Šta je novo?

Duron900oc

• Začetnik teme Začetnik teme NeoKey
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NeoKey

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
604
E ovako, za par dana dobicu ovaj procesor i plocu GA-7ZXE KT133A SOC A/FSB266 (Gigabyte), pa me zanima sledece: na koliko mogu da je overklokujem i koji je najjednostavniji nacin za to?
Verovatno je to dummi pitanje za vas, ali ja sam jednostavno ispao iz stosa, nekad se to radilo grafitnom olovkom spajajuci one L konektore, ali citam ove sadasnje postove i vidim da su neki Duroni vec otkljucani i da se vecina stvari radi preko Swicheva i iz BIOSa...

Unapred hvala.

Pa eto sam sebi si dao odgovore na postavljena pitanja. 😉

Nemoj kupovati Durona na 900 vec kupi najslabijeg npr. 700 ili 750 i njega teraj na 950-1000 ili mozda vise.

Kupi taj na 900 i ne diraj nista🙂 Mozda eventualno digni fsb na 110, dosta ti je 990...

pozdrav

Ok, hvala vam svima, recimo da poslusam Broza i ne diram one konektore, da li je 990 Mhz maximum na koji mogu da ga povecam ne otvarajuci kucciste (tj. samo iz Bios-a)? Koliko se onda vise zagreva i koliko stabilno radi?

NeoKey je napisao(la):
Ok, hvala vam svima, recimo da poslusam Broza i ne diram one konektore, da li je 990 Mhz maximum na koji mogu da ga povecam ne otvarajuci kucciste (tj. samo iz Bios-a)? Koliko se onda vise zagreva i koliko stabilno radi?
Eto kada neces da slusas. Podizanjem magistrale ces opteretiti ostale komponente sistema i mozda izazvati nestabilan rad. Najbolje ti je da otkljucas procesor (spoji sve L1) menjanjem mnozioca utvrdis max tvog procesora (uz postepeno podizanje voltaze). Onda mozes da pocnes da kombinujes mnozilac i podizanje magistrale.

Cini mi se da ploca koju pominjes nema promenu mnozioca.

Gedza je napisao(la):
Cini mi se da ploca koju pominjes nema promenu mnozioca.

ne cini ti se
ta ploca ima samo promenu fsb-a 100/133 preko jednog jumpera ispod DIMM podnozja, a u biosu ima neki 'fini' korak 100-120 za FSB=100 (po jumper-u)
za FSB=133 nisam probao, jer durko@700 nije hteo da se 'digne' na istom
i ono sto je najbitnije, ova ploca NE podrzava ikakvu promenu napona
poz...
BTW, ploca je jako brza i stabilna u isto vreme

NeoKey je napisao(la):
E ovako, za par dana dobicu ovaj procesor i plocu GA-7ZXE KT133A SOC A/FSB266 (Gigabyte), pa me zanima sledece: na koliko mogu da je overklokujem i koji je najjednostavniji nacin za to?
Verovatno je to dummi pitanje za vas, ali ja sam jednostavno ispao iz stosa, nekad se to radilo grafitnom olovkom spajajuci one L konektore, ali citam ove sadasnje postove i vidim da su neki Duroni vec otkljucani i da se vecina stvari radi preko Swicheva i iz BIOSa...

Unapred hvala.
Dakle cuo si, ako neces da poslusas za procesor onda poslusaj za plocu i kupi neku koja moze da menja mnozilac i napon (mislim da danas promenu FSB-a ima skoro svaka ploca).

Ma kupio bih ja, ali bojim se da je sada vec kasno 🙁
U svakom slucaju, hvala vam jos jednom na svim odgovorima, sada bar znam da ne pokusavam sa ovim komponentama ali ako ih stvarno jednom budem i zamenio, javicu vam rezultate 😉

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno