Šta je novo?

Duron 700 o/c na MSI K7T266pro2 (problem)

[Mancha]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
690
Skoro sam zamenio onog falicnog Durona 850 koji se greje ko smederevac, za Duron na 700. Medjutim iako je ovo normalan primerak sto se tice voltaze, ponovo nemogu da ga stavim na bilo koliko*133MHz. Otkljucan je naravno. Ploca je MSI K7T266Pro2 (Via KT266A), memorija je Kingstone ValueRam CL2.5. Inace memorija radi na HCLK+33MHz i na najostrijim setinzima. Kada stavim magistralu na 133, memoriju stavim na najsporije setinge, ali opet nece ni da krene boot. U cemu je problem? Inace od ostalih komponenti tu je Eagle GF3 i SB live 5.1, mada sumnjam da oni imaju nesto sa tim.

Mozda je neki los primerak Durona pa nece da radi na 931MHz(7x133). Probaj da smanjis multiplikator na 6.
Moguce je i da je lose okljucan jer tada na nekim vrednostima multiplikatora ne radi a ne nekim radi.

Jednostavno nece na 133, i to je problem...

<Mancha> je napisao(la):
Nazalost nije u tome problem.
Radi normalno na 6.5x100 sto znaci da je otkljucan kako treba, ali na 6.5x133 nece da se butuje. Na 8.5x100 radi normalno, kao i na 8x105.

Ne mora da znaci da je dobro otkljucan jer iz licnog iskustva znam da ako nije dobro otkljucan (neki kontakti su spojeni a neki nisu)ponasa se potpuno nepredvidljivo (i meni se desavalo da na 100 radi, a sa istim mnoziocom na 133 ne radi (cudno ali je tako) pa sam 10-tak puta vadio proc. i ponovo sarao dok nije proradilo). Probaj kad saras kontakte da zahvatis sto je vise moguce u sirinu, jer ako saras samo tanko izmedju kontakata, to obicno ne radi, ali pazi i da slucajno ne prespojis dve veze jer opet nece raditi.
Ako je proc. ipak dobro otkljican, jedino sto mi pada na pamet je da proveris da li u BOIS-u ima opcija za podesavanje FSB/PCI delitelja i ako ima da je stavis na 1/4, jer ako je 1/3 onda ti je PCI clock suvise velik i zbog toga nece da POST-uje. (moguce je i da se opcija zove -Autodetect DIMM/PCI clock- i onda je stavi na ENABLE)

<Mancha> je napisao(la):
Skoro sam zamenio onog falicnog Durona 850 koji se greje ko smederevac, za Duron na 700. Medjutim iako je ovo normalan primerak sto se tice voltaze, ponovo nemogu da ga stavim na bilo koliko*133MHz. Otkljucan je naravno. Ploca je MSI K7T266Pro2 (Via KT266A), memorija je Kingstone ValueRam CL2.5. Inace memorija radi na HCLK+33MHz i na najostrijim setinzima. Kada stavim magistralu na 133, memoriju stavim na najsporije setinge, ali opet nece ni da krene boot. U cemu je problem? Inace od ostalih komponenti tu je Eagle GF3 i SB live 5.1, mada sumnjam da oni imaju nesto sa tim.

Probaj da disable-ujes Fast Command u Advanced Settings. Mozda to pomogne. Meni jeste :).

Pozdrav,
Damir

Probao sam i to i nece na 133, pa nece.
Doduse provalio sam da radi na 7x121 i to normalno i sa maksimalnim memorijskim i drugim setinzima (memorija radi na 154MHz tj. +33)
Vec na 7x122 se resetuje (nije maksimum procesora moze i na 900, doduse ne 100% stabilno, ali se na 9x100 ne resetuje).

Svojevremeno sam imao T-bird koji nije hteo da radi na 133, ali samo na 133. Već na 135 se budio i na kraju je doteran na 140. Probaj, čuo sam i od jednog ortaka da se ovo dešava. Zašto, je*em li ga!?

Mozda imas neki famozni jumper koji ne dozvoljava koriscenje
133MHz kao sto je to slucaj sa mojom plocom(kod mene u uputstvu taj jumper nije cak ni dokumentovan).Sve najbolje! (D)

Pa jesi li probao da ponovo sharas procesor? Mozda nisu bas svi kontakti OK, a svaki ima svoju namenu (133 mhz?)

Probaj na 6x140, pa ako radi, probaj na 6.5x136 i 6.5x140.

notax je napisao(la):
Probaj na 6x140, pa ako radi, probaj na 6.5x136 i 6.5x140.

Da, probaj nesto jace od 133. Mozda upali

Vrh Dno