Šta je novo?

Duron zvani Babaroga

gozilla

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2001
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Mozda ima neko bolji ali mislim da je i ovaj sjajan

gozilla je napisao(la):
Mozda ima neko bolji ali mislim da je i ovaj sjajan
Pardon, evo stize Attach

Re: Re: Duron zvani Babaroga

Aca je napisao(la):
Gde, sta, o cemu se radi? 😕

Neznam ni ja, ali prvi put mi nije prosao Attach file. Izvinjavam se zbog stvorene konfuzije.

Zaista fantastican primerak.
Ako je to Duron na giga pretpostavljam, najverovatnije je core identican kao na onom na 1.2 Ghz ili na 1.3.
Posle neka neko kaze da je Tualatin dobar overclocker, kada se ovaj clockuje na 1.5 Ghz i to u 0.18 mikronskoj tehnologiji.

Hmmmmmm pa ne bih bas rekao. Ja mogu da udjem i windows i pokrenem wcpuid i okacim ovde magistralu od 170 ali sta to znaci??? Daj da mi vidimo apsolutnu stabilnost jer vidjao sam ja ovakve ringle na ovim frekvencijama ali uz dobar surf i eventualno mp3 a pokrene li se, recimo, neki RTCW u 1280 sve max(par sati) sledi reboot, iskakanje u win i slicno....I daj overklokuj ga ali nemoj da dires multip. nego samo magistralu pa da vidimo onda sta je prevazidjena tehnologija i manikir(kao sto rekose na cnn-u🙂) a sta je 0.13😉

Drfedja ne mogu da verujem da si stavio takav signature🙂 mislio sam da smo prevazisli tu fazu😉

Kako to mislis da ne dira multiplikator. 😕 Pa zar ne bi bilo malo bezobrazno da procesor od 1Ghz radi na 1.6Ghz (10x160) i ovako je 45% iznad nominalne vrednosti, zar to nije dovoljno. Niko nije kriv Intelu sto je onemogucio promenu multiplikatora pa onaj ko kupi Tualatina na 1Ghz peva od srece ako uspe da mu proradi na 1.33Ghz.

drfedja je napisao(la):
Zaista fantastican primerak.
Ako je to Duron na giga pretpostavljam, najverovatnije je core identican kao na onom na 1.2 Ghz ili na 1.3.
Posle neka neko kaze da je Tualatin dobar overclocker, kada se ovaj clockuje na 1.5 Ghz i to u 0.18 mikronskoj tehnologiji.

Mislio sam da duron od 1ghz ne moze vise od 1.3ghz, ovaj primerak je zaista iznad proseka. ako je zaista rec o dur. 1ghz.

Re: Re: Duron zvani Babaroga

gozilla je napisao(la):
Pardon, evo stize Attach
Samo da te obavestim,da si upravo izgubio garanciju.😀 😀 😀

Re: Re: Re: Duron zvani Babaroga

simpson H je napisao(la):

Jel' ti to ozbiljno ??? Garancija na procesor, pa kome to treba?

😛 Pa ne gubi se ovako garancija 😀

Re: Re: Re: Re: Duron zvani Babaroga

delimir je napisao(la):
😛 Pa ne gubi se ovako garancija 😀

Upravu je covek, ne tako nego ovakoctp;

Je li, Boki, jel moze za mene jedan ovakav? 😀 Makar bio bez garancije 😛😛😛

Verovatno je core identican kao na Duronu na 1.2 koji moze da ide na 1.4 bez problema.

Broz je napisao(la):
Hmmmmmm pa ne bih bas rekao. Ja mogu da udjem i windows i pokrenem wcpuid i okacim ovde magistralu od 170 ali sta to znaci??? Daj da mi vidimo apsolutnu stabilnost jer vidjao sam ja ovakve ringle na ovim frekvencijama ali uz dobar surf i eventualno mp3 a pokrene li se, recimo, neki RTCW u 1280 sve max(par sati) sledi reboot, iskakanje u win i slicno....I daj overklokuj ga ali nemoj da dires multip. nego samo magistralu pa da vidimo onda sta je prevazidjena tehnologija i manikir(kao sto rekose na cnn-u🙂) a sta je 0.13😉

Drfedja ne mogu da verujem da si stavio takav signature🙂 mislio sam da smo prevazisli tu fazu😉
Mislim da je P6 core toliko neprilagodjen za visoke radne taktove tako da i nije cudo sto je intel morao da pribegne implementaciji 20-stepenog pipeline-a u P4 procesoru. Sramota je za Intel sto Athlon XP koji je takodje 10-stage pipelined CPU, radi i na 1.8 Ghz stabilno u 0.18 mikrona sto Tualatin jezgro koje se evidentno mnogo manje greje, nema sanse da uradi.

Nadam se da ce sledece godine da se signature promeni u nesto tipa K8 Hammer ili Athlon Pro64 😉
Zivi bili pa videli (D)

potpuno se slazem i mislim da je intel tu pokazao pa rekao bih cak i nesposobnost jer se dobro secam kad je izbacen p3 na 1.13 i kada su uvideli da pravi nevidjena s**nja, da su opusteno izjavili da je plafon 0.18 teh. oko 1GHz a evo ga blago nama amd na 1.8 bez problema(osim, realno, sto je to sad vise ringla nego procesor)...Zaiste cudno od strane intela...Ponekad mi se cini da tacno znaju sta rade i polako cede lovu iz naroda a ponekad mi se cini da se cupaju u poslednji cas...Kod p4 mislim da je bilo ovo drugo jer je po meni(a tu smo se slozili gosn. Nedjo i ja🙂 to poluproizvod i mislim da intel nije hteo da on(kao finalni proizvod) ovako izgleda...Iako p3 ima cak 4x manje L1 kessa od tandera oni su otisli korak dalje i taj mali ubogi kess smanjili jos jednom i to na cak 20k a sve u cilju postizanja sve vecih nominalnih brzina, i manjeg zagrevanja. Intel je uostalom odlucio da prodaje brojeve a ne performanse(samo napomena - celeron4?!) Nazalost kako to obicno biva u ekonomiji-u stvarnom svetu jer nominalno veoma retko jednako realnom🙂 Pravo je cudo da je koper i kao takav bio rame uz rame sa parnjacima iz amd-a....
Secam se da smo bas konstatovai kad je gosn Bozza radio test durona i cel.2 566->850 da intel mora da spusti kopera dole a da na njegovo mesto dodje p4 ili bilo sta drugo sto moze da izadje na kraj(kako-tako) sa razgoropadjenim amd-ovim cpu-ima......i.....voila eto nama tualatin-core-based cpu-a u 0.13 naravno jer je 1GHz bio maximum za 0.18?! Prakticno to se i dogodilo - koper u low-end , p4 gore i opusteno🙂 prvo 423, pa 479, pa rdram, sdram ddram, 256L2 pa 512L2, pa 4x100, pa 4x133 pa ce valjda na kraju zauzeti neku tehnolosku liniju....

pozdrav :wave;

Slažem se sa tobom. Intel vrlo često izbacuje poluproizvode i to iz dva razloga. Jedan je potcenjivanje konkurencije, a drugi je ceđenje love iz naših novčanika. Seti se samo kada je Intel izjavio da AMD Athlon nema šanse da pređe 667 Mhz, ali ipak se desilo da je AMD prvi dostigao 1Ghz i da je nakon toga dobro "izmlatio" konkurenciju.
Inače što se tiče AMD ringle ni Intel P4 Willy nije ništa bolji, veruj mi na reč, čak se i više zagreva, naročito na mestima gde mu je Double Pumped ALU i SSE2 FP jedinica. Imlementacija L1 keša je veoma komplikovana stvar i dosta poskupljuje proizvodnju procesora. Takođe L1 keš je najbitniji keš u sistemu. Čini se da P4 zarad "netburst" mikroarhitekture nije mogao imati veći L1 keš, a da pri tome radi na visokim radnim učestalostima. Double Pumped ALU je implementiran baš iz razloga dugačkog pipeline-a, jer eventualni branch predict promašaj nadoknadjuje brza ALU jedinica, čime se delimično postiže učinak kao da je pipeline 10-stepeni.
Činjenica je da je P4, pa i Athlon skup kompromisa daleko skupljih rešenja, s tim što mogu da kažem da je AMD ipak izvukao bolji balans.
Mogu čak da kažem da P4 i nije tako loš s obzirom na to gde je osakaćen. Sva ta inferiornost se nadopunjuje visokim radnim taktom, što po meni i nije neko najsrećnije rešenje, ali kao što si i sam rekao Intel prodaje brojeve, a ne procesore.
Ako poredimo nekadašnje Athlon i PIII konfiguracije, PIII se dobro držao jer je bio okružen izuzetno zrelom arhitekturom. Uporedi današnje K7 konfiguracije opremljene DDR memorijom i najbržu single PIII konfiguraciju i videćeš da je K7 arhitektura, naročito zreli AthlonXP daleko ispred P6 core-a.
😉 😉 (D) 😉

Nazad
Vrh Dno