Šta je novo?

DVB-C Risiver

E ovako: sasvim slucajno sam saznao od coveka koji radi za tu firmu (a nisam ni znao da radi tu) da su ti STB-ovi pravljeni za inostrano trziste i da se prodaju operaterima. Nije znao da mi kaze koja je cena niti da li mozemo mi, recimo, iz Srbije da ih kupimo. Nisam danas stigao da pozovem da sve to i pitam ali cu sigurno to uraditi posto je stvarno jako zanimljiv proizvod.

Da i ja nesto pitam:

Da li SD Digitalni kablovski resiveri podrzavaju prijem kanala u HD rezoluciji. Dakle da mogu da gledam kanale koji se emituju u HD rezoluciji od strane operatera, na TV-u u SD rezoluciji. Nadam se da razumijete. Imam jedan CRT TV, pa da ne kupujem bzvz HD Resiver ako je ovako. :)

Ne podrzavaju jer se digitalni HD kanali emituju u h264 kodeku dok SD risiveri podrzavaju samo mpeg2.
Osim toga, problem je i u rezoluciji jer SD risiveri podrzavaju samo 720x576 i manje.

Joj gluposti, znaci moram kupiti HD Resiver, koji kosta kao i TV :D Mislio sam da ce moci, da resiver vrsi konverziju na manju rezoluciju :wall:

Poslednja izmena:
I da li je neko nasao i kupio Android DVB-C risiver, ima li ga negde kod nas, pa i online da se kupi iz inostranstva?

da osvezimo temu malo, dakle da li postoji ovakav android uredjaj?

Da li dvb-c risiver prima i analogne kanale ili samo digitalne ???

imam jedno pitanje,neznam dal je tema prava,imam vec godinama satelitsku antenu i digitalni resiver,uvek sam imao sve free kanale na astri,kao i na hotbirdu,e sad od pre par dana uopste nemam nijednog kanala na astri,mozda 3 kanala samo,neznam u cemu je problem,ima signala na astri,sve dobro,al ih nema nikako:S:

I da li je neko nasao i kupio Android DVB-C risiver, ima li ga negde kod nas, pa i online da se kupi iz inostranstva?

Mislim da ćeš to teško pronaći.Ostaje ti varijanta dvb-c i poseban Android.Većinom su svi dvb-c kanali kodirani pa proizvođač teško da može ispuniti sistem kodiranja,odnosno kablovski provajder mora da sarađuje sa nekim proizvođačem da bi ovaj napravio to kako treba, a to je jako retko jer su ti uređaji onda skuplji.
Dobar HD dvb-c je synaps koji se kod mene pokazao jako dobrim,android uzmi neki quad core i to je to.Ja sada testiram jedan Android DVB-T2 sa izmenjivim tjunerom koji se može izvaditi i može se staviti DVB-S2.Može i dvb-c ali moj proizvođač kaže mora da se napravi velika serija.Čak i ako nađeš to negde odmah računaj da će ti procesor na androidu biti Dual Core cortex a9 ,što nije uopšte loše ali ako hoćeš quad core onda je verovatno to loše za tebe.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno