Vidim da je vec bilo postova na temu otkljucavanja Durona 1.3, ali me zanima da li je nekom to proradilo? Ja sam svoj maltene prefarbao sa grafitom ali nista, zakljucan. Onda sam se udubio malo u one slike, gde je objasnjeno kako se okljucavaju duroni i primetio da se procesori razlikuju, novi duroni od starih, (samo da napomenem da mi je to proradilo na Duronu 950, starom). Naime kod starih Durona postoje jos i L2 kontakti kojih na novima nema, bar ne na tom mestu kao kod starih, i kod starih durona ima cetiri L1 kontakta dok kod novih ima pet!
Zanima me da li se sigurno isto otkljucavaju kao stari ili se razlikuje?
I jos nesto...na kojim temperaturama rade vasi Athlon procesori?
Meni se krecu od 50 C (idle, pa cak i u samom BIOSu) do 60 C i kusur stepeni kad radi nesto jace.Nisu u pitanju bas neki kljakavi kuleri, radi se manje~vise o standardnim modelim koje nabavljamo Speeze (Raptor,EagleStream itd...) i cak sa Coolermaster-om koji preporucen od strane AMDa ali su iste temperature.Da napomenem da masine nisu overklokovane jer se radi o firmi i prodaji KK, a na AMDovom sajtu se nigde ne spominju radne temperature njihovih procesora!
Zanima me kakva su vasa iskustva po tom pitanju?
Zanima me da li se sigurno isto otkljucavaju kao stari ili se razlikuje?
I jos nesto...na kojim temperaturama rade vasi Athlon procesori?
Meni se krecu od 50 C (idle, pa cak i u samom BIOSu) do 60 C i kusur stepeni kad radi nesto jace.Nisu u pitanju bas neki kljakavi kuleri, radi se manje~vise o standardnim modelim koje nabavljamo Speeze (Raptor,EagleStream itd...) i cak sa Coolermaster-om koji preporucen od strane AMDa ali su iste temperature.Da napomenem da masine nisu overklokovane jer se radi o firmi i prodaji KK, a na AMDovom sajtu se nigde ne spominju radne temperature njihovih procesora!
Zanima me kakva su vasa iskustva po tom pitanju?