Šta je novo?

Dugotrajnost SSD-a?

S.V.E.T.A.

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2007
Poena
319
Dakle, interesuje me kolika je okvirna dugotrajnost ovih novijih SF SSD-a i da li uopste postoji neko opadanje brzine posle odredjenog vremena?
Naravno govorim o SSD-u na kome je OS.

Hvala

Poslednja izmena:
Nema usporenja, ako ima TRIM, jos samo da provalimo kako radi :)

Ok, treba mi sistemski disk za HTPC pa razmisljam da li da pljunem ~130e za SSD ili da sistem stavim na samsung F4 320GB...

Pa za HTPC ti SSD zaista nije potreban (u smislu performansi)... F4 320GB bi ti bio više nego dovoljan. Za 35e (naspram 130e kao što kažeš) dobiješ i 5x veći kapacitet, i za oni što ti treba zanemarljivo lošije performanse, a ostane ti 95e u džepu. Razmisli još jednom.

2 M_M

Savrsen odgovor :)

Joj, razmislio sam vise puta pa i dalje ne znam sta mi je bolje. Kod SSD-a mi je prednost potpuna tisina i brzo dizanje sistema a kod F4 jedino cena;)
Videcu jos da li mi se isplati...

Ja isto planiram da uzmem jedan SSD za HTPC. Al' ja nisam normalan tako da... :p

nisi jedini,svakoga hvata pomama..obzirom kakv upis/ispis imaju..sto se dugotranosti tice,trjace onoliko koliko ga mazis i pazis,samo je vazno da pazis na optimizaciju njegovih perfomansi i koliko trosis nand ciklusa,.pored toga sa obzirom da imaju tri godien garancije kad vec on bude do kraja garancije lako ces da ga amneis novim vecim brzim i cak i jftinijim ssdom

A dobro koliki mu je rok ako ne bi pazio ?! Kako da uzivam u njegovoj brzini a da mi non stop na pameti kad cu ga potrositi ?! :) Ovo mi zvuci kao drugar koji je kupio plazmu za kafic, kad god svratim ona iskljucena. A kad ga pitam zasto TV ne radi odgovor je :" Nema nista zanimljivo" xD

Mislim da ipak treba sacekati sa kupovinom SSD-a, posto je isti "jos" u fazi razvoja.
Treba uskoro da se pojavi OCZ Vertex 3 koji je po specifikaciji gotovo duplo brzi od Vertex 2-ke.
Do sada je svaka naredna serija SSD-a davala veliki skok u performansama, tako da i dalje ima tu sta da se ispravlja;)
Cene padaju veoma brzo i najgore sto moze da se desi je da sada uzmem SSD za 130e a kroz mesec-dva taj isti bude duplo jeftiniji sto nije daleko od istine...

A dobro koliki mu je rok ako ne bi pazio ?! Kako da uzivam u njegovoj brzini a da mi non stop na pameti kad cu ga potrositi ?! :) Ovo mi zvuci kao drugar koji je kupio plazmu za kafic, kad god svratim ona iskljucena. A kad ga pitam zasto TV ne radi odgovor je :" Nema nista zanimljivo" xD
Pa ja zato i jesam u fazonu da kupujem samo SLC diskove. :D Psiho... kažem vam. :d

Pazi... noatime, nodirtime, itd... ekstenzivno koristiš write-back... tmp mauntuješ kao RAM disk, pa ga pri gašenju sinkuješ... od 32GB koristiš samo 25... Uz toliku paranoju i MLC bi trajao jedno 15-20 god. a SLC... :smoke:

Cene padaju veoma brzo i najgore sto moze da se desi je da sada uzmem SSD za 130e a kroz mesec-dva taj isti bude duplo jeftiniji sto nije daleko od istine...
Nema šanse da za koji mesec bude duplo jeftiniji... Ali nikakve. BTW, za 120-130e može da se uzme 32GB SLC koji toliko košta evo već nekoliko godina i to je jedina prava stvar ako pričamo o kvalitetu i pouzdanosti.

hm, ako ces vec filmove&muziku drzati na HDDu, nema razloga da ne drzis i sistem na tom HDDu...

U HTPCu se tesko moze izbeci HDD

Nazad
Vrh Dno