Šta je novo?

Dva pitanja...

peja

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2005
Poena
815
1) Cime je najbolje obrisati objektiv fotoaparata? Mozda onom krpicom za naocare?
2) Imam Canon A550 i kada snimam duze klipove zvuk kasni za slikom. Koristim obicnu Transcend SD od 1GB. Da li bi trebalo da kupim high speed SD?

2) Sve je OK sa klipovima (kada ih konvertujem u xvid nema kasnjenja). A550 snima u MJPEG, mozda se ne snalaze svi plejeri dobro sa tim formatom (zvuk je u pcm 88kbps). Ja sam probao sa GOM player-om + FFDSHOW.

Ja sam objektiv na A75 par puta brisao onom krpicom za naocare i OK radi posao, ali profesionalci preporucuju pirincani papir (kazu da bukvalno skida sve).

Ma krpica za naocare od mikrofibera je sasvim OK, ja sam sa njom brisao sve aparate koje sam imao.
Ako ne moze da se skine mast od otiska prsta sa suvom, pokvasi krpicu vodom i onda obrisi.

jeftino,malih dimenzija a prakticno.ovo nije reklama naravno.samo savet.

Ma krpica za naocare od mikrofibera je sasvim OK, ja sam sa njom brisao sve aparate koje sam imao.
Ako ne moze da se skine mast od otiska prsta sa suvom, pokvasi krpicu vodom i onda obrisi.

...laganim pokretima i ne pritiskajuci mnogo kako bi antirefleksni sloj ostao na svom mjestu !!!

Pa normalno da ce lagano da brise, nece valjda da stiska ko da smirgla zardjalu povrsinu !!!

...u smeru kazaljke na satu....

Hvala na odgovorima. Imam naocare sa antireflex slojem i za sada nema tragova skidanja tog sloja, tako da cu da koristim takvu krpicu i za digitalca.
:wave:

Nazad
Vrh Dno