Šta je novo?

DV ili MP4

dada13

Poštovan
Učlanjen(a)
11.10.2014
Poena
70
Pozdrav.
Imam Canon mini DV kameru.
Prebacio bih neke snimke u komp preko firmware kartice koju imam u kompu.
Kada hocu da snimim sadrzaj,movie maker me pita da li zelim u DV ili MP4.
DV zauzima oko 13 GB po satu a MP4 mnogo manje.
Nije mi toliko bitan prostor vec kvalitet.
Pise da se DV koristi ako zelite da vratite snimak na kasetu...
Interesuje me po vasem misljenju koliko bi trebao da bude bolji snimak ako prebacim u DV format.
Hvala

Valjda Firewire kartice :)
Odavno sam to radio na sony kameri.
DV nije komresovan i to je ono što je kamera snimila. Najbolji je za editovanje, može da bude problema sa nekim plejerima... To je pun kvalitet.
MP4 je kompresovan i time je kvalitet manji u zavisnosti od podešavanja kompresije. Može sve da ga reprodukuje.
Najbolje je čuvati obavezno DV, u slučaju da ne budeš jednog dana zadovoljan rezultatom, kvalitetom... MP4 kao izlaz čuvaš u svakom slučaju.

Nisam nikada vratio snimak na kasetu, ne vidim svrhu. Jednom kada je prebačen, dostupan je za sve manipulacije i uređaje.
Zadnja rečenica nema smisla. DV je najbolji mogući format koji je ta kamera snimila, ostalo je samo kompresija prema ciljnom uređaju.

Edit: Ne znam koji je to Movie Maker, onaj iz Windowsa?
Pogledaj Cannon softver da li je došao sa kamerom ili skini ako ima na netu, mislim da je mnogo bolje. Prošlo je mnogo godina pa nisam ni sam siguran.

Hvala,znaci DV kvalitet. Da,onaj movie maker koji ide sa windowsom XP i dobar je.
Sve jedno je koji je program jer preko njega samo biram komande,odaberem DV kvalitet i radi.

Vrh Dno