Šta je novo?

Duron na 133 ili vise?!

Rockwell

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
619
Kome je, koliko i na kojoj ploci uspelo dizanje magistrale sa Duronom, naravno i koji napon?!

Inace ja sam D800 na ABITu KT7a podigao na 140x7 1.65v 30-40C
ROCK STABLE!

Rockwell je napisao(la):
Kome je, koliko i na kojoj ploci uspelo dizanje magistrale sa Duronom, naravno i koji napon?!

ROCK STABLE!

Abit KT7A 1.3, Duron 750 mi je radio na 6x150, a sada Duron 1Ghz na 8x150.
Verovatno bi tu moglo da se izvuce i vise, ali onda bi problem mogao da predstavlja PCI i AGP clock. U oba slucaja sam napon dizao za 0.5v.

Re: Re: Duron na 133 ili vise?!

shagrath je napisao(la):
Abit KT7A 1.3, Duron 750 mi je radio na 6x150, a sada Duron 1Ghz na 8x150.
Verovatno bi tu moglo da se izvuce i vise, ali onda bi problem mogao da predstavlja PCI i AGP clock. U oba slucaja sam napon dizao za 0.5v.

Da li to znaci da si drzao procesor na 2 V????
Ako je tako onda si gori od OC Miska. 😛

Ih na 2V.Pa da li radi taj procesor jos.🙂

Rockwell je napisao(la):

ROCK STABLE!

173Mhz na Abit kT7A ploči. Napon nije bitan sobzirom da sam procesor otkljucao...

Eh taj Duron...

Da, da imam i ja Duron, na 750 i muci me sledece: uspeo sam da poteram da radi (stabilno, 30-35 stepeni) na 960, ali nisam uspeo da poteram magistralu da radi na 133 MHZ boom ??? Ni jednom nije proradilo.

Inace ploca omogucava bilo koje kombinacije FSB-a i multiplikatora (Abit KT7E) ali sve sto sam uspeo je max 122MHZ, sa PCI bus-om na 33MHZ. Memorija je Kingston PC-133 tako da tu ne bi trebalo da ima problema??? Naravno, nisam nista prespajao (valjda nema ni potrebe?)

Da ploca radi na 100 MHZ video sam tek kad sam pokrenuo Sandru... katastrofalni benchmark rezultati za memoriju... ispod svih merila i kriterijuma...

Dakle, da li je neko imao slicna iskustva, kako to da uradim (100->133?) Koju voltazu treba da stavim? Trenutno je 1.65 core

Pozdrav.

Ludilo

Ja sav srecan na 140 a vama i 150 malo 🙂
Salim se, sto se tice moje situacije ja sam isprobao dosta varijanti
od 100 do 145mhz preko nece valjda ne moze PCI da izdrzi!
Na kraju sam skapirao da mi je najbolje da drzim na 140mhz jer performanse, stabilnost i temperatura zadovoljavaju svaki kriterijum. Inace memoriju sibcim na TURBO (2x128 Hyundai 133 ide do 151 sa HC), AGP je 4x, fast write ukljucen i tako dalje, uglavnom je se na maksimumu jer sam skapirao da mi nista ne znaci da podignem proc na 1100 npr. kad moram da okratim memoriju na SLOW i AGP na 2x da bi masina mogla da se podigne i da radi stabilno, a performanse su iste kao sad na 980, ne mislim na procesorsku snagu, vec propusnu moc kroz mem. P.S. i ostali graficki programi i naravno igre rade kao blesave kad je mem na visokom taktu!
E sad da pitam jos nesto: zasto masina nece da radi kad se takt PCI podigne, npr 1XX/44 masina ni da bekne! Zasta je to pravljeno kako se to koristi??? Kod mene preko 37 nepomislja, sto mi umanjuje mogucnosti overkloka!
Pozdrav

PCI>33MHz???

Ja mislim da (PCI) komponente kod tebe u kompu jednostavno ne mogu da izdrze veci takt. Ako ti na nekom taktu stabilno radi (40 ili vise MHz) onda stani tu i probaj nesto drugo (multiplikator, freq...). Ili ako ti nije otkljucan-olovku u sake! 😀

Kod mene na ploci moze po 1 MHz da se povecava takt (KT7E).

Na sta mislis, kad kazes:'Memorija na turbo'???

Ja sam uspeo Kingston 256 SDR-133 da poteram na 165MHz, al sam morao da smanjim jer (samo) R.t.Wolfenstein nije hteo da radi!!! 🙁 Sad radi na 145 vrlo stabilno.

Re: Eh taj Duron...

violinista je napisao(la):
Da, da imam i ja Duron, na 750 i muci me sledece: uspeo sam da poteram da radi (stabilno, 30-35 stepeni) na 960, ali nisam uspeo da poteram magistralu da radi na 133 MHZ boom ??? Ni jednom nije proradilo.

Inace ploca omogucava bilo koje kombinacije FSB-a i multiplikatora (Abit KT7E) ali sve sto sam uspeo je max 122MHZ, sa PCI bus-om na 33MHZ. Memorija je Kingston PC-133 tako da tu ne bi trebalo da ima problema??? Naravno, nisam nista prespajao (valjda nema ni potrebe?)

Da ploca radi na 100 MHZ video sam tek kad sam pokrenuo Sandru... katastrofalni benchmark rezultati za memoriju... ispod svih merila i kriterijuma...

Dakle, da li je neko imao slicna iskustva, kako to da uradim (100->133?) Koju voltazu treba da stavim? Trenutno je 1.65 core

Pozdrav.

S obzirom na ono sta si napisao, jedino moze da bude do ploce. Nemoguce da je toliko losa da ne moze do 133 Mhz.
E da, ja glupan. A jesi li to odkljucao? Ako je 7.5x133, mozda ne moze da radi na 1000 Mhz.

.....

Pa, nije otkljucan. Pravo da ti kazem, mrzelo me da skidam cooler, jer to nikad nisam radio da ne za*ebem nesto. A olovku mogu lako da upotrebim ako resim (citaj:iznerviram se!);

Ali, resio sam sve probleme: trenutno je mem. na 165MHz, Duroncic 'ladno radi na 960. (Pogresio sam u prvom postu, na 800 MHz je Duron). Sandra 2001te mi daje 537, 657 a sa Quantumom AS 20 7200rpm drive index oko 21000.

Dakle kakvi su vasi rezultati?

Rockwell je napisao(la):
Pa brate koja to memorija trpi? 🙂

NCP.....na 163 radi na 2-2-2 setovanjima, a na 173 sam uspeo sa 3-3-3 setovanjima. Naravno ovo je samo bilo u probne svrhe nije niko šašav da drži na 173Mhz kad ploča nema 1/5 delilac za PCI

Pozdrav.
Da li si probao sa podizanjem voltaže za čipset? Meni je to pomoglo!

????

Kako to podignete memoriju na 165 itd. kad meni npr na 140fsb HC nece da se ukljuci?!

Pozdrav.
PCI BUS ti sigurno nije 33 Mhz ako ti je magistrala 122 !!!
122/3=40.66 , a AGP=81.333
Ako nisi podigao napon na Duronu , nema shanse da ti proradi stabilno na 1 Ghz (7.5x133).
Ako oces da imas dobre rezultate , ukljuci Turbo mod za memoriju , asinhroni rad - ukoliko ti je FSB 100 Mhz , 4-way memory interleaving i naravno CAS2. Sve ovo moze uticati na stabilnost - ukoliko imas losu memoriju.
Ukoliko imas dobar primerak 750-ice , iz mog iskustva znam da je retko koji radio bez maksimalno podignutog napona na 1 Ghz.
Digni napon na 1.85v i stavi magistralu na 133 Mhz ,a PCI na 1/4 t.j. 133/33. Testiraj da li je stabilan , ukoliko jeste onda uzivaj.
Ako nije , onda ces morati da skines procesor i da olovkom presaras L1 kontakte chime cesh mu otkljuchati multiplikator. Smanjenjem na 7x uz 133 Mhz magistralu dobijas solidnih 933 Mhz.

Re: Re: Re: Duron na 133 ili vise?!

notax je napisao(la):
Koliko sam ja primetio chovek ima Durona na 1 Ghz (Morgana) i ne vidim zashto ne bi radio kada svi rade na 1.2 Ghz - 8x150 ?!?

Re: Re: Re: Re: Duron na 133 ili vise?!

drfedja je napisao(la):
Koliko sam ja primetio chovek ima Durona na 1 Ghz (Morgana) i ne vidim zashto ne bi radio kada svi rade na 1.2 Ghz - 8x150 ?!?

Nije mi jasno o chemu pises. Ja sam pomenuo voltazu - 2 V.

Re: Re: Re: Re: Duron na 133 ili vise?!

drfedja je napisao(la):

Bas tako matori, kod mene radi na digolt naponu na 8x150, pa cak i na 7x170.

Re: Re: Re: Re: Re: Duron na 133 ili vise?!

notax je napisao(la):
Nije mi jasno o chemu pises. Ja sam pomenuo voltazu - 2 V.

Ako Morgan radi na 1.75V, a ploca dozvoljava fabricki 1.85 V, kako onda da dobije 2V. Covek je lepo napisao da je digao napon za 0,5V, dakle na 1.8V za procesor.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron na 133 ili vise?!

Aca je napisao(la):
Ako Morgan radi na 1.75V, a ploca dozvoljava fabricki 1.85 V, kako onda da dobije 2V. Covek je lepo napisao da je digao napon za 0,5V, dakle na 1.8V za procesor.

1.75 + 0.5 = 2.25😛 :wave;

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron na 133 ili vise?!

Leo je napisao(la):
1.75 + 0.5 = 2.25😛 :wave;

Dobro, de lapsus u pisanju, zna se nasta se misli 0,05V. 😉

Sta samo 170 😀, evo kod mene KR7A 175, nego kako se zove ono programce koje to snima kao sliku. Znaci desktop i pticica pa snimi na disk.

Ne znam koja verzija ima to, jel ima neki drugi program posto bih snimao i Sandru, mislim snimao sliku na disk 😀.

ACDSEE 4.0 ima opciju capture desktop ili neki njen deo.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron na 133 ili vise?!

Aca je napisao(la):

Mislio sam da radi na 1,5 V. OK. Moja greska. Ali nisam ni razmisljao jer je chovek stavio da je digao za 0,5 V.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Duron na 133 ili vise?!

Aca je napisao(la):
Dobro, de lapsus u pisanju, zna se nasta se misli 0,05V. 😉

Zahvaljujuci tome sto je 1929. godine izmerena kolicina gvozdja u spanacu pogresno zapisana u knjizi za jedan decimalni zarez (znaci 10x vise), i posle, niko 70 godina nije merio taj to, nego je taj podatak samo prepisivan u nove knjige, decu su 7 decenija terali da jedu spanac, jer ima "mnogo gvozdja", a i beskonacno mnogo Popaja je snimljeno zahvaljujuci tome. 😀

Misko je napisao(la):
Sta samo 170 😀, evo kod mene KR7A 175, nego kako se zove ono programce koje to snima kao sliku. Znaci desktop i pticica pa snimi na disk.

Ma dizao je meni windows i na 178Mhz, ali je brzo zakucavao. Najstabilniji mi je radio na 172-173Mhz, sve preko toga truba. Moracu da uzmem 333DDR pa da probam. 😉

Re: Re: Re: Duron na 133 ili vise?!

notax je napisao(la):

Ups, mislio sam 0.05 vboom

Nazad
Vrh Dno