Šta je novo?

Dva gateway-a na jednom racunaru?

Suvi

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
619
ADSL Router ide u Switch, Na net se ide preko Proxi-ja. Racunar na kome je Proxy i preko koga ostali idu na net ima gateway routera. Nadam se da je ovo jasno.
Plan je da se uzme jos jedan ADSL. Da li je moguce da na racunaru preko koga se ide na net doda jos jedan gateway, tako da moze da se iskoristi i drugi ADSL? Ili postoji neko bolje resenje?

Hvala.

Ne mozes spojiti 2 linka u jedan. Moze 2 gateway-a i radice na sledecem principu: Kad jedan od njih ne radi, radice onaj drugi.

neko moje resenje bi bilo da proksi ide preko jednog adsla, a da se preko drugog ide rucno...

Pokusao sam ja i nije mi uspelo. Konkretno sam pokusao sa spojim kabl i adsl ali bezuspesno . Googlao googlao raspitivao se i na kraju odustao :trust:

Pokusao sam ja i nije mi uspelo. Konkretno sam pokusao sa spojim kabl i adsl ali bezuspesno . Googlao googlao raspitivao se i na kraju odustao :trust:

A, da li postoje? mislim da sam negde video, ADSL modemi sa 2 WAN porta? Sta bi se onda desavalo?

Jedino sto mozes je da jedna polovina korisnika koristi jedan ADSL link a druga drugi. Pretpostavljam da vam je malo 768k sa jednim, pa uzimate jos jedan link.

Jedino sto mozes je da jedna polovina korisnika koristi jedan ADSL link a druga drugi. Pretpostavljam da vam je malo 768k sa jednim, pa uzimate jos jedan link.

Uzeli smo 512k. Spojile su se tri firme u jednu. 512 je stvarno malo. Uzimamo jos jedan link od 512. Sve ide preko proxi-ja. Kako racunar na kojem je proxy da iskoristi i drugih 512? Modem sa dva WAN porta?

Postoje multilink ruteri, ako sam dobro napisao, koji rade load balancing... e to je to sto ti treba...
ali nije bas jeftino...

@suvi
Mislim da ti je najjeftinije i najlakse resenje da stavis 1 p2 sa linuxom, dignes Squid, ubodes u njega drugi ADSL modem i pola racunara u firmi stavis da koriste novi proxy ,)

Poslednja izmena:
@suvi
Mislim da ti je najjeftinije i najlakse resenje da stavis 1 p2 sa linuxom, dignes Squid, ubodes u njega drugi ADSL modem i pola racunara u firmi stavis da koriste novi proxy ,)

To je najbolje resenje. Najjednostavnije i najjeftinije.

Hvala.

Nazad
Vrh Dno