Šta je novo?

Dva stampaca na jednom racunaru?

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Znaci, kako bih ovo mogao da uradim?

Potreban mi je jedan laserski i jedan inkjet u boji na istom racunaru. Naravno, oba bih koristio svakog dana, tako da mi se ne isplati da cupam i vadim kablove svaki put.

Pokusao sam da instaliram inkjet na drugom umrezenom racunaru, ali nam je u firmi puna mreza virusa, tako da sam odustao :(

Pomagajte, castim pivo cheers

Potreban ti je switch u koji ces da prikljucis oba racunara, i onda mozes da biras na koji ces da stampas

HAL je napisao(la):
Potreban ti je switch u koji ces da prikljucis oba racunara, i onda mozes da biras na koji ces da stampas

mislio si verovatno oba stampaca.

postojali su manualni data switchevi i automatski na koje si mogao da prikacinjes i do 4 uredjaja a prekidacem prebacis na koji ces da stampas.
auto data switch se meni nisu bas pokazali kao najbolji

kako to otprilike izgleda pogledaj ovde

http://www.orionpro.com/Web Pages/Data Sw/Data Switch.htm
ili atach

za 2 printera

i za 4 printera ili nesto drugo

i ovo samo ako ti stampaci nisu USB :D

Jednostavno povezes oba stampaca i radi bez problema. Pretpostavljam da je bar jedan od njih USB. Ne vidim gde je tu problem? Nikakvi switchevi nisu potrebni. cheers

Sto se tice switcha mislim da je odlicno resenje za kucnu varijantu (ukoliko ne postoji USB), prijatelj ga koristi kod kuce vec godinama.
A sto se tice firme, ukoliko su racunari u mrezi nemoj da razmisljas, najbezbonije resenje je da ga instaliras na drugoj masini i sherujes za odogovarajuce korisnike (sebe).

BTW instaliraj neki AV software na racunarima

Manuelni switch definitivno (Ako treba još ubedjivanja) radio kod mene u firmi u varijanti 2+1 (2 štampača na 1 računar) i 4+1 (3 štampača + Zip drajv na 1 računar)

To funkcioniše OK, a i ta ručna promena nije toliko teška, samo dok se navikneš da ne zaboravljaš da je izvršiš.

Pozdarv

Laza je napisao(la):
Jednostavno povezes oba stampaca i radi bez problema. Pretpostavljam da je bar jedan od njih USB. Ne vidim gde je tu problem? Nikakvi switchevi nisu potrebni. cheers

Jedan je HP 6L, a drugi je matori Epson Stylus Pro. Da li neki od njih moze da se poveze preko USB porta i kako? Ako ne, gde da potrazim te switcheve?

Varijanta sa umrezenim racunarom otpada, jer je na drugom vec prikacen matricni stampac :(

Mislim da ga nije problem naci (iako je manje vise egzoticna roba) probaj u CORES-u

outlaw je napisao(la):
Jedan je HP 6L, a drugi je matori Epson Stylus Pro. Da li neki od njih moze da se poveze preko USB porta i kako? Ako ne, gde da potrazim te switcheve?

Varijanta sa umrezenim racunarom otpada, jer je na drugom vec prikacen matricni stampac :(

Koliko znam taj HP 6L nema USB, vec radi preko parallel kabla. Tako da ovo sa USB-om otpada - posto kazes da je taj Epson mator. Ostaje ti da probas to sa switchevima.

Ne znam koju maticnu plocu imas, ali ako slucajno imas Isa slot, mozes da nabavis dodatnu karticu (stari Isa HDD kontroler) na kojoj ima LPT port, sa dzamperima podesis da to bude LPT2 (da se ne "sudara" sa LPT1), a sve ostalo na kartici disejblujes, mada ima kartica sa samo LPT portom i to je to.

Nazad
Vrh Dno