Rockwell je napisao(la):Kome je, koliko i na kojoj ploci uspelo dizanje magistrale sa Duronom, naravno i koji napon?!
Inace ja sam D800 na ABITu KT7a podigao na 140x7 1.65v 30-40C
ROCK STABLE!
shagrath je napisao(la):Abit KT7A 1.3, Duron 750 mi je radio na 6x150, a sada Duron 1Ghz na 8x150.
Verovatno bi tu moglo da se izvuce i vise, ali onda bi problem mogao da predstavlja PCI i AGP clock. U oba slucaja sam napon dizao za 0.5v.
Rockwell je napisao(la):Kome je, koliko i na kojoj ploci uspelo dizanje magistrale sa Duronom, naravno i koji napon?!
Inace ja sam D800 na ABITu KT7a podigao na 140x7 1.65v 30-40C
ROCK STABLE!
violinista je napisao(la):Da, da imam i ja Duron, na 750 i muci me sledece: uspeo sam da poteram da radi (stabilno, 30-35 stepeni) na 960, ali nisam uspeo da poteram magistralu da radi na 133 MHZ boom ??? Ni jednom nije proradilo.
Inace ploca omogucava bilo koje kombinacije FSB-a i multiplikatora (Abit KT7E) ali sve sto sam uspeo je max 122MHZ, sa PCI bus-om na 33MHZ. Memorija je Kingston PC-133 tako da tu ne bi trebalo da ima problema??? Naravno, nisam nista prespajao (valjda nema ni potrebe?)
Da ploca radi na 100 MHZ video sam tek kad sam pokrenuo Sandru... katastrofalni benchmark rezultati za memoriju... ispod svih merila i kriterijuma...
Dakle, da li je neko imao slicna iskustva, kako to da uradim (100->133?) Koju voltazu treba da stavim? Trenutno je 1.65 core
Pozdrav.
Rockwell je napisao(la):Pa brate koja to memorija trpi? 🙂
Da li si probao sa podizanjem voltaže za čipset? Meni je to pomoglo!violinista je napisao(la):Da, da imam i ja Duron, na 750 i muci me sledece: uspeo sam da poteram da radi (stabilno, 30-35 stepeni) na 960, ali nisam uspeo da poteram magistralu da radi na 133 MHZ boom ??? Ni jednom nije proradilo.
Inace ploca omogucava bilo koje kombinacije FSB-a i multiplikatora (Abit KT7E) ali sve sto sam uspeo je max 122MHZ, sa PCI bus-om na 33MHZ. Memorija je Kingston PC-133 tako da tu ne bi trebalo da ima problema??? Naravno, nisam nista prespajao (valjda nema ni potrebe?)
Da ploca radi na 100 MHZ video sam tek kad sam pokrenuo Sandru... katastrofalni benchmark rezultati za memoriju... ispod svih merila i kriterijuma...
Dakle, da li je neko imao slicna iskustva, kako to da uradim (100->133?) Koju voltazu treba da stavim? Trenutno je 1.65 core
Pozdrav.
PCI BUS ti sigurno nije 33 Mhz ako ti je magistrala 122 !!!violinista je napisao(la):Da, da imam i ja Duron, na 750 i muci me sledece: uspeo sam da poteram da radi (stabilno, 30-35 stepeni) na 960, ali nisam uspeo da poteram magistralu da radi na 133 MHZ boom ??? Ni jednom nije proradilo.
Pozdrav.
Koliko sam ja primetio chovek ima Durona na 1 Ghz (Morgana) i ne vidim zashto ne bi radio kada svi rade na 1.2 Ghz - 8x150 ?!?notax je napisao(la):Da li to znaci da si drzao procesor na 2 V????
Ako je tako onda si gori od OC Miska. 😛
drfedja je napisao(la):Koliko sam ja primetio chovek ima Durona na 1 Ghz (Morgana) i ne vidim zashto ne bi radio kada svi rade na 1.2 Ghz - 8x150 ?!?
drfedja je napisao(la):Koliko sam ja primetio chovek ima Durona na 1 Ghz (Morgana) i ne vidim zashto ne bi radio kada svi rade na 1.2 Ghz - 8x150 ?!?
notax je napisao(la):Nije mi jasno o chemu pises. Ja sam pomenuo voltazu - 2 V.
Aca je napisao(la):Ako Morgan radi na 1.75V, a ploca dozvoljava fabricki 1.85 V, kako onda da dobije 2V. Covek je lepo napisao da je digao napon za 0,5V, dakle na 1.8V za procesor.
Leo je napisao(la):1.75 + 0.5 = 2.25😛 :wave;
Misko je napisao(la):Sta samo 170 😀, evo kod mene KR7A 175, nego kako se zove ono programce koje to snima kao sliku. Znaci desktop i pticica pa snimi na disk.
Aca je napisao(la):Ako Morgan radi na 1.75V, a ploca dozvoljava fabricki 1.85 V, kako onda da dobije 2V. Covek je lepo napisao da je digao napon za 0,5V, dakle na 1.8V za procesor.
Aca je napisao(la):Dobro, de lapsus u pisanju, zna se nasta se misli 0,05V. 😉
Misko je napisao(la):Sta samo 170 😀, evo kod mene KR7A 175, nego kako se zove ono programce koje to snima kao sliku. Znaci desktop i pticica pa snimi na disk.
notax je napisao(la):Da li to znaci da si drzao procesor na 2 V????
Ako je tako onda si gori od OC Miska. 😛
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari