Šta je novo?

dv to dvd najbolji program?

T00L

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2006
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
MOS Technology 6510/8500 + kina :)
Matična ploča
64C
RAM
64 KB
GPU
VIC-II
Storage
Digital tape
Zvuk
SID 6581/8580
interesuje me koji je najbolji program za prebacivanje slike sa analogne kamere u avi ili mpeg format? Kamera ima IEEE 1394 interface!

Poslednja izmena:
i mene to zanima jer sam skoro dobio samsungovu kameru.jos bi bilo super ako bi neko postavio ceo postupak prebacivanja materjala sa dv kasete na dvd.

Pa neces sve da prebacujes.. prvo prebaci na komp u DV formatu (pomocu firewire kartice i fierwire kabla), zatim uzmite neki program za montazu, npr. Premiere ubacite snimke isecite ono sto ne treba, i napravite film. Posle toga ide DVD authoring, pravljenje menija i na kraju snimanje DVD-a.

kako u premiere da stavim da skida u 16:9 formatu nema nigde te opcije?

U kormatu je snimano. Ako je snimano u 16:9, tako ce ti prebaciti.

Ako kamera ima firewire onda tesko da je analogna :)

Ako nemas premier probaj sa najobicnijim Windows movie maker-om. Prilicno je ogranicen sa opcijama ali za osnovne stvari je ok. Pod pretpostavkom da koristis Win naravno, na Macu imas iMovie.

Kada se startuje Premiere, prvi prozor koji se otvori je Load Project Settings, tu birate jedan od ponuđenih video/audio preseta. Naravno, pre toga morate znati u koju rezoluciju vam snima kamera i koji aspect ratio (4:3, 16:9).

najbolji program jednostavno ne postoji. Premiere je dobar program ali za pocetke komplikovan. Zato Pinnacle studio ili Ulead za pocetak.

Ja bi takodje preporucio Ulead. Veoma je jednostavan. Koristim Ulead Video Studio.

Vrh Dno