Šta je novo?

Duplirani windows

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
U prethodnom topicu XP safe mode sam uspeo da pomognem prijateljici da udje u sistem i obrise antivirus koji joj je pravio problem i blokirao sistem.Medjutim sada ima drugi problem,a to je da na hardu ima 2 instalirana windowsa.ja znam neke moje nacine za brisanje ali da bi njoj bilo lakse da obrise ima li neko neki jednostavan nacin za to
P.S:Koji antivirus sada da instalira a da ne koci i ne blokira puno?

Verovatno je hteo da pregazi postojecu instalaciju, pa kako to nije moglo, morao je da uradi normalnu instalaciju na toj particiji, ali u drugo direktorijum <>"WINDOWS", ili je uradio dual boot (instalacija na drugoj particiji). Ako je ovo drugo, brisanje = formatiranje particije gde je stari XP, naravno, prethodno bekapuj sta treba, i posle toga butuj sa XP CDa i uradi Fixboot. Malo ce biti neobicno sto nije C: vec D:, ali to je jedini "problem". U prvom slucaju mozda moze da se uradi brisanje starog windows foldera i da sve bude ok, ali naglasavam jos jednom mozda.

Uh kaze da ima jednu particiju i na istoj instalirana 2 windowsa.Kako najlakse jedan ukloniti.Po mogucstvu ovaj novi

Ja joj rekao da ide jednostavno i obrise folder.Ali sada ostaje onaj ekran kada pali komp da izabere jedan od 2 windowsa a naravno jedan je obrisan.kako to ukloniti?

Uredi C:\boot.ini, izbrisi liniju sa starim windows-om ili samo stavi timeout na 0

Editom boot.ini samo treba skinuti sa liste onos shto vishe ne koristi i proveriti deafult.
Naravno pre i posle edita vratiti menjati atribute file-a...

Ali joj se opet pojavljuje neki ekran!
Radila je prema sledecem objasnjenju,ima nemacki XP

Skljocni na start/systemsteuerung/system otvorice ti se kartoteka &#132;Systemeigenschaften&#148;

Skljocni karticu pod nazivom &#132;Erweitert&#148;
Na dnu te kartice ima&#154; prozor &#132;Starten und Wiederherstellen&#148;
Skljocni na &#132;einstellungen&#148;

Dalje skkljocni na &#132;Systemstart-u&#148; na &#132;bearbeiten&#148;...

otvorice ti se editor sa ovakvim ili slicnim zapisom:

[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=&#132;Microsoft Windows XP Professional&#148; /fastdetect

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=&#132;Microsoft Windows 2000 Server&#148; /fastdetect

obrises unos jednog od operacionih sistema, restartuj comp, posle u exploreru jednostavno obrisi nezeljenu Windows verziju...

i prvo je sve bilo normalno ali se pojavljuje sledece:
u drugom redu joj pise windows standardeinstellung,
neznam da kazem tacno na nasem jeziku,
kao standardno podesavanje,
i pise i na prvom i na drugom windowsu

Ne treba joj vishe od

[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=„Microsoft Windows XP Professional” /fastdetect

Ako zeli WinXp da ostavi a win 2k sever da obrishe.

I opet problem.....

Sad se normalno startuje windows ali se pojavljuje sledece
SPRINGLFD_ADV_DAEMON: WksCal.Exe

RUNDLL C

Sta je ovo?

Nazad
Vrh Dno