Šta je novo?

Dva problema posle selidbe foruma na nov host

vlada13

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2003
Poena
620
Preselio sma forum preko PhpMyAdmina, Exportovao bazu na jednom hostu, importovao na drugom, premestio forumske fajlove, promenio config.php da ide ka novoj bazi i proradio je forum.
Ali,
imam 2 problema:
1. Ne prikazuju se naša slova (ŠÐČĆŽ) nego neke kuke i motike što bi rekli, tj Č je è itd. Prebacio sam ručno što se tiče imena foruma i tih čudesa na glavnoj strani, ali mi treba rešenje da u celoj bazi izmenjam te hiroglife na naše fontove.
Na bazi je namešteno UTF8

2. Neki od Usera ne mogu nikako da uploaduju svoj avatar, tj imali su na starom forumu uplodovan avatar, posle selidbe se izgubio, ali samo nekima. Ti koji su ostali bez avatara sad ne mogu da ga uploaduju. Probao sam za jednoj usera da uploadujem avatar, ali ništa se ne događa, niti izbacuje neku grešku, kao da je sve OK a avatara nema. To se dešava i sa ostalima kad sam pobrisao avatare sa servera.

10x

Za ovo drugo vidi da li folder u koji se uploaduju avatari ima neophodne privilegije (777 reako bih). A za ovo prvo mislim da je stvar u tome sto export nije dobro odradjen, tj. phpmyadmin nije lepo sacuvao nasa slova. Otvori tajSQL fajl u nekom txt editoru i vidi kako su podaci sacuvani...

RATM ti je otprilike rekao sve, mnogo zavisi od toga kako su ti bili podeseni locale kada si exportovao/importovao bazu. Ja sam 'kompatibilnost' resavao sa &#...; u jednom delu sajta, ali je phpbb ostao sa kukama i kvakama....

Vrh Dno