Šta je novo?

duron 1000mhz (morgan) max overclock ???

• Začetnik teme Začetnik teme rayman
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
eh, i ja sam za neku tercijarnu masinu uzeo tog 1300 novog...

sad me kopka da ga otkljucam iako nije u racunaru na kom radim...crv me jede...kad vidim rezultate mem. trensfera [na fsb 105] koji su dvostruko manji nego na mojoj masini...ma kapirate i sami...

dakle ja sam takodje kopao po netu i ne nadjoh za sigurnu metodu otkljucavanja ovog morgana na 1300...

ko zna kako se to provereno radi nek` napise pa da se veselimo i pojedinacno i zajedno :mrgreen:

Bolje odustani posto ne moze. Ako nesto slucajno nadjes na netu, javi posto sam ja rovario i nista nisam mogao da nadjem kada sam imao taj procesor.
Pozdrav!

Sad sam primetio zasto me niko ne razume, nisam lepo napisao...
dakle na Duronu kao i na Athlonu, Bartonu... Postoje tzv. L3 mostici koji mu odredjuju mnozilac, a nalaze se tk ispod L1 mostica.
kod Athlona ima 5 parova kontakata, a kod Durona 4 ( ovde se ne racunaju duroni 1400 i rzi, oni isto imaju 5), njihova kombinacija odredjuje mnozilac. razlog zasto Duron ima samo 4 kontakta je zbog toga sto nije bilo predvidjeno da postoji brzi od 1200 sa Morgan jezgrom, vec je to "odluceno" kasnije. Isti je slucaj i sa Thunderbird Athlonom, ni oni nemaju 5. par kontakata ( krajnji desni) na L3.
Da bi se otkljucao Duron 1300 preduslov je prespojiti sve L1 mostice.
Posto taj famozni 5 par na L3 ne postoji, ne mozes rucno to uraditi kao na npr. 2200+ ( dosta ljudi je prespajalo 5. par na L3 da bi dobili manji mnozilac od 13X), vec to mora da uradi ploca. Tu postoji caka sto ne mogu sve ploce da izvedu ovaj "zahvat" dakle probas pa vidis, ako nece onda ti preostaje da menjas plocu ili da uzmes brzi drugi CPU, npr. D1200.
Sam odluci sta ti valja ciniti.
:wave;

GoranM je napisao(la):
Sad sam primetio zasto me niko ne razume, nisam lepo napisao...
dakle na Duronu kao i na Athlonu, Bartonu... Postoje tzv. L3 mostici koji mu odredjuju mnozilac, a nalaze se tk ispod L1 mostica.
kod Athlona ima 5 parova kontakata, a kod Durona 4 ( ovde se ne racunaju duroni 1400 i rzi, oni isto imaju 5), njihova kombinacija odredjuje mnozilac. razlog zasto Duron ima samo 4 kontakta je zbog toga sto nije bilo predvidjeno da postoji brzi od 1200 sa Morgan jezgrom, vec je to "odluceno" kasnije. Isti je slucaj i sa Thunderbird Athlonom, ni oni nemaju 5. par kontakata ( krajnji desni) na L3.
Da bi se otkljucao Duron 1300 preduslov je prespojiti sve L1 mostice.
Posto taj famozni 5 par na L3 ne postoji, ne mozes rucno to uraditi kao na npr. 2200+ ( dosta ljudi je prespajalo 5. par na L3 da bi dobili manji mnozilac od 13X), vec to mora da uradi ploca. Tu postoji caka sto ne mogu sve ploce da izvedu ovaj "zahvat" dakle probas pa vidis, ako nece onda ti preostaje da menjas plocu ili da uzmes brzi drugi CPU, npr. D1200.
Sam odluci sta ti valja ciniti.
:wave;

ma ploca mi ima pre prekidaca odredjivanje mnozioca.
VAXP je u pitanju...

probacu ovih dana pa cu napisati sta uradih...

Nazad
Vrh Dno