Šta je novo?

Duuugo dizanje XP-a!

Jovandeka

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2007
Poena
320
Windows XP boot screen... i progresna linija sa tri plava kvadratića koji se šetaju čitava 2 minuta! Sistem se digne i sve radi fino.... XP instaliran pre nedelju dana na novu mašinu, a problem se danas pojavio...:wall:

Verovatno te zeza neki drajver. Ako ima novih na sajtu proizvođača - skini ih. Ili reinstaliraj one koje imaš.

Hmmm!
Evo jutros je sve OK a ništa mu nisam radio... valjda neće biti više problema...
Ipak hvala, svakako ću upotrebiti bootvis...

Može svašta da bude, često je npr. uzrok kočenja skeniranje od strane AV programa nekog EXE fajla kompresovanog nekim neobičnim packerom.

Ili obicni boot optimization defragment 🙂
Ma moze svasta da bude, ali ako posle opet radi ok, nema razloga za brigu...

Radi sve kako treba... sumnjiv mi je bo atijevi drajver pa sam stavio ovaj novi 7.6...

Meni je na primer to radio HD. U pitanju je bio WD. Bio je single master a izdžamperisan, kao da je master sa slaveom na istoj grani. Znao je po par minuta tako da zeza i onda kada sam skinu džamper (to je podešavanje za single master na WDu) sve je prosto "poletelo".
Pozdrav. :wave:

Vidiš, i ovaj moj je WD... bez džampera... ko zna zašto je pravio probleme... bitno je da sada radi.
Izgleda da je to još jedna situacija opisana u vicu o mašincu, električaru i informatičaru...🙂

"u vicu o mašincu, električaru i informatičaru"

Hajde prosvetlime, osećam da je dobar. 😉
Pozdrav. :wave:

Vozili se navedena trojica u autu... auto se odjednom pokvari i stane... počeli oni da palamude gde je kvar... mašinac kaže da je otišlo nešto od mehanike, kvačilo, zupčanici itd... električar kaže da je struja problem, svećice, bobina.... e a ovaj informatičar reče "Hajdemo mi lagano da izađemo iz auta, pa da uđemo... možda i proradi!"
🙂
E, to ti je Windows...
Pozdrav!

Ovaj vic je izvorno na engleskom i kad se tako čita onda je valjanje od smeha. U originalu su mašinac, hemičar i MS inženjer. Mašinac kaže da je nešto sa motorom, hemičar sa gorivom, a MS inženjer kaže nešto u fazonu "maybe we should close the windows...". Ja sam se valjao od smeha kad sam čitao, imam negde original al' ne mogu da nađem.

Našao sam original:

There are three engineers in a car, an electrical engineer, a chemical engineer, and a Microsoft engineer. Suddenly the car just stops by the side of the road, and the three engineers look at each other wondering what could be wrong.

The electrical engineer suggests stripping down the electronics of the car and trying to trace where a fault might have occured.

The chemical engineer, not knowing much about cars suggests that maybe the fuel is becoming emulsified and getting blocked somewhere.

Then, the Microsoft engineer, not knowing much about anything, comes up with a suggestion. "Why don't we close all the windows, get out, get back in,open the windows again, and maybe it'll work!?"

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno