Šta je novo?

Dva pitanja za profije

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Ovako. Pozdrav svima. Imam dva pitanja, nimalo vezana jedno za drugo.

Prvo:zna li neko kako da se resi problem sa ATI grafickim karticama kod kojih se automatski iskljucuje Overlay Mixer cim se u TV izlaz utakne kabal?

Drugo:imam monitor Philips Brilliance 107A i stvaaarno je super i imam ga odavno. Ali od pre par dana mi se javlja cudna pojava. Naime, slika mi podrhtava. Ne stalno. Evo vec par sati je ukljucen, a tek sada je pocela slika da podrhtava. Kako da objasnim? Paaaa...slika samo podrhtava gore dole u razmaku od otprilike pola milimetra. Na pola sekunde zadrhti pa se toliko smiri, i tako ponovo. Pokusao sam da ga demagnetisem, ali nista. Nemam nikave zvucnike u blizini. Mislio sam da je od pozicionera koji je do sada stajao u njegovoj neposrednoj blizini, ali sam ga spustio pre neki dan na pod. A opet drhti. Sta bi to moglo da bude?

Hvala unapred.

Sto se tice monitora vrlo je moguce da su ti se kondenzatori od vremena malo osusili, pa gubi sinhronizaciju kloka. Naravno moguce je i da je u pitanju neki hladan lem a to odokativno mozes da proveris blagim udarcem u trenucima podrhtavanja, pa ako prestane sledi prelemljavanje.

Sto se tice graficke nije mi bas jasno kako iskljucuje Overlay Mixer, ako bi mogao malo da objasnis.

Pozdrav

Nabukodonosor je napisao(la):
imam monitor Philips Brilliance 107A i stvaaarno je super i imam ga odavno. Ali od pre par dana mi se javlja cudna pojava. Naime, slika mi podrhtava. Ne stalno.
Isti slučaj, otprilike jednom nedeljno na po nekoliko sekundi...

Pa kod mene se desava malo cesce. Rekao bih kada se monitor malo zagreje. Pa sta da radim ako su se kondezatori osusili? Blagi udarac nije pomogao, a bogami ni jaci!

Sto se graficke tice, ja sam mislio da je to opste poznata stvar. Pa jednostavno ne mozes da ubacis Overlay Mixer u graph fajl. Ako imas ATI, pogledaj kakva je slika kada ti se podize sistem, a kada je ukljucen kabl u TV out. Suzena je po vertikali. Cim izvadis kabl, ta pojava se eliminise.

@ZorMi
Jel ti imas isto ovaj monitor?

Nabukodonosor je napisao(la):
Jel ti imas isto ovaj monitor?
Mislim da je Philips 107MB napamet (ima zvučnike). Dosta je i služio, po mojoj evidenciji kupljen u dec. '98 za 750 maraka. Eto izgovora da predjem na TFT.

Jeste suzena to se slazem. Ali mi nije jasno sta ti pokusavas da uradis. Ja sam se zezao sa Progdvb graf fajlovima najnormalnije. ako mislimo na isto.

Pozdrav

Pa jednostavno ne mozes da ubacis Overlay Mixer 2. Probaj i videces. A on mi treba.

@ZorMi
Ja sam moj kupio '97. i platio ga oko 2000 DM.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno