Šta je novo?

DVB-C Risiver

yukyuk88

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2009
Poena
310
Ima li iko informaciju gde mogu da pazarim dvb-c risiver u Beogradu. Google mi izbacuje samo jednu firmu koju sam kontaktirao, ali oni samo rade veleprodaju.
Ako neko od clanova foruma ima neki c risiver, a voljan je da ga proda, tu sam za predloge...

I ja to tražim već duže vreme, makar i kao pci tuner kartu za PC. Ništa...

Toga jako slabo ima, u Nemačkoj postoji jedan proizvođač koji ih radi: Technotrend

ako ti nesto znaci...cuo sam da stari Nokia Dbox 2 Cablovski risiveri mogu da se nameste da rade na nekim Bg kablovskim mrezama,a ima ih cesto po Limundu za manje od 1000 din....treba proveriti....

Ima li iko informaciju gde mogu da pazarim dvb-c risiver u Beogradu. Google mi izbacuje samo jednu firmu koju sam kontaktirao, ali oni samo rade veleprodaju.
Ako neko od clanova foruma ima neki c risiver, a voljan je da ga proda, tu sam za predloge...
Ako rade samo veleprodaju nek ti daju kontakte maloprodaja sa kojima saradjuju pa uzmi preko njih.

Full HD kablovski risiver
ne prodajem ja,samo ti prenosim oglas...

Unapredite kvalitet slike, media player, snimac itd. !

DVB-C HD risiver, za gledanje digitalnog kablovskog signala (recimo IKOM)

Synaps CHD-3000 CI CX PVR High Definition Digital Cable Receiver - PVR Ready
MPEG-Fully DVB-C (H.264) HD compliant
1 Conax Embedded Card Reader
1 Common Interface Slot
6000 channels (TV and Radio) programmable
MKV, MPEG, MOV, MP3, JPEG Playback
Multilingual menu text support
Channel switching time less than 1 second
Channel list editing
Favorite channel list editing
True-color On-Screen Display (OSD)
Full Picture In Graphic (PIG) function
Electronic Program Guide (EPG) for on screen channel information
Subtitle supported
Teletext supported by VBI insertion and software emulation
Parental lock facility by channel
Program and Channel information transfer from receiver to receiver
Exciting games embedded
S/PDIF for digital audio or Dolby digital bitstream output
HDMI HD Video/Audio Output
USB 2.0 Host
LED Display for service information
RTC (Real-Time-Clock)
Time Shift
Video Recording
Recording one channel and Time Shifting another channel (optional)
samo otpakovan
@Potrazi pod imenom Full HD kablovski risiver,na KupujemProdajem....60 eura....

nadjoh ti jos tri modela na Srpskom trzistu...sve legalno....uvoznik Optibox.....tacka....rs..:)
w0hwrm.png

Poslednja izmena:
Ovaj Alma izgleda odlično... mkv playback, wifi/ethernet, youtube, usb recording...

ne znam nemam kablovsku...mozda bi mogao da posaljes mail Optibox-u,mozda mogu oni da ti daju pravi odgovor...koliko znam oni su iz Subotice,pa ako tamo ima SBB..mozda je neko vec probao...
[email protected]

Hvala puno na odgovorima...
Kontaktirao sam ja optibox pre nego sto sam pitao ovde, imali su na lageru samo Synaps CHD-3000.
Mene pre svega zanimalo dal je moguce da niko u BG-u to ne prodaje (optibox ima iskljucivo veleprodaju u BG-u). Pojedinacnu robu salju iz Subotice nekom kurirskom sluzbom.

Verovatno sam pogresio temu ali ajd da probam.

Na Targo Telekomu sam uzeo duo paket gde bi trebalo da imam i digitalnu televiziju. Medjutim tv Samsung LE32B350 ne pronalazi nijedan digitalni program, analogne nalazi. TV ima common interface slot, pa me zanima ako bih kupio CONEX CMA modul i ubacio ga u slot da li bi mi tv onda nalazio digitalne programe posto mu u specifikaciji pise:
DTV prijem : DVB-T (Nordic T/C). MPEG4
Ugrađeni DTV tjuner : Da

Mozda je glupo pitanje ali da li mi treba i kartica (Targo nije dao nikakvu karticu i nikakav set top box) koju bi trebao da ubacim u CI slot i sta u ovom slucaju kada digitalni kanali idu po defaultu?

bez dvb-c boxa nema ništa od gledanja. ako ti tv ima samo dvb-t tuner, ne pomaže ti ci slot.

I mene zanima da li LE32B350 ima dvb-c tuner. Negde piše da ima, negde da nema...

ako nije kasno, amiko stb moze da se kupi u bgd itservis tacka rs donose na ruke

Uf, što bi bilo dobro kad bi se za slične pare pojavio Android TV box sa integrisanim dvb-c tunerom, za sada samo sa dvb-t ima... :)

Cemu sluzi ovaj risiver?

P.S. Video sam da ga imaju neki televizori.

Sluzi prijemu digitalnog kablovskog signala po standardu za digitalnu kablovsku televiziju i isti je svuda na ovom zemaljskom šaru u svim kablovskim emiterima televiziskog sistema kroz kabal...
Sluzi da primi i "procita" digitalni signal kablovske televizije (DVB-C).
Isto kao sto analogni tuner sluzi za prijem analognog signala...
Ako taj digitalni signal nije kodiran, vec "slobodan", cim ukljucis koaksialni kabal u LCD mozes da gledas nekodirane digitalne kanale (dobro, mozes gledati tek kad skeniras televizorom sav opseg koji pokriva DVB-C tuner, da bi nasao te kanale).
Neki kablovski operateri (vecina njih) kodiraju (sifruju) digitalni signal (da bi naplatili uslugu pustanja digitalnih kanala) i da bi se mogao gledati na tv ili LCD treba imati STB (set top box i kod kartica) ili CAM modul i kod kartica, dok jedino Targo telekom ne kodira digitalni signal koji napusta njihov ONT i moze se be bilo kakvog dekodiranja gledati digitalni kablovski signal (DVB-C).

http://sr.wikipedia.org/sr/DVB_standard
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-C
http://www.vinet.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=92

Poslednja izmena:
Jel to znaci da ovaj SBB-ov kablovski "standard" paket, znaci ne D3, sto koaksijalnim kablom ide direktno u TV - on nije digitalni?

Da, nije digitalni. To je "najobicnija" analogna kablovska TV.

Pozdrav

Uf, što bi bilo dobro kad bi se za slične pare pojavio Android TV box sa integrisanim dvb-c tunerom, za sada samo sa dvb-t ima... :)

Da li se pojavio neki Android tv box sa DVB-C tuner-om, zna li neko?
Uhhh, sto bi mi legao jedan takav uredjaj...:p

I ja bih isto voleo kad bi nasao Android tv box sa dvb c tjunerom, da li neko zna da li to uopste postoji, ubih se od googlanja?

@6pack to je to. Hvala puno :)

Vrh Dno