Šta je novo?

Dva SATA II diska

1110

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2008
Poena
309
Cao,

juce sam uzeo jedan WD 320GB HDD SATA II, i u kompu mi je ostao i stari 80GB SATAII. Brine me nesto, kao da mi komp radi malo sporije od kada sam ga ubacio. Mozda sam istripovao, ali, da li postoji neka procedura koja mora da se obavi kada se stave dva SATA II diska, nesto u biosu da se promeni, bilo sta???
Hvala

Jesi ti siguran da ti je ovaj HDD od 80 GB SATA II ili je mozda SATA I?

Jesi ti siguran da ti je ovaj HDD od 80 GB SATA II ili je mozda SATA I?

Mozda je i SATA I sada vise ne znam, moracu da vidim kad dodjem kuci. A jel moze to da bude problem?

hardovi nemaju nikakvog uticaja jedan na drugi!
Jedan je brzi, drugi sporiji. Predpostavljam da ti je sistem na ovom od 80gb koji je nesto malo sporiji od novog, ali isto tako je moguce da ti se i cini.

Ili je 80-ka rekla: screw this! i namerno usporila! zato sto si kupio hard 0d 320 GB :d
Ima sigurno neko ko bi ti mogao pomoci.;)
A moguce je i da ti se stvarno pricinjava da radi sporije.:)
Toliko od mene.
pozz

Poslednja izmena:
da se malo uključim pošto imam slično pitanje. U mašini imam Maxtor SATA I (200GB) i WD Caviar SATA II (500Gb na 2 poarticije) na kome je sistem, i naravno manjak skladišnog prostora. SAd planiram da ubacim jos jedan WD SATA II (od 640Gb minimum). Pošto u budućnosti nameravam da na njega ( na ovaj novi) stavim sistem jel treba nešto u BIOS-u da se podešava i jel treba na njemu da se nešto jumperiše ili se svi ti SATA II hardovi vode kao masteri?

Nazad
Vrh Dno