Ovako. Napokon dosao amiko.
Spojeno preko hdmi, sve lijepo izgleda. Nadjem upustvo kako se preko usb-a radi update firmware-a krenem da radim , kad te opcije nema. Onako zacudjen gledam, trazim gubim se. Sva sreca prebacim na engleski jezik, a do tada je bio na srpskom ili bih nisam siguran, i pojavljuje se upcija update preko usb-a koje uopste nema na nasem jeziku.
Radim update, skeniram kanale na astri (nisu mi jos postavili motor) , nalazi sve kanale.
Za sada moja zapazanja. Veoma brzo prebacuje free kanale. Slika na SD kanalima je ista kao sto je bila na dreambox 500s clone, dok na free i zakljucanim HD kanalima slika je haos (u pozitivnom smislu).
Napokon shvatam da nisam dzaba kupio ovaj tv iz potpisa (mucio sam se sa analognom kablovskom neko vrijeme).
E sad, dobio sam na koriscenje neke C linije na nekoliko dana.
Nasao sam opciju da preko usb-a ubacim c liniju, ali mi to ne odradjuje kako treba, pa sam morao rucno da unosim. I tu je bilo nekih problema, vezano npr za znak @ kojeg nemana tastaturi a koji mi je bio u user name.. ali i to je brzo rjeseno.
Za sada cs radi ajde da kazemo solidno. Npr na HD MTV povremeno posle 3-4 minuta dodje do nekog trzanja od 1 sec , ali mislim da je to zbog loseg signala koji pada ispod 70%, jer nije antena dobro centrirana + neki stari lnb je.
Ocekujem da sutra ili prekosutra stavim motor, npr Optibox DM2400 i da namjestim sledece satelite : astra 19.2, hotbird, eutel i astra 2B. Posto zgrada zaklanja necu ostalo ni pokusavati da hvatam jer mi je za sada najvazniji eutel i astra 2B (gde je SKY UK sa HD kanalima gde ima F1 🙂 ).
Tako da javljam se za koji dan sa info kako ostale stvari rade.
Mogu samo reci da su veoma lijepo rjesili meni i podesavanja. Daljinski je mnogo bolji od dreambox 500 clone, jer ne mora tacno da se uperi.
ps. ako ko zna gde ima dobar cs neka posalje poruku.