Šta je novo?

Duron m3 spitfire overclock ???

dulladin

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2003
Poena
619
Da li moze ( i kako )? da se overclock uradi na
Duron m3 spitfire da ide iznad 1Ghz, imam plocu via kte 133+686b

!!!!?????? :eye:

Koju VIA KT-E plocu imas?
Te ploce generalno nisu omogucavale rad na 133 magistrali, osim ABIT KT7-E koja je radila i preko toga.

Upravo sam pricao telefonom sa Dulladinom.
Ploca je Chaintech 7AIA5E

Pomozite da OC-ujemo ovu makinu.
Poz!

Nije problem u ploci, ona podrzava 133Mhz bus ali spitfire je jezgro koje tesko moze da predje 1Ghz, tu mu je granica.

ne znam zbog cega to - da bi postigao svetsku slavu ili da radis nesto zasta ti treba 1ghz. ni jedno ni drugo neces postici. ako zelis da radis na takvoj masini bice nestabilna verovatno ili ce biti stabilna dok se ne pregreje ... mozda ti ladno u sobi?
moras da dignes napon na 1.9v najmanje a mozda i 2v. ja sam naterao duronce od 650mhz da radi na 1050 ali na 1.9v - mislim da je to nezdravo...

Paradigma je napisao(la):
Nije problem u ploci, ona podrzava 133Mhz bus ali spitfire je jezgro koje tesko moze da predje 1Ghz, tu mu je granica.
Uh, secam se kada sam zakacio jedan fenomealan primerak Duronceta dok sam nakratko imao KT7A... sa 600 na 1050 MHz!!!
Nesto slicno k'o ovaj Patriotin... samo malo bolji 😉

Skoro 100% overklok...

Eh, to su bila vremena... :beat:

I ja sam imao jedan takav primerak 🙂 radio na ABIT KT7 10x100

Inace secam se kada su dosli prvi Duron-cici kod nas ... pa nemas odgovarajuci kuler,pa imas samo Chaintech 7AJA plocu ma sou citav...Od kulera bili samo EVERCOOL i posle FKP32 pa tek onda FOP32 🙂 a glavni pokretaci nabavke kvalitetnijih kulera su bili Bozza i Peca 🙂 ko drugi ...

Moj drug i ja uzeli 5 komada i sve testiraj.. prvi put crtas procesor.. pa trazis dobru olovku .. pa onda kada smo videli na ekranu 1G cifru... brateee to su bila vremena a ne ovo sada 🙂 🙂 🙂
Sada ekvivalent tome moze biti jedino da vidim ma ekranu 10Ghz... mada opet nece biti isto...

smorih vas sa prosloscu .. sad cemo mi nesto da uradimo sa AMD Athlon 64 😀

poz. Bane ,)

barakuda je napisao(la):
I ja sam imao jedan takav primerak 🙂 radio na ABIT KT7 10x100
Slabo je to :beat: :beat:
barakuda je napisao(la):
smorih vas sa prosloscu .. sad cemo mi nesto da uradimo sa AMD Athlon 64 😀
Samo da dodje taj FX51... napravicu ja nesto, ne brini se :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno