Šta je novo?

DV kasetice gde?

• Začetnik teme Začetnik teme Artz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Dakle gde mogu da se kupe povoljno DV kasetice i usput ako jos neko zna cenu, super! 🙂

Ja videh kada sam zadnji put bio u Computer Land-u, ali to nije bilo tako skoro pa ti je bolje da ih prvo zovneš. O ceni nažalost ne znam ništa 😉

Imas i u ITV Communications, a tel. je 303 1199. Cenu naravno ne znam.

Pozdrav

Artz je napisao(la):
Dakle gde mogu da se kupe povoljno DV kasetice i usput ako jos neko zna cenu, super! 🙂
Ako se misli na miniDV kasetice od 60 minuta (90 min LP) poslednji put kad smo ih dobili koštale su 10-15 dm, zavisno od količine (Panasonic).

ZorMi je napisao(la):
...

Ako se misli na miniDV kasetice od 60 minuta (90 min LP) poslednji put kad smo ih dobili koštale su 10-15 dm, zavisno od količine (Panasonic).

Da na njih se misli. Ako nije tajna gde se Vi nalazite? 🙂

http://www.pcoprema.com/ tj
http://www.pcoprema.com/Hardware/Componen.htm cenovnik

Nije bas 10 - 15 dm nego €, al OK.
Hvala.

Artz je napisao(la):
Da na njih se misli. Ako nije tajna gde se Vi nalazite? 🙂
Mi ih više nemamo, poslednju sam uzeo sebi za dečji rodjendan.
Imamo MicroMV što nije isto, to koriste Sony MPEG2 kamere i koštaju 10-15evra/kom.

imas u Merkatoru u hiper marketu, odmah levo kad udjes...
pozdrav

Znam da mnogo trazim, ali da ne znas slucajno kolika je cena posto mi Merkator bas i nije blizu.

Artz je napisao(la):
Znam da mnogo trazim, ali da ne znas slucajno kolika je cena posto mi Merkator bas i nije blizu.

Pa nerazumem se bas u te kasetice, ali ja sam pre nedelju dana uzeo onu najmanju sto postoji za 537din (60min) za sony kamkorder. one malo vece su oko 300din- predpostavljam da ti one trebaju...
pozdrav

Ne, nisi dobro razumeo. Trebaju mi bas te koje si ti kupio. Dakle najmanje.
Tako da si mi odgovorio na pitanje. Hvala.

MV je najmanja, DV je veca, a "osmica" je jos malo veca......ima ih sigurno i u Tehnomarketu i u Tehnicomu kod Doma Sindikata.....ma ima ih svuda....u Save Kovacevica u Zemunu (TDK)......uzmi Sony ili Panasonic....

Da zaboravio sam na Sony -evu modifikaciju DV formata, Micro MV kasetice koje su jos manje od DV kasetica.

side note: prica se da ne treba mesati proizvodjace jer se u interakciji razlicitih maziva glava mnogo brze prlja. dakle odaberite jednu firmu i drzite se nje.

Da i onda kada uzmes Panasonic, Maxell, Tdk i Sony i kada skines sareni omot provalis da su sve kasetice pravljene u istoj fabrici i da je samo stampa drugacija 🙂
Tako da opusteno. Tako da kada kupite duplo skuplji Sony, kupili ste samo ime.

naravno da ima i toga, ali da li si siguran da bas sve firme koje si naveo uzimaju od iste fabrike? uostalom, to ide malo drugacije kod jacih firmi - ne dodju u fabriku i uzmu sta ima, nego kazu tacno sta ima treba. 😉

Ja sam licno video nekoliko kasetica. Sve su bile identicne, ista boja na kaseticama. Isti font i identicno uputstvno na dodantim papiricima. Identican raspored nalepnica na samolepljivom papiru, sa nekim sitnijim izmenama (recimo na Panasonic -u pise Panasonic, a na Maxell -u nista i sl.).

Verujem da velike firme narucuju kasetice od neke druge firme, u ovom slucaju to je neka firma iz Japana. I da me ne shvatite pogresno, ne mislim da je to lose. Svi znamo da Verbatim ne proizvodi diskove nego samo lepi svoje ime, kao i niz drugih primera.

Imaju ih u BG elektroniku na bulevaru po povoljnim cenama. Cini mi se da je od 60m oko 450 din.

imas ih gde hoces, buvljak, pijaca, preko puta ETFa... ma bukvalno svuda
na buvljaku su 450
na pijacama 500
preko puta ETFa su 380 chini mi se
uglavnom su Panasonic ili TDK

Ima ih i u jos jednoj firmi ali samo preko rachuna po 350din chini mi se
Ukoliko nekome treba mogu da mu nabavim

Artz je napisao(la):
Ja sam licno video nekoliko kasetica. Sve su bile identicne, ista boja na kaseticama. Isti font i identicno uputstvno na dodantim papiricima. Identican raspored nalepnica na samolepljivom papiru, sa nekim sitnijim izmenama.

Standardizovano? Mislim da je i logo na kompakt CD diskovim 😀 standardizovan.....otkud znam.....ja sam kupio Panasonic 89ku, pa sam tamo uzeo i nekoliko kasetica, pa sam posle nastavio sa kupovinom Panasonica.....
Samo malo smara sto posle nekoliko premotavanja se smakne sa kotucica....ne znam da li utice na kvalitet snimka (rekoa bih malo, ali su vec dosta i koriscene...), ali smesno/ruzno izgleda kada pogledas....

PJ je napisao(la):
...
...
Samo malo smara sto posle nekoliko premotavanja se smakne sa kotucica....ne znam da li utice na kvalitet snimka (rekoa bih malo, ali su vec dosta i koriscene...), ali smesno/ruzno izgleda kada pogledas....

Izvini ako te nisam razumeo, ali sta se smakne sa kotucica. Ako mislis na kotucic kasetice, traka se smakne ili nesto drugo, nalepnica... I na koji nacin ruzno izgleda?

Znam da sam lose objasnio 🙂
Pogledaj http://www.pj.co.yu/slike/ostalo/DVkaseta.jpg
Nadam se da sada kapiras o cemu pricam.....na ovoj se jos i ne vidi najbolje, ali mi je ona bila pri ruci....a mislim da se vidi dovoljno.....

Da, sad razumem na sta mislis. Hvala ti na mucenju 🙂
Pretpostavljam da se zato upozorava da se ne drzi mnogo kamerica upaljena, a da se ne snima nista. Rastegli se trakica pa se verovatno desava ono sto si pokazao na slici. I zato pise u upustvu da se kasetica s vremena na vreme premotava.

Mozda je premotavanje dobro za preventivu, ali sada vise ne vredi....

Kako koristite vase kasete? Npr. ako snimite 20 minuta materijala i prebacite ga na HDD da li snimate na traku od pocetka ili nastavite od tih 20 minuta?
Imam utisak da se prvi deo trake mnogo brze unisti nego ono pozadi, a opet, zeznuto je svaki put racunati na to da ti je traka 30-40 min, pa da moras da menjas....

Nazad
Vrh Dno