Šta je novo?

DVB-C pitanje

milee

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2000
Poena
619
Pozdrav svima,

Da li postoji mogućnost da hvatam DVB-C signal bez korišćenja settop-a?
TV (http://www.consumer.philips.com/c/televisions/5000-series-32-inch-digital-tv-32pfl5404h_12/prd/gb/) mi ima integrisani DVB-C risiver i CAM slot za karticu.

Predpostavljam da od operatera (Radius Vektor) dobijam SmartCard - da li je moguće da sa nekim adapterom PCMCIA-SmartCard izbegnem settop?

Nisam se sa ovim bavio, a ne dobijam adekvatne informacije ni od korisničkog servisa (a digitalnu tv ne želim ukoliko je settop neophodan...)

Može. Potreban ti je Conax modul, ubaciš karticu od Vektora u njega, pa modul u TV.

E svaka čast! cheers Sad će eBay da radi svoj deo posla :)

Radijus vektor uparuje receiver i karticu, tako da je pitanje da li ce to da ti radi... Ja nesto slicno planiram da probam, ali nigde nemogu u srbiji da nadjem ConaxCam... ili bar DVB-C tuner za Azbox posto bih tamo mogao i da emuliram box id...

Da li je mozda moguce na Conax Cam-ovima emulirati Box Id?

Čekam da mi stigne Conax, pa ćemo da vidimo da li ćemo da vidimo sliku :)
ATG - Javi mi se na PM, mogu da nađem na eBay to što juriš...

Narucio sam preko neke nemacke prodavnice ;) Uzeo sam TechniCrypt B2C Cam
Javljam ako se nesto zakomplikuje....

Poslednja izmena:
Sta kaze radijus vektor na to?

Pa ako nisu uparene kartica i risiver, onda su direktno omogućili da gledaš na bilo kom risiveru koji podržava Conax.

Kako sam bio u Radijusu kada se pojavio HDTV setupbox, dali su mi novi HD setup box, a karticu sam imao od SD digitalnog setupbox-a. Devojka je pitala nekog lika da li da mi da novu karticu sa istim paketima koja ide sa datim novim HD setupbox-om ili da mi ostavi staru karticu. On joj rece da mi ostavi staru karticu a da ce on dozvoliti u bazi da se tako neuparena koristi sa novim uredjajem.
Dodjem ja kuci, ukljucim i naravno nista, vratim se tamo i ona mi da karticu koja ide uz HD setupbox, i meni sve proradi.
Znaci treba ih zamoliti da ti prevezu u bazi, ili :smash: .

Pozdrav, Kvascev

Videcu sta moze da se uradi... generalno imam uredjaj koji moze da emulira Box ID, tako da mogu da upisem ID koji hocu. Videcu jos u onim informacijama koji je ID SD risivera. Zvao sam ih juce, i jos uvek nemaju HD risiver sa snimanjem. Imaju obican HD bez PVR mogucnosti. To meni zaista ne treba, ja imam plafon 2h uvece slobodno, i ako mi se tad ne zalomi da imam nesto sto hocu da gleda, dzaba mi i sva pretplata i 1000 kanala.

Iznenadila me je promena cenovne politike i sada ako hocete HD risiver, morate da placate 390din dinara mesecno rentiranje. To je stvarno preskupo jer 490 dinara kosta jos 4 HD programa. I sve to bez PDV-a...

Znaci ovako ide breakdown ponude:

Osnovni paket: 629 rsd
Digitalni paket setup: 4190 rsd
Digitalni paket Prime: 690 rsd (prvi koji ima smisla)
Digitalni paket Mega: 1190 rsd (HBO)
HD paket: 490 rsd
HD renta: 390 rsd

Sve ovo bez PDV-a

Sto znaci da mi treba preko 3000 din pretplate da bi gledao kompletnu ponudu, ili nesto preko 1000 din da bi samo gledali 4 HD kanala..

Jedina dobra stvar je da su uveli rentiranje dodatnog SD STB-a za 90 dinara, ali me nebi cudilo da naplacuju jos jednu kompletnu pretplatu za to?

Poslednja izmena:
Bio sam na šalteru, u SC.
Ne može da se koristi kartica za dvb-c, mora da se uzme tj rentira sd ili hd risiver.

Nešto povoljnije izadje kombinacija internet+hdtv, tada se ne plaća uvodjenje (!) koje je u standardnoj var. oko 5k din

Ne daju da se koristi a da li ne moze nisam siguran... Slabo znam o kodiranjima i tim stvarima, ali naprimer isto to se prica za TotalTV, i evo meni TotalTV kartica radi u drugom receiveru i ako je uparena sa originalnim receiverom.

Ja sam narucio i Conax CAM modul, da mogu da ubacim u TV CI slot, i DVB-C Tuner za AzBox da mogu i tu da probam. Ako treba i platicu najam HD recivera (iako ne planiram da gledam HD kanale) a da mi oni upare karticu. Nista ne legalno ne trazim niti ce iko biti ostecen, samo cu gledati kanale kako meni odgovara kad vec oni ne mogu da mi obezbede resenje.

Nazad
Vrh Dno