Šta je novo?

Duron 1000 Morgan i DDR memorija par pitanjaca...

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Prvo bi bilo (mada mozda malo blesavo ali cisto da potvrdim ) : On radi na 100 mhza fsba a ne 133 jel tako ?
Drugo pitanje : Kakva mu je iznadklokljivost posto sam video da je vec poprilicno mnogo vlasnika doticnog
Trece i poslednje : Sto se DDR memorije tice...uff malo mi je teze da ovo formulisem. Naime pre nekog vremena ortak je sklapao za neku firmu plocu sa Gigabyte 7VTXh plocom ali su sva setovanja memorije bila na maximumu dok je radio a ja se nisam setio da isprobam sledece...Naime zanima me da li DDR bez ikakvog podesavanja iz biosa na normal modu, Cas3 i sve ostalo, radi brze nego sdr na 2-2-2 ? Bez obzira sta Sandra kaze...posto u njoj ima svega i svacega, znate vec sta hocu da kazem :D
I (ipak je ovo poslednje) kakva je Hynix DDR memorija ?
Pozdravi :wave;

Krenim redom:
1. Zvanicno radi na 100MHz, mada vrlo lepo prima i 133MHz (konkretno 9x133=1200MHz, sto bi ujedno bio odgovor i na pod
2. Trenutno mi radi na 8.5x140=1190, dok je cilj 8x150=1200Mhz.
3. Nemam pojma kako da ti na ovo odgovorim jer nisam u mogucnosti da na istoj masini ispitam razliku u performansama izmenom memorije. Subjektivno ti mogu reci da Morgan 1Ghz + 256MB DDR + KT266A, osetno lepse radi od Duron700 + 256MB SDRAM + KT133A pod istim OS-om. Naravno da je u pitanju vise faktora, a ne samo memorija, ali da je bolje - bolje je.
Za kraj mogu samo da prenesem da u 3DMark2001 sa istom grafickom imam 40% bolji rezultat.

P.S. Hynix DDR nisam imao prilike da probam :(

CAS 3 kod DDR-a nema, ima samo 2.5 i 2. Bar ja jos ne vidoh 3.

Misko je napisao(la):

Ti bi mogao da nabudzis 1.5. Malo vise brzine, nikada ne shkodi. :wave;

valek je napisao(la):
Krenim redom:
1. Zvanicno radi na 100MHz, mada vrlo lepo prima i 133MHz (konkretno 9x133=1200MHz, sto bi ujedno bio odgovor i na pod
3. Nemam pojma kako da ti na ovo odgovorim jer nisam u mogucnosti da na istoj masini ispitam razliku u performansama izmenom memorije. Subjektivno ti mogu reci da Morgan 1Ghz + 256MB DDR + KT266A, osetno lepse radi od Duron700 + 256MB SDRAM + KT133A pod istim OS-om. Naravno da je u pitanju vise faktora, a ne samo memorija, ali da je bolje - bolje je.
Za kraj mogu samo da prenesem da u 3DMark2001 sa istom grafickom imam 40% bolji rezultat.

P.S. Hynix DDR nisam imao prilike da probam :(

em... koju memoriju imas i koju plocu?

valek je napisao(la):
Krenim redom:

Kod mene (Abit KT7A i 256Mb SDRAM) je trenutno 8.5x141 (1199Mhz). Radi i na 8x150 ali povremeno pobrljavi (npr, Serious Sam2). Mislim da je sam CPU u pitanju zato sto je moj stari Duron 750 sa istom memorijom i ostatkom sistema radio k'o sat na 6x150.

notax je napisao(la):
Ti bi mogao da nabudzis 1.5. Malo vise brzine, nikada ne shkodi. :wave;

:D:D:D
Notaxe legenda si nema sta :wave;

Hvala vam svima na odgovorima ljudi. Mene u sustini zanima vredi li prelaziti na Morgan + KT266A za doplatu od nekih minimalno 350 Dm sa Durona 700 +KT133
P.S. pozdravite 3dmark 2001! I njegovog caleta 3dmark 2000 ;)

Ja imam Duron 700@910 ABIT KT7A i 256sdrama ali mislim da se ne isplati davati +350DM za gore pomenutu kombinaciju...to je mozda za nijansu brze ali za 350DM moze da se kupi PIONEER 106S + Creative Inspire 5300 pa da se uziva (normalno da se i TEAC utopi)

filipenko je napisao(la):
Hvala vam svima na odgovorima ljudi. Mene u sustini zanima vredi li prelaziti na Morgan + KT266A za doplatu od nekih minimalno 350 Dm sa Durona 700 +KT133
P.S. pozdravite 3dmark 2001! I njegovog caleta 3dmark 2000 ;)

Ako ti Duron radi na 7x100 (KT133), onda ces nekih 9x133 (krajnje realno) na KT266A sa DDR-om itekako osetiti.
To zadovoljstvo te sa Morganom 1GHz izadje oko 600DM, dok za tvoju kombinaciju (pod uslovom da imas 256MB) mozes dobiti oko 350DM (grubo). Znaci u pitanju je doplata od 250DM. Ako si mozes priustiti, ne razmisljaj.

Ma ne vredi, jos uvek tih para, ja sam imao dobru kombinaciju, jedino sam zbog toga na DDR-u. Inace nikada ne bih dao tih para.

valek je napisao(la):
Ako ti Duron radi na 7x100 (KT133), onda ces nekih 9x133 (krajnje realno) na KT266A sa DDR-om itekako osetiti.
To zadovoljstvo te sa Morganom 1GHz izadje oko 600DM, dok za tvoju kombinaciju (pod uslovom da imas 256MB) mozes dobiti oko 350DM (grubo). Znaci u pitanju je doplata od 250DM. Ako si mozes priustiti, ne razmisljaj.

Pa tako sam nesto i racunao. Ali nigde ne mogu nista da uvatim bez poreza a usput hteo bih ili Gigabyte plocu (koje trenutno nema) ili MSI kt266a. A ovaj drugi je osetno skuplji :(

Razmisli i o Solteku 75DRV2. Video sam da se moze naci preko oglasa za 260DM i predstavlja vrlo solidno resenje, po vecini testova bolje od Gigabyte-a (ako je verovati stranim testovima). Procesori se inace bez problema nabavljaju bez poreza (manje vise svugde), tako da ako se malo vise potrudis (ima tu ljudi po forumu koji bi ti sigurno mogli nesto pomoci oko nabavke) uklopices se u prethodnu novcanu procenu.

Verovatno spamujem; ali mogu povoljno da ti nabavim MSI 266pro2 za kes.
Kao i Morgana... I ostalo...

[email protected]

izvinite za spam... :(

Neko gore prokomentarisa da je Hynix ******.
Pa da je Crucial i nije ali je Hyndai i evo jednog primera (mojeg):
Modul je 256MB PC133(266DDR) CAS2.5 (tako je deklarisan)
Radi bez IKAKVIH problema na 150MHZ (300DDR) CAS2 i ostala najbrza setovanja za memoriju plus 4Way interleave, plus SDRAM command rate 1T (Neki biosi to zovui "Fast SDRAM command rate")
Ploca je MSI K7T266 Pro2.
I to je sve bez ikakvih dizanja napona...

Za dalje jos ne znam jer PCI prelazi 37.5MHz a ja preko toga necu da idem, ako te bas interesuje probacu je.

I jos nesto, koliko proizvodjaca memorije na svom sajtu ima kompletnu dokumentaciju za memoriju koju prodaje, u PDF formatu. Hynix to ima...

Ne otpisujte memoriju po imenu, narocito sada kada je ovoliko skupa.
Ako nemas para za Crucial ili neku slicnu zivotinju slobodno uzmi Hynix-a.

Popzdrav...

ZA Hyndai sve najlepse --naime probao sam Hyunix-a 2*128 DDR na najbrzim setovanjima + ( command rate 1T) i ona je radila bez problema !
Povecace ti memorijski transver za nekih 7-8%

Dok je Kingston koji je brand tra, la, la(skuplji) odmah blokirao masinu !

Slobodno uzimaj...

Pozdrav.:wave;

Zaboravih da napomenem da je 145Mhz-a u pitanju !

Sad sam sklopio 8 Morgan + Gigabyte KT266A masina + Hynix i evo nekih utisaka. GA 7VTXE zaobidjite u sirokom luku za kucne konfiguracije - ploca je SIROMASNA u najmanju ruku. Morgan je O.K. i po utiscima svi Morgani koji stizu kod nas idu na 1.2GHz bez problema (mozda samo +0.5V na Vcore) ali preko skoro ni makac (probano x procesora od strane benchmark ekipe i max. je negde oko 1250MHz). Procesor je o.k. - hladniji je od recimo Durona na 750MHz. Uostalom Fedjin test vam daje prilicno dobru sliku o njegovoj snazi. DDR masina je jako zivahna - tako bi je najbolje opisao. Nikad nisam video Win Me da se tako glatko i brzo podize i to na samo 128MB RAM. Hynix ili GA su shitina jer je nestabilno na 1T command i sve ostalo najkonzervativnije (100MHz/CL2.5/1way). Generalno - KT platforma jos nije odsvirala svoje i ako ti DDR i 1GHz Duron ne rade posao - cuvaj pare. Ako imas love i nije ti problem - uzmi slobodno i bices ponosan na svoju masinu, a i imaces sistem koji ce da traje po aktuelnosti jos bar 9 meseci.

Misko je napisao(la):
Ima i CAS3 , na nForce chipset-u :D

Nazad
Vrh Dno