Šta je novo?

Duron ili T'Bird

Chex

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2000
Poena
619
Zanima me, za potrebe igraonice, da li je bolje uzeti T'Birda na 900 ili istog Durona.Koliko ce mreza,odnosno igre bolje funkcionisati sa T'Birdom?

Chex je napisao(la):
Zanima me, za potrebe igraonice, da li je bolje uzeti T'Birda na 900 ili istog Durona.Koliko ce mreza,odnosno igre bolje funkcionisati sa T'Birdom?

Bolje je uzeti Tbird ako nije velika razlika u ceni. Trebalo bi da je jaci 20-25 %, ali ti je moja preporuka da, ako kupujes nekoliko kompjutera ubodes T-Bird 1 Ghz AXIA , koji kloknes na 133 (ako moze do 140 ili 145, kloknes nesto ispod maximima) FSB, i neki opaki cooler.

U principu zavisi od toga koju graficku ces uzeti.
Ovde u Plato.Net-u imamo Thundere na 1Ghz, ali sam ja za vreme testiranja imao i jedan Duron u racunaru i nije neka prevelika razlika na GF2 MX400, cak je skoro neprimetna.
Jedino ako imas nameru kasinje da radis upgrade graficke be zpromene procesora i ploce, onda se definitivno isplati.

E najzad pravi thread, kome vise nije muka od intel-amd thread-ova, kao da tu vec nije sve manje vise jasno i poznato. Cini mi se da ako ces da kupujes procesore iskljucivo na 900Mhz onda je mozda bolje uzeti Athlona posto je razlika u ceni zanemarljiva, naravno i razlika u performansama nece biti bogzna kolika u igrama ali ipak ce je biti. Ako bi mozda uzimao jace procesore (1giga i vise) onda za sada imas suzen izbor samo sa Athlonima ali ocekuju se i morgan Duroni pa nece ni to biti los izbor, mozda i bolji (isplativiji) od obicnih Athlona.

Sto se tice grafike najverovatnije ce to biti GTS.
I ja bi stavio axiu ali znate i sami kako to ide.Razlika u ceni nije velika, ali na desetak racunara........Nakupi se toga.Znaci mora da se taktizira.
Da li svi racunari da mi budu isti ili da stavim 2 zverka.Ja sam se nesto mislio 8 sa kt133a i t'birdovima i 2 sa kt266a i recimo axiama.

leksa je napisao(la):
Cini mi se da ako ces da kupujes procesore iskljucivo na 900Mhz onda je mozda bolje uzeti Athlona posto je razlika u ceni zanemarljiva, naravno i razlika u performansama nece biti bogzna kolika u igrama ali ipak ce je biti.

Tebi je 40-50% razlike u ceni zanemarljivo?

Misko je napisao(la):
Tebi je 40-50% razlike u ceni zanemarljivo?

Kojih bre 40-50% ako je Duron na 900 oko 130DM, a Athlon na 900 nije vise od 150 sigurno.

leksa je napisao(la):
Kojih bre 40-50% ako je Duron na 900 oko 130DM, a Athlon na 900 nije vise od 150 sigurno.

Ja sam video na yu.oglasi da je jedan tip prodavao nove Athlone 900 za 130 DM. Mozda je bilo sporadicno, ali je bilo.

leksa je napisao(la):

Izvini ja sam se malo preracunao, nonstop mi je u glavi serija 750-850 Durona koja sasvim lepo ide na @900, a neki kostaju i ispod 100DM, a Bird =150DM, pa otud mojih 50%. Ovo sto ti kazes je OK samo neznam jos nikog ko je kupio Durona na 900, mislim da je to bacanje para, kad ovaj na 750 sasvim lepo ide na 900-1000 i to je trenutni best buy.

Chax - jedno pitanjce...

...sta se nalazi u ostatku konfiguracije, da li je DDR ili SDRAM orijentisana i na koliko si ogranichen

Ne moramo samo da ti pomognemo oko procesora, sigurno ovde ima ljudi koji "vise" u igraonicama i znaju sta tamo imaju od hardvera + sopstveno iskustvo + misljenje.... dakle, sta je jos u tvojoj listi zelja

Evo iskustva mog dobrog drugara koji ima igraonicu na N.Bgd-u.
Konfiguracija mu je sledeca pri cemu mu sve radi bas bas odlicno-to nije moje misljenje vec klinaca i ekipa koje dolaze kod njega da igraju:
Celeron 850
Soltek ploca (ne znam koji model)
Quantum 30GB 5400
Asus V7100 MX
Belinea 10 20 25

Ostalo mislim da i nije toliko bitno.

Ako Sandra 2002 laze ? onda ja sa mojim Duronom 700@980 mhz 140 mhz magistrala daje pod CPU speed isto kao Athlon 1000mhz sa njihove liste testiranja. Pa ti vidi kako i sta. Cene znas pa odluci!

Verovatno ce racunari biti ovakvi:
ASUS A7V133-M,T'bird 900,128M,GTS,Maxtor7200,VL700
i naravno Dzej.
Ne,ne, salim se.
Tu fali jos switch i to je to.
Mozda dodam jos 2 racunara sa Chaintechovim VJDAma, 256DDR i AXIA-ma

Mislim da bi sve trebalo da radi.Ako imate neki drugi predlog ili ideju recite.

Chex je napisao(la):
Verovatno ce racunari biti ovakvi:
ASUS A7V133-M,T'bird 900,128M,GTS,Maxtor7200,VL700
i naravno Dzej.
Ne,ne, salim se.
Tu fali jos switch i to je to.
Mozda dodam jos 2 racunara sa Chaintechovim VJDAma, 256DDR i AXIA-ma

Mislim da bi sve trebalo da radi.Ako imate neki drugi predlog ili ideju recite.

Zar nije M integrisana ploca ? Ako jeste, ne uzimaj to ni pod razno.

notax je napisao(la):
Zar nije M integrisana ploca ? Ako jeste, ne uzimaj to ni pod razno.

Ne, M je microATX format. Mislim da pored AGP-a ima jos 3 PCI slota - u tome je fazon. No, ako sve sto treba za igracku masinu stane u ta tri slota (sound + lan + xxxx), onda je ok.

Da li ima neko da bi pre uzeo celerona?
Neki "strucnjaci" spomonju veliko grejanje amd-a, a ti racunari treba da rade po ceo dan.Nije da bas nisu u pravu ali ipak.

Chex je napisao(la):
Neki "strucnjaci" spomonju veliko grejanje amd-a, a ti racunari treba da rade po ceo dan.Nije da bas nisu u pravu ali ipak.

Ako se ne OC do daske nema problema.

Chex je napisao(la):
Pa shta ako se greju ? Temperatura nen sme da ugrozi stabilnost , a ako na Athlon 1400 stavish cooler od Pentiuma na 133 Mhz , svakako nece raditi stabilno. Uz ovakve procesore idu odgovarajuci cooleri . Shto se tiche stabilnosti , Athlon 1200@1500 na 1.75v prosao je 24h loopovanja 3D Mark-a 2001 a da mu temperatura nije preshla 46 stepeni. Uz to , Athlon je mnogo brzi od bilo kakvog Celerona. Razlika je vishe nego ochigledna.
Uz odgovarajuci cooler , AMD procesor nema shanse da nestabilno radi ukliko nije O.C.
Za O.C. ti niko ne garantuje jer je to chista sreca kakav cesh primerak da ubodesh .

Nazad
Vrh Dno