Šta je novo?

Dva OC profila

66musicman

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2007
Poena
319
Da li moze doci do nekih problema sa stalnim promenama OC profila u BIOS-u ?
Naime, za svakodnevni rad (internet, filmovi muzika i sl.) koristim default podesavanja MB i CPU i same ploce, dok u drugom sistemu ucitavam OC profil sa mnogo jacim podesavanjima.
Ploca sve to odradi korektno i ulazi svaki put u sistem bez ikakvih problema.
Mene interesuje da li moze doci do nekih problema pri cescim promenama ovih profila.

Koliko jača setovanja?
Koliko česte promene?
Što se tiče promene iz BIOSa, više sistemu škodi taj restart nego samo menjanje parametara.
Ako možeš, overklokuj sistem, ali da sam obara taktove kada za njima nema potrebe.

PS Ne bi bilo loše da popuniš polja u Moja mašina.

Koliko jača setovanja?
Koliko česte promene?
Što se tiče promene iz BIOSa, više sistemu škodi taj restart nego samo menjanje parametara.
Ako možeš, overklokuj sistem, ali da sam obara taktove kada za njima nema potrebe.

PS Ne bi bilo loše da popuniš polja u Moja mašina.

Setovanja sa default 2.8 na 4.0 GHz i promene barem jednom dnevno.
Polja u moja masina nisam popunio jer malo cesce menjam komponente.

Manite 'Moja masina' - treba u svakom postu gde je to potrebno navesti koje su komponente u pitanju, jer tako oni koji citaju mogu i posle par meseci da skontaju o cemu se radi.

Elem, zasto stalno ne drzis @ 4GHz?

O.K.
MB-Asus P5QL Pro
CPU-E6300
RAM-2 X 1 Gb Kingston

Nema potrebe za 24/7 4.0 GHz, malo da "produzimo" vek trajanja komponenti.

E6300 držiš na 4GHz? :trust:

Što se tiče pitanja iz prvog posta, odgovor je: ne.

Nemam nameru da ulazim u bilo kakvu raspravu ali ajde navedi nacin na koji hoces da ti to i dokazem.

Nije da me zanima, ili da ti ne verujem, ali okacis par slicica cpu-z uz odradjenih 50 prolaza linxa sa max memorijom. Msilim da onda nema razloga da ti neko ne veruje, bar na forumu.

Izgleda da si pomislio da se ja hvalisem.
Gresis, mene samo interesuje sirova snaga jer mi je ona potrebna za rad.
Mislim da si shvatio po mom nicku da se bavim muzikom i *be* linx, odradicu preko noci i to, jer kad u odredjenim mjuz.programima, ultra zahtevnim, sa 30-40.audio kanala + 30-40.midi i jos gomilicu "programcica" koji rade u pozadini pod komandom host programa, sistem ne stuca i odradi posao do kraja, to ti je najbolji pokazatelj, veruj mi.
Ako mozda hoces da vidis postavke OC-a, to si mogao odmah da napises.
P.S.Ocekuj sutradan rezultate linx-a.
Uspeo si da me "isprovociras".
I jos nesto, tema polako odlazi u off.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno