Šta je novo?

DV -> DVD

Hannibal

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2002
Poena
619
Treba mi soft ili hard resenje za prebacivanje DV materjala preko firewire porta direkt sa kamere u DVD compatible mpeg2 na hard-u.
Probao sam MainConcept-ov MpegEncoder pro i nisam zadovoljan rezultatima. Dobijeni fajlovi su duplo veci nego kod non real time kompresije i Sonic-ov DVDit ih prijavljuje kao da nisu DVD kompatibilni.
Ako neko ima iskustva s ovom tematikom molim ga neka ih podeli s nama neukusnima. :p

P.S. Soft resenja treba da rade na P4 3.0Ghz masini.

Pretrazio sam forum pre posta, al ne nadjoh to sto trazim. Ako sam neki thread propustio molim te daj link.
Kolko sam ja video prebacivanje analog->DVD i ubacivanje DV pa soft kodirtanje su obradjeni u sitna crevca, al to nije ono sto sam pitao.

ULead media studio.

Hvala. Iako se thread ne bavi onim sto sam pitao ima jedan post koji spominje da "Ulead video studio 9 moze sa DV direct u mpeg". Predpostavljam da se pod tim podrazumeva kodiranje prilikom capture-a sto meni i treba.

Kazu da je Pinnacle dosta bug-ovit. Malo sam se igrao istim, nije bilo problema,
cini mi se da je Ulead multipraktik. Skini ga,probaj ga,pa sam odluci.

Jeste bugovit, ali meni dobro radi. Licno ne volim ulead programe, ali opet to je stvar izbora.

Pa ako 1.premiere,2.vegas,93.pinnacle.94.ulead...imaju integrisan mainconcept onda je verovatno on najbolji.Ti sam odredjuješ način i nivo kompresije tako da rezultat može biti verovatno i manji.Nisam radio sa dvdit ali možda je mainconcept bio podesen za snimanje na native device format pa je to razlog veličine i nekompatibilnosti.

taner je napisao(la):
Pa ako 1.premiere,2.vegas,93.pinnacle.94.ulead...imaju integrisan mainconcept onda je verovatno on najbolji.Ti sam odredjuješ način i nivo kompresije tako da rezultat može biti verovatno i manji.

Obicno je integrisano ono za sta je bio najpovoljniji dil, retko kada ono sto je najbolje.
Inace ovo nije bio integrisani koder vac standalone verzija. Sto se kontrole nivoa kompresije tice, sa istim podesavanjima i za isti materijal sam u online kompresiji dobio falj veci od 10Gb, a u offline manji od 3.5Gb, tako da ta kontrola macku o rep.

Poslednja izmena:
Mainconcept mpeg encoder je najbolji zato ga svi i integrišu u svoje programe.On kao standalone verzija kosta više nego pinnacle studio ili ulead studio kao komletni programi.

Mainconcept encoder je sjajan ali po meni InterVideo 3 je jos bolji. Doduse, retko koji program ga koristi za razliku od Mainconcepta. InterVideo DVD Creator 2 ti pruza mogucnost da direktno sa kamere rezes DVD i to sa izradom menija. Radi to i Pinnacle, i Nero itd. ali mi se cini da Creator to ipak radi najbolje.

Neznam na šta si mislio pod InterVideo 3,pošto postoji InterVideo WinDVD Creator 2 i windvd3 ili sam nešto propustio.Inače od amaterskih programa intervideo mi je najomiljeniji iako je sporiji od konkurencije i zna često da puca ali za capturing vrlo dobar.Ali kako god bilo opet poredimo babe i žabe.

InterVideo 3 je kodek, a sto se tice baba i zaba ne slazem se sa tobom. Covek nije trazio profi program za DVD authoring nego da DV prebaci u format prepoznatljiv za DVD plejere. Moze on da koristi i Vegas, i Premiere, i Pinnacle ali nije to pitao. Bar sam ja tako shvatio.

Ja nikada nisam čuo za taj kodek niti video da je neko ovde tražio profi dvd autoring,takvi programi to i nerade,verovatno si pomešao pojmove.Odakle si pročitao da mu ja savetujem da radi sa premiere i vegas koji i nisu namenjeni da rade to i odakle ti da je pinnacle profi i da ne bi bio dobar za to.Ja nevidim razliku u kvalitetu konverzije izmedju windvd creator i pinnacle studio ali dajem prednost pinnacle-u jer koristi mainconcept,pravi kartice za video konveziju i iza njega stoji Avid.

Vrh Dno