Šta je novo?

duron 650 i fsb...

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
FSB ide do 116 Mhz tj nekih 750 Mhz bez podizanja napona... dalje ni da bekne... da li treba podici napon i koliko ????
(D)

Klasican slucaj neraspolozenih(za o/c) Durona. Imao sam prvo takav. Preko toga trazi DOSTA napona. Bilo da menjas magistralu i/ili mnozilac.

CPU nije otljucan

... mislio sam da ga prvo isprobam ovako....
... sta predlazete ...
... koliko napona vise...
FX

Re: CPU nije otljucan

Dark Angel je napisao(la):
... mislio sam da ga prvo isprobam ovako....
... sta predlazete ...
... koliko napona vise...
FX

Vrlo individualno od primerka do primerka. Onaj prvi koji sam imao na 800 je radio uz podizanje na 1.75V. Jedan drugi ni da bekne sa 1.85V. Ovaj sad koji imam radi sa SPUSTENIM naponom na 800MHz, a sa laganim podizanjem do 960MHz.

Dark Angel je napisao(la):
FSB ide do 116 Mhz tj nekih 750 Mhz bez podizanja napona... dalje ni da bekne... da li treba podici napon i koliko ????
(D)

Ne mora da bude zbog procesora. Moze zbog kartica koje ne mogu da podnesu vecu magistralu. A moze zbog ploce. Stare ploce sa KT133 nisu mogle bas nesto da dignu magistralu.
Od novih ASUS A7E (KT133E).
Koja je ploca i sta imas sve ubodeno u plocu???

Ploca...

Ploca je FIC11 i imam uboden Voodoo3 AGP i modem PCI (Conextant) ....

Koji FIC11?
AZ, SD, AD, KA?
Dobro, jedna je za Intel:)
AZ-11 je KT133(bez A). Dobro je i da ti Duron uopste radi na 116MHz.

A,,,

znaci ploca...
svakako cu je zameniti sa CT ajom ili Abitom...
u svakom slucaju da ne pokusavam nista preko 116,...
cudno mi je da mi Sandra pokazuje 153Mhz za memoriju ( imam NCP 133) , mada je setovana na 133 u biosu... kako moze biti onda 153 ??? ili sandra ponovo laze... ili se dizanjem fsba dize i brzina memorije automatski ? ???

Setovanje za memoriju je sigurno mainclock+33MHz.
Nije cudno da je 153MHz. U stvari matematika je malo drugacija:
(fsb)x1.33.
Zavisno od love, mozda ti je najbolje da uzmes isto FIC plocu sa KT133A chipsetom. Ako je tvoja u garanciji, diler ce ti verovatno uciniti to(uz doplatu, naravno:D).
Ako nije onda gadjaj nesto preko oglasa.

Moze li drugacije ?

mogu li setovanja za memoriju drugacije da se podese tj. da se ne dodaje tih 33+ Mhz... pa da se clock memorije smanji... inace kako bi se drugacije stiglo do fsb od 133 ??? u tom slucaju memorija bi otisla na preko 170 Mhz ???!?!?@?@?FX

Slusaj: KT133 ploce NE RADE na 133MHz. Trebalo je ali jok.
A dodavanje brzine za memoriju(asunhroni rad) moze da se iskluci(u biosu). Ali gubis na brzini(nesto malo, ipak primetno).

Sto da se patis da menjas plocu, otkljucaj duron i stavi magistralu na 100 ili 110 MHz a mnozilac dokle bude isao.

BokiPK je napisao(la):
Slusaj: KT133 ploce NE RADE na 133MHz. Trebalo je ali jok.
A dodavanje brzine za memoriju(asunhroni rad) moze da se iskluci(u biosu). Ali gubis na brzini(nesto malo, ipak primetno).

Kako se stavlajd a mem radi na 133 a cpu na 100?? i moze li to na KT7?

Vrh Dno