Šta je novo?

Dungeon Siege 2 Retail - prvi utisci

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Evo nabavio sam full verziju DS2, igra dolazi na 4 CD-a. Grafika je OK, od prilike prosek za ovaj zanr, detaljnija vegetacija i po koji pixel shader efekat su najveca novina, sve u svemu ukupna zahtenost je umerena. Igrao sam nekoliko sati i igra je odlicna ali postoji nekoliko stvari koje me iritiraju, stvari koje ce igraci prvog DS sigurno primetiti. Nije ubacen klasican SAVE/LOAD meni, moze samo da se save - load jedan save, u igru nisu ubacili podesavanje kako ce se lik ponasati kad vidi neprijatelje, znate ono attack freely, attack if attacked itd, jednostavno receno vasi kompanjoni ce uletati u fajt dok ce vas lik meditirati sa strane sve dok mu ne izdate komandu za napad – u meniju ima opcija za ovo attack i defend automation ali meni se cini da to ne radi bas kako treba, no ovo se da ispraviti patche-om. Ja bih igri dao oko 88%.

Prenesite svoje utiske!

Poslednja izmena:
igra je manje vise ochajna ooliko koliko sam i ochekivao da ce biti... sa aspetka jedne rpg igre...

ovako kao neka arkadica tu i tamo mislio sam da ce grafika biti mnogo bolja...

mLaki je napisao(la):
... moze samo da se save - load jedan save...
mLaki je napisao(la):
... u igru nisu ubacili podesavanje kako ce se lik ponasati kad vidi neprijatelje... u meniju ima opcija za ovo attack i defend automation ...

na ovo kad se doda povecana linearnost u odnosu na prvi deo, dobija se utisak da je igra za blago retardirane osobe, ili je developer zaposlio blago retardirane game "inzinjere" u razvijanju igre ,)
a kada se samo setim koliko sam je ocekivao :S:

uuuu... a prvi deo kao nije bio retardiran ? Kreces sa toljagom, posle neki mac, mace i to, pa onda rocket launcher mini gun... ma daj.... mada meni je igra "legla" onako opusteno...zezanje.

Ona i nije zamisljena kao RPG, u odnosu na prvi deo je odmakla posteno daleko. Ja sam licno bacao peglu na jedan NWN dok mi je Dungeon Siege legao ko porucen, ne moras razmisljati o kojekakvim fortitude, agility... stvarima, smo ides i krljas sve pred sobom.

A sto se tice tog save sistema i kontrole ponasanja ja mislim da ce to resiti paceom, evo na dan izlaska igre izaso je pec 2.1, tako da sigurno mozemo ocekivati novi za koji dan, cim cuju detaljne kritike.

mLaki je napisao(la):
...evo na dan izlaska igre izaso je pec 2.1, tako da sigurno mozemo ocekivati novi za koji dan...

:d

DS2 je stvar ukusa. Neko voli takvu razbibrigu, nekome ne treba jos jedna diablolika igra koja se standardno prelazi, tako da ko voli neka izvoli :)

ma precu cu ja ds2 cisto iz principa da znam sta da pljujem :p

Ma i DS 1 je glupost samo takva. Lepa grafika i simpaticna druzina sa sve magarcem ali je u sustini makljanje bez neke narocite price niti smisla. Na otvorenom imas stazu po kojoj se kreces i jos po 3 metra oko staze :). Tunel u prirodi... U zatvorenim prostorima igra je bolja ali je ,sve u svemu, krs - ko je pomenuo retardirane? Bez BG nema rpg-frp-a...

A da stvar bude jos gora, izgleda da DS2 u opste nema Copy Protection ili tako nesto, samo CD check :zgran: , koga mozes prevariti samo tako - stupid Microsoft. Evo ja sam sva 4 diska stavio na DVD i nazvao ga DSII i igra ga prepoznaje kao originalni :D.

Pravo da vam kazem kako dalje napredujem kroz DS2 tako se sve vise oseca smek od NeverWinter Nights, a to me odbija od daljeg igranja... Grozno!

A svi ste kao očekivali da DS2 bude novi Morrowind/Baldur, pa ste sad slomljeni.. ;)

Poslednja izmena:
mLaki je napisao(la):
A da stvar bude jos gora, izgleda da DS2 u opste nema Copy Protection ili tako nesto, samo CD check , koga mozes prevariti samo tako - stupid Microsoft. Evo ja sam sva 4 diska stavio na DVD i nazvao ga DSII i igra ga prepoznaje kao originalni.
Pa što da bacaju pare kad znaju da će ih svejedno krekovati :)

Pravo da vam kazem kako dalje napredujem kroz DS2 tako se sve vise oseca smek od NeverWinter Nights, a to me odbija od daljeg igranja... Grozno!
Prvo, nemoj tako da pričaš o Neverwinteru, može neko ko ga nije igrao da pomisli kako je to neki 3D Diablo, a drugo eto preporuke za DS2 :d

istina i mene podseca polako na nwn, znam znam da je nwn d&d ali kroz igru prolazim i imam deja vu osecaj ... verovatno zbog grafike koja je veoma slicna... inace osim toga sto nwn ima komplikovaniji sistem razvoja lika ne vidim razliku izmedju ove dve igre

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Prvo, nemoj tako da pričaš o Neverwinteru, može neko ko ga nije igrao da pomisli kako je to neki 3D Diablo, a drugo eto preporuke za DS2 :d

NWN je odlicna igra i to stoji. Ja sam je igrao sa zadovoljstvom ali kada sam dosao pred kraj drugog chaptera u onaj grad najedanput mi se NWN smucio i batalio sam ga. Probavao sam da ga nastavim vise puta ali nema vajde, instaliram NWN nastavim de sam stao i posle 5 min ista stvar, quit->deinstall.

A sto se tice DS2, ja ga necu igrati dok ne dodaju pravi save/load manager preko patcha...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno