Šta je novo?

Dva stara procesora

smorko89

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2013
Poena
154
Trenutno imam Intel Celeron D 331 2.66GHz i hteo bih da predjem na Intel Pentium D 820 2.8GHz

Da li je velika razlika izmedju dva pomenuta procesora ?

Pre svega bih igrao WoW sa tim kompom (1024x768 rezolucija sve na low). Sada secka po malo i procesor je konstantno 100% "zauzet" tokom igranja.

Da napomenem da je taj procesor najjace sto trenutno dolazi u obzir (cena/kompatibilnost) i ne postoji mogucnost za zamenu ploce.

Jeste, oko 2x, a i Pentium D je naveden kao minimum za tu igru.

Poslednja izmena:
A neki brzi Pentium D? Mislim da ti HT nece koristiti, ali vise megaherza sigurno. U zavisnosti od grafike WoW ce mozda i polebdeti(posto ne moze da poleti sa Pentium D procesorom).

Gledao sam i 945 ali to je previse za moj trenutni budzet tako da ipak uzimam 820. Inace ovo ce biti samo privremeno (cisto da mogu da levelujem) a planiram da sklopim novu konfu.

A neki brzi Pentium D? Mislim da ti HT nece koristiti, ali vise megaherza sigurno. U zavisnosti od grafike WoW ce mozda i polebdeti(posto ne moze da poleti sa Pentium D procesorom).

820 nije HT procesor.

Dakle, to su dva fizicka jezgra - samo sto komuniciraju preko FSB-a, ako se ne varam.

Nije u pitanju Intel Netburst sa 1 fizickim i 1 logickim jezgrom.

Razlika ce biti evidentna. Slobodno uzimaj.

820 nije HT procesor.

Dakle, to su dva fizicka jezgra - samo sto komuniciraju preko FSB-a, ako se ne varam.

Nije u pitanju Intel Netburst sa 1 fizickim i 1 logickim jezgrom.

Razlika ce biti evidentna. Slobodno uzimaj.

Ma znam, nego sam mislio da uzme brži dvojezgrani Pentium bez HT-a(ako uopšte ima bržih od ovog modela).

@smorko89

Ako cena za taj novi nije velika
a stari mozes da udas bar za nesto,
uzimaj, osetices razliku definitivno.

Nazad
Vrh Dno