Šta je novo?

Dva istoimena fajla u istom folderu?

PyC

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2003
Poena
609
Dakle dva fajla sa identičnim imenom i ekstenzijom, različite veličine. Koliko je meni do sada bilo poznato, tako nešto nešto u Windowsu nije moguće. Kada bih pokušao u neki folder ubaciti fajl koji tamo već ima imenjaka, Windows mi nudi mogućnost ili da stari fajl prebrišem, ili da novom promijenim ime. Zanima me kako je tip uspio to da uradi?

Hm... A gde si to video? Mozda jedan fajl ima neki blanko na kraju?

Misliš posle ekstenzije? E jedino to, nije mi palo na pamet, u Windows Commander-u stoje jedan ispod drugog i vizuelno nema razlike. MP3 fajlovi su u pitanju, stigli na CD-u, pogledaću kad dođem kući. Nije loša fora.

Ne vec pre tacke :)
Pera .mp3
pera.mp3
U WCu izgleda identicno :)

Sad bi ovaj topic najradije obrisao, al' ne mogu. Ima neka crtica, zakleo bih se da ranije nije bila ctp; . Hvala na saradnji, u svakom slučaju.

Ma nemas zasto da brises, a inace dva fajla sa identicnim imenom nikako ne mogu biti u istom folderu...
Ali opticke varke cine cuda! Zar ne ? :)

rn cesto ume da izlgeda kao m, na primer, to me je par puta zeznulo... ima jos nekoliko takvih problema koji su manje ili vise izrazeni u zavisnosti od fonta.

Ima faca koje fino zloupotrebljavaju te probleme... dosta ljudi se upeca...

I i l (veliko "i" i malo "L")
0 i veliko o ("O")
....
ali kao sto rece sve zavisi od fonta, a nekad nema nikakve razlike i onda $&"#$(&#!%$&!%$&! ako ti je bas bitno...

ja sam video da npr. download manager GetRight ume pod winxp (to mi se nikad nije desilo pod win95/98/me) da napravi dva ista (sa istim imenom) foldera pod korenim folderom. U pokusaju da se jedan od njih obrise/renamuje pojavljuje se greska. Kada se njihova imena pogledaju pod dos-om vidi se da je onaj koji je kasnije kreiran drugacijeg imena (i iz dosa moze da se obrise).

Just for the record.

DS9 je napisao(la):
ja sam video da npr. download manager GetRight ume pod winxp (to mi se nikad nije desilo pod win95/98/me) da napravi dva ista (sa istim imenom) foldera pod korenim folderom. U pokusaju da se jedan od njih obrise/renamuje pojavljuje se greska. Kada se njihova imena pogledaju pod dos-om vidi se da je onaj koji je kasnije kreiran drugacijeg imena (i iz dosa moze da se obrise).

Just for the record.
To ne bi smelo da se desava, a pod DOS-om je sve ok zato sto su u pitanju recimo DirIme~1 i DirIme~2 sto su 2 razlicita direktorijuma...

Nazad
Vrh Dno