Šta je novo?

Duplo napajanje ...

Jasno, postoje razne kombinacije medjutim ja samo dopisujem ono sto je Gx-x preskocio u citanju, a pise iznad 🙂

Pozdrav!

Malo Predavanje

Ako procitate sadasnju konfiguraciju koju imam(procitajte i taj potpis),to je bilo SAMO 😉 privremeno.Znam za povezivanje relejem,ali niko ne pominje da ima jedna MALA 😀 :smash: :d komplikacija kad se povezuje sa relejem:mora paralelno da se veze ispravljacka dioda da spreci povratni udar napona bez obzira sto je mali relej(studiram elektroniku),a dioda se vezuje tako da ne provodi struju kad je ukljuceno napajanje(struja tece kroz kalem releja).Povratni udar se javlja pri iskljucenju releja,a to je veci napon od onog kojim je relej napajan i udara + na +,a - na -,a napon udara moze da bude i preko dva puta veci od napona kojim je napajan relej(to zavisi od kalema koji je u releju).Ima releja koji mogu da se stave bez diode,ali koliko vas zna koji?(telefonski nisu losi(mali naravno :d 😀 😛 ))Drugo cak i tada predstavlja rizik bez diode.Trece:Zna li neko za optokaplere? ,)

P.S.:Off topic za gx-x-a.Baci pogled na memoriju(moju).Dvostrana memorija je zbog raid 0 blokirala donje mnozioce(probao sam sa jednostranim samsunogom od ortaka(256Mb ddr400) i radili su donji mnozioci)tako da sam klokovao samo na def. mnoziocu x11.Ono sto me je iznenadilo (ipak je ovo GA ploca,a napon NB je hardverski zakljucan)bilo je to sto sam ga doterao do 237x11=2602Mhz i da je usao u windows bez problema,ali je pokretanje bilo cega jaceg od winampa izazivalo zamrzavanje,ili pucanje programa.Evo setovanja:237x11=2602Mhz;agersive;1,85Vcpu;8-3-3-2.5 2,8V;75Mhz AGP;
i to bez bilo kakvog modovanja!(ako si primetio GA ploce sa nf2 ne prelaze fsb=220Mhz).Samo jedno mogu da kazem:Strasna memorija(sta bi bilo da je AN7 :d )!!!!ALI(ja ne mogu bez tog ALI)mnogo manje problema(prakticno:kod mene samo je bio problematican asus DVCR) sam imao posle instalacije SP2(a kod ortaka sa nf7-s rev2 malo vise(nero i jos po nesto)).

@gigafan: Mozda je zamrzavanje i do samog CPU-a, ne mora biti do ploce, to je jedan od razloga za L12 mod koji ljudi rade. Inace nece ni svi AN7 da idu preko 230fsb, jako zavisi od kombinacije memorija-CPU. Sta bih reko sem da ti je CPU odlican primerak, memorija ce te posluziti i za A64, mada i dalje mislim da si je trebao uzeti zajedno sa novom plocom i CPU-om, ko zna kakvih ce modula biti do tada i koje ce cene biti...Vazno je da si ti zadovoljan 😉

Nazad
Vrh Dno