Šta je novo?

Duplirani Taskbar

• Začetnik teme Začetnik teme djoni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djoni

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
319
Dakle, nemam sliku da okacim, ali sam se zgrozio kod ortaka kada sam video duplo deblji taskbar od regularnog....bljak, izgleda kao da je dupliran /start dugme je u "gornjem" polju a ispod nista, a sa desne strane stoje mu sat, audio i stampac VERTIKALNO poredjani..../
Malo sam cackao ali nisam nista uspeo da popravim, neki savet ?

Klikni na vrh taskbara, i samo ga vrati dole... Kao kad smanjujes neki prozor po vertikali.

Verovatno nisi mogao jer je bio LOCK 🙂
Posle unlock-a postupi kao što reče Stormbringer_bg.
Inače, ja sam se toliko navikao na, ajd da ga nazovem, dupli taskbar da ne mogu nikako bez njega 🙂 Preglednije mi je...

Verovatno nisi mogao jer je bio LOCK 🙂
Posle unlock-a postupi kao što reče Stormbringer_bg.
Inače, ja sam se toliko navikao na, ajd da ga nazovem, dupli taskbar da ne mogu nikako bez njega 🙂 Preglednije mi je...

Nije chekirano lock, proverio sam, i NE MOZE da se povlacenjem smanji....to sam sve probao, zato sam i postavio pitanje...

Nije chekirano lock, proverio sam, i NE MOZE da se povlacenjem smanji....to sam sve probao, zato sam i postavio pitanje...

Dobro ako "NE MOZE", nema potrebe za uzbuÐavanjem što bi reko Šojić... :banana:
Nisi napisao da si probao sa LOCK i sa povlačenjem, mi ti napisali, nismo znali da si to probao.

Izvinjavam se, nije trebalo da ispadne da vicem.....nisam obratio paznju....sorr !

Oštećenje registra. Sve mi se češće dešava na raznim xp-ovima, i nisam nešto provali u čemu je problem. Dešava se da se taskbar "razdesi" i da uopšte ne prikazuje minimizovane ili pokrenute programe... a ovo što si opisao, liči na sličnu grešku. I, dešava se da linije - graničnici laguage bar-a, taskbara, quicklounch-a i ostalih -cha, ne mogu da se podese kako bi trebali da izgledaju, jednom kad se razdese. Za sada je jedino rešenje koje sam našao, brisanje naloga i formiranje novog (obrnutim redosledom), uz oprez zbog mogućih izgubljenih podataka i podešavanje iz my docsa, koje bi trebalo pre toga izvesti.... i spremiti. Možda postoji i neko elegantnije rešenje, trick & tip, ali nisam ga ni tražio...
P.S. ko ne koristi "debeli" taskbar na monitoru od 17 i više inča, taj je pacer.... ;-))

Oštećenje registra. Sve mi se češće dešava na raznim xp-ovima, i nisam nešto provali u čemu je problem. Dešava se da se taskbar "razdesi" i da uopšte ne prikazuje minimizovane ili pokrenute programe... a ovo što si opisao, liči na sličnu grešku. I, dešava se da linije - graničnici laguage bar-a, taskbara, quicklounch-a i ostalih -cha, ne mogu da se podese kako bi trebali da izgledaju, jednom kad se razdese. Za sada je jedino rešenje koje sam našao, brisanje naloga i formiranje novog (obrnutim redosledom), uz oprez zbog mogućih izgubljenih podataka i podešavanje iz my docsa, koje bi trebalo pre toga izvesti.... i spremiti. Možda postoji i neko elegantnije rešenje, trick & tip, ali nisam ga ni tražio...
P.S. ko ne koristi "debeli" taskbar na monitoru od 17 i više inča, taj je pacer.... ;-))

Pazi, linije granicnici lang i taskbara su DUPLIRANE - tu je catch...inace, on uredno pokazuje sve pokrenute programe, ali recimo, start butt je na "gornjem" spratu, a internet explorer, i outlook ikonice na donjem spratu...desno se printer, vreme /i dan/ i audio nalaze jedan iznad drugoga - na tri sprata ....

Verovatno ti je language bar razvucen preko celog "gornjeg sprata". Smanji ga na najmanju mogucu velicinu ili ga iskljuci pa bi trebalo da mozes da smanjis velicinu taskbara. Ako ni to ne pomogne, probaj ovaj fajl iz attachmenta.

Prilozi

Verovatno ti je language bar razvucen preko celog "gornjeg sprata". Smanji ga na najmanju mogucu velicinu ili ga iskljuci pa bi trebalo da mozes da smanjis velicinu taskbara. Ako ni to ne pomogne, probaj ovaj fajl iz attachmenta.

Ok,hvala na savetu, isprobacu pa javljam ...btw - sta radi ovaj programcic koji si mi zakacio ?

Resio mi je problem da se ne vide aktivne aplikacije na taskbaru (spasio me pravljenja novog usera i/ili reinstalacije), a mozda resi i taj problem koji imas ako ne uspes rucno, vidis da je "fixall" 😉

Samo malo ....ja ZELIM da se vide aktivne aplikacije dole na taskbaru, znaci ono : otvorim program, pa ga oborim dole, ali vidim da postoji....nece valjda to da mi onemoguci ?

SREDJENO !!!!
Ipak je moglo da se "prevuce" - ali je stos bio da se sve ikonice povuku dok ne dodju u jedan red - onda taskbar dozvoljava da se "smanji" na normalnu debljinu . Prevukao i "locked" - end of story !
Hvala svima na savetima i strpljenju !

Samo malo ....ja ZELIM da se vide aktivne aplikacije dole na taskbaru, znaci ono : otvorim program, pa ga oborim dole, ali vidim da postoji....nece valjda to da mi onemoguci ?

Ja sam imao problem sto mi se NISU videle aplikacije na taskbaru i ova mala skripta je resila problem. Znam kad sam guglao, trazio resenje, da je izaslo da ova skripta izmedju ostalog, resava i taj problem sa taskbarom.

U svakom slucaju, bitno da si resio problem :wave:

Nazad
Vrh Dno