Šta je novo?

DVB-C PCI kartica?

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Da li neko koristi DVB-C tuner karticu za računar?
Pošto sam na IKOMU, čini mi se da mi je bolje rešenje da koristim digitalnu tv (kad je već daju džabe), nego da se cimam sa kojekakvim analognim tunerima i šmrljavim slikama.. Pitanje je: kako to najbolje i najjeftinije da sprovedem?

Ne znam ni da ima takvih kartica kod nas... sve su DVB-T !?

Pa i ja se tome čudim... da se pored živog IKOM-a niko nije dosetio da uveze neki kontigent DVB-C kartica? Vidim da ih napolju ima - sa i bez kartica - od 50 do 300 EUR.

Vidim po netu da su prilično popularni USB modeli... na primer: Cinergy HTC USB XS HD...

Ima li u Srbiji neko da gleda DVB-C preko kompjutera?

Ne mogu da kazem da gledam posto uopste ne koristim, ali imam namesteno. To je ona SkyStar HD kartica, sto ima jos dodatni slot za karticu. Radi bez problema, i sa kodiranim kanalima i sa HD kanalima... uhvati i test HD kanale koji se ne vide na originalnom receiveru :) Slobodno kupi.

Ja nisam hteo externe tunere jer nekako volim kad je sve u kucistu.

Koji je tačno model? Znači ima DVB-S i DVB-C? Gde si je kupio?

Ne mogu da kazem da gledam posto uopste ne koristim, ali imam namesteno. To je ona SkyStar HD kartica, sto ima jos dodatni slot za karticu. Radi bez problema, i sa kodiranim kanalima i sa HD kanalima... uhvati i test HD kanale koji se ne vide na originalnom receiveru :) Slobodno kupi.

Ja nisam hteo externe tunere jer nekako volim kad je sve u kucistu.

Mislim da si ti malo pomešao DVB-C sa DVB-S i DVB-S2. Čovek traži karticu preko koje bi pratio DVB-C kanale naših kablovskih provajdera, barem ono što nije kodirano kod Ikoma. Ti si verovatno mislio na ovo:

s23.jpg

Čovek ne traži kako da prati satelitske kanale, a takav DVB-C dodatak za Skystar HD mi nije poznat osim ovog CI slota koji nema veze sa tim.

Pogresno sam napisao, nije SkyStar vec CableStar

http://www.technisat.de/index5d56.html?nav=Kabel_DVB_C_,de,1292946849658-211

Upravo to sto je na slici. Taj dodatni slot je za PCMCIA kartice, i tu sam stavio Conax decoder, u koji stavis pretplatnicku karticu od provajdera (Radijus Vektor ili Ikom), i onda bez problema mozes da gledas kriptovane kanale. Pored kriptovanih mozes da gledas i test kanale koji se ne vide na originalnom STB uredjaju. Mislim da je samo fora da su test kanali 4-cifreni, pa je nemoguce samo otkucati broj. Inace ima uvek nekoliko HD kanala koji su inace FTA na satelitu.

Trebalo bi svi programi da rade koji rade i za satelitske kartice, posto drajveri su vrlo slicni i svi imaju isti interfejs, pa je programima ne bitno da li su DVB-S/C/T. Da rade svi, to stvarno ne mogu da tvrdim jer sam samo probao kako radi. Neka ideja je bila da HTPC pretvorim u DVR i da snimam ono sta mi treba. Ali sad uglavnom koristim satelitski receiver jer je tamo mnogo bolja ponuda HD programa. Mozda jednog dana kad nasi kanali budu radili u HD-u, do tada skuplja prasinu.

To da, to već ima smisla :) . Gde si kupio ovu karticu ako nije tajna, pošto je jako teško naći ovako nešto u Srbiji.

Preko oglasa, neko je greskom kupio to umesto satelitske ;)

Ако неко нађе ово код нас, нека обавезно напише овде где је пазарио:)
Хвала vanyadds на информацији!

Nazad
Vrh Dno