Šta je novo?

DVB-C i DVB-S u jednom uredjaju ?

|bacteria|

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
319
Potreban mi je uredjaj koji ima i DVB-C i DVB-S.

Znaci dvb-s da preko satelita sa cardsharing gledam ono sto sada gledam preko dreambox 500s i dvb-c da bih gledao digitalne kanale lokalnog kablovskog provajdera.

Sta se moze kupiti i za koliko para a da zadovoljava ovo gore ? Jos bi bilo odlicno ako ima nesto da je HD , kada vec uzimam (naravno postojeci dreambox bih prodao i dodao jos novca za ovo gore).

Nesto ovako : http://www.optibox.cc/?a=product&q=41 ? Cena je oko 20k rsd ...bas sam skoro gledao i ja tako nesto za sebe...Ima i Dvb-T2,tako da mislim da s ovim moze covek biti miran na duze vreme...

Nesto ovako : http://www.optibox.cc/?a=product&q=41 ? Cena je oko 20k rsd ...bas sam skoro gledao i ja tako nesto za sebe...Ima i Dvb-T2,tako da mislim da s ovim moze covek biti miran na duze vreme...

Imam ovaj uređaj i nebi ga za sad preporučio. Softver mu je još nedorađen. Promenio sam 4 revizije, zasad. Svaka je bila bolja, ali nije još uvek to završeno. Alligator ima potencijala, videćemo kad ispeglaju softver.
Inače "cardsharing" radi bez problema.

Ili ne vidim dobro ili nema DVB-C koji mi je potreban ?

Azbox. Ja sam stavio i dvb_c u njega. Radi super. Javi mi se na pm slobodno.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Prije par dana u Dubai-u je predstavljen DM 7020 HD. Obzirom da ima izmjenjive tjunere i da mu DVB-S a ima mjesto za još jedan tjuner po izboru pa ti stavi DVB-C. Treba samo da sačekaš još 2-3 mjeseca. Ili možda ne treba sa čekaš jer nećeš imati ni blizu para da ga kupiš. Ali to ne mjenja činjenicu da će ovaj uređaj moći da radi sve što tebi treba, pa i više :) :).

Ipak sam se na kraju odlucio za Amiko SHD-8000, prvenstveno zbog extra povoljne cijene. Nasao sam ga za 200 KM (100 eura).

A odusao sam od dvb-c jer razlika u kvalitetu slike na kablovskoj i digitalnoj je skoro nikakva (bice je tek kada puste HD kanale ali njih ce da zakljucavaju).

Plus, danas sam licno gledao kako radi Amiko SHD 8000 i ne izgleda lose. Imale su starije verzije firmware-a problema sa zamrzavanjem, ali ova poslednja je i to rjesila. A koliko vidim ni podrska nije losa, cesto izbacuju novi firmware ako nadju kakav problem.

I jesam li spomenuo da je samo 100 eura :D

ps. ovo sve radim zbog F1 u HD-u na sky UK

Ovo je stvarno povoljno s obzirom na to da se radi o HD reciveru... Reci mi da li znas kako radi CS na njemu? :)

Ja sam juce gledao na astri sa cs i sve radi bez problema.

Meni stize u ponedeljak, u utorak mi postavljaju motor i antenu,pa cemo da probamo.

Javljam utiske :)

Ovako. Napokon dosao amiko.

Spojeno preko hdmi, sve lijepo izgleda. Nadjem upustvo kako se preko usb-a radi update firmware-a krenem da radim , kad te opcije nema. Onako zacudjen gledam, trazim gubim se. Sva sreca prebacim na engleski jezik, a do tada je bio na srpskom ili bih nisam siguran, i pojavljuje se upcija update preko usb-a koje uopste nema na nasem jeziku.

Radim update, skeniram kanale na astri (nisu mi jos postavili motor) , nalazi sve kanale.

Za sada moja zapazanja. Veoma brzo prebacuje free kanale. Slika na SD kanalima je ista kao sto je bila na dreambox 500s clone, dok na free i zakljucanim HD kanalima slika je haos (u pozitivnom smislu).

Napokon shvatam da nisam dzaba kupio ovaj tv iz potpisa (mucio sam se sa analognom kablovskom neko vrijeme).

E sad, dobio sam na koriscenje neke C linije na nekoliko dana.

Nasao sam opciju da preko usb-a ubacim c liniju, ali mi to ne odradjuje kako treba, pa sam morao rucno da unosim. I tu je bilo nekih problema, vezano npr za znak @ kojeg nemana tastaturi a koji mi je bio u user name.. ali i to je brzo rjeseno.

Za sada cs radi ajde da kazemo solidno. Npr na HD MTV povremeno posle 3-4 minuta dodje do nekog trzanja od 1 sec , ali mislim da je to zbog loseg signala koji pada ispod 70%, jer nije antena dobro centrirana + neki stari lnb je.

Ocekujem da sutra ili prekosutra stavim motor, npr Optibox DM2400 i da namjestim sledece satelite : astra 19.2, hotbird, eutel i astra 2B. Posto zgrada zaklanja necu ostalo ni pokusavati da hvatam jer mi je za sada najvazniji eutel i astra 2B (gde je SKY UK sa HD kanalima gde ima F1 :) ).

Tako da javljam se za koji dan sa info kako ostale stvari rade.

Mogu samo reci da su veoma lijepo rjesili meni i podesavanja. Daljinski je mnogo bolji od dreambox 500 clone, jer ne mora tacno da se uperi.

ps. ako ko zna gde ima dobar cs neka posalje poruku.

Poslednja izmena:
Ko ti je preporucio taj reciver, ja i dalje ne verujem da postoji HD reciver za 100eura! To je stvarno povoljno, kada pogledam dream koji nema Hd varijanta ispod 300eura. Neces namestati 16E za nase kanale? :)

nema F1 na SKY UK. ima na sky.de,rtl,orf1,tf1 itd

Moguce da sam pomjesao :D. VIdim BBC ce da prenosi HD. Na kojem je to satelitu ?

Vrh Dno