Šta je novo?

Dva programa na istom Win

duks

Čuven
Učlanjen(a)
01.08.2003
Poena
604
Kao da resim problem dva razlicita programa istog proizvodjaca, imaju ista imena foldera i fajlova i prave probleme u bazi registry. Prvi program kad se instalira radi normalno dok neinstaliram drugi, tada drugi radi a prvi se blokira.
Posle instalacije prvog snimim podatke iz registry-ja, onda istaliram drugi pa i njih snimim, i sad kad mi treba jedan od program promenim registry i koristim taj program. Dali neko zna neko elegantnije resenje.

Koji program ??? Daj malo vise informacija. Pri instalaciji odaberi drugi install folder. Nije moguce da ce proizvodjac da napravi dva programa koji se instaliraju u isti folder i pod istim imenom. Mozda mislis na dve razlicite verzije istog programa ??

Oba programa su baze auto delova isti proizvodjac programa ali razliciti automobili imena baza su potpuno ista (5 foldera sa potpuno istim imenima u kojima su neki fajlovi sa potpuno istim imenima cak su i u registry-ju ista imena fajlova i foldera i za jedan i za drugi program), instalirao sam programe na razlicite particije. Zbunjujuce stvarno.

Jel mozes da ih instaliras u drugi folder. pr. program 1 u folder auto baza 1 a drugi u auto baza 2.

Ako ne, onda bi morao da se igras sa Dual bootom pa da imas dva windowsa. Ili to ili da nabavis program Virtual PC pa da instaliras na taj virtualni system.

Da li su ti zaista potrebna oba programa.

Da li se moze iz programa odabrati druga baza??

Trebaju mi oba programa, to sa dva windowsa je ok ali je sporo. Ja sam posle instalacije prvog programa otisao u registry i uradio export regigistry file. Instalirao drugi program, pa opet export regigistry file i sad kad mi treba prvi program ubacim onaj prvi registry i obrnuto. I to sad radi ali moram pre svakog pokretanja programa prvo da promenim registry. Mislio sa da neko zna neko bolje resenje.
To sa drugim folderom ne pomaze jer se u registry-ju promeni samo putanja do baze i li nekog foldera. A da ne govorim da ne mogu oba programa istovremeno da pokrenem.
Mislio sam da ima neki program pa da se pod njim instalira i da se onda u registry-ju nadje na drugom mestu?

probaj vmware pa pod njim instaliraj drugi windows i drugi program

a da li si probao da kontaktiras prozivodjaca tih programa ili da vidis da li na njegovom sajtu ili na nekom stranom forumu imas resenje za to. Sobzirom da nisi naveo ni ime tih programa ni nista teskod a neko moze da ti pomogne.

Filo je napisao(la):
probaj vmware pa pod njim instaliraj drugi windows i drugi program

Ista fora kao i Virtual PC ali VMWare mi nesto nije tako user opredeljen kao ovaj.

ali vmware radi brze ;(

Nazad
Vrh Dno