Šta je novo?

Duels - odlična web igra

Danas od 16h počinje Duels v2.

Nema više one-hit-kill otvaranja, igra deluje dosta dosta izbalansiranije nego ranije i po priči ljudi sa foruma klase koje imaju maksimalizovanu neku od osobina (staminu, snagu, inteligenciju...) više ne mogu da budu jake kao ranije. Sada se više gleda kombinacija osobina.

Ubacili su turnire i lige za takmičenja, a ono što je najzanimljivije - ubacili su planiranje bitaka sa specijalnim potezima i magijana sa kojima možete da planirate u kom potezu borbe će da se aktiviraju.

Svi stari likovi su resetovani i sada možete da im preraspodelite zarađene osobine.

ala su pozurili :D Kasne mesec i po dana sa time, trebali su 11-tog Novembra da izbace to :)

Inace, znas moj stav. Apsolutno me ne interesuje da se u free browser igrici nadmecem sa decom koja trose 300-400$ i kupuju pakete i traze iteme. Trguju time i horduju da bi dizali cenu na enormne vrednosti. Onaj ubogi mac sto sam ti ostavio me je kostao ko ... Nedelju dana sam krpio pare + prodao neki svoj ljubicasti armor, ma uzas. Mafija :D To je jako neozbiljno sto su developeri i admini to dozvolili. U principu oni misle da je to ok posto zaradjuju pare, ali jos par ljudi koje sam upoznao su iz istih razloga kao i ja otisli iz igre pre mene.

Jos meni tamo na forumu neki lik kaze u fazonu nismo mi mafija vec nam ti zavidish lol. reko jeste, jako ti zavidim sto si dao 200-300$ za 3 slicice u free browser igri, zalim te bre.

Ti high-end predmeti sad i ne igraju toliku ulogu kao ranije. Igra je 5x bolja nego ranije samo zato što je bolje izbalansirana. Više od pola stvari su izmenili.

Ti što plaćaju... heh... prvi lik na listi pobeda nije ništa plaćao ;)

Imam 2 itema u inventaru koja nemogu da nosim odem na Loadouts i tamo ih nema a vidim da drugi igraci nose te iteme Sword of the Path i Bark Embraced Tunic.

Resio se problem sam danas kad sam usao u igru pojavili su se itemi.

Ti high-end predmeti sad i ne igraju toliku ulogu kao ranije. Igra je 5x bolja nego ranije samo zato što je bolje izbalansirana. Više od pola stvari su izmenili.

Ti što plaćaju... heh... prvi lik na listi pobeda nije ništa plaćao ;)

pa ako je balans zaista promenjen toliko da mozes da pobefis lika koji ima emerald crown koji mu daje 500HP i onaj stit koji mu daje jos 500HP itd. kumulativno je za 1000+ HP jaci od tebe, onda super. Ne znam kako to da pobedis sa plavim i po kojim ljubicastim (koji valja)...do sada nije moglo nikako sem sa ekstremnom kolicinom srece, sa naglasom na "ekstremnom" :p

Poslednja izmena:
Recite, koliko je igra zahtevna po pitanju vremena?
Ne bih da pochinjem ako je poput 'ogame' i 'travian'-a...
I ima li zashtita novih igracha ili se praktikuju 'farme'?

nema farmi u tom smislu. Kad te neko pobedi to znaci da ti je skino sav HP. On dobija zlato i tokene, i ti isto dobijas zlato i tokene. On/ona ne uzima tvoje zlato niti od kolicine tvog zlata zavisi kolko ce on dobiti zlata. Posle borbe HP ti je odma napunjen, dakle nema "cooldown" period i nema obaveznog vremena koje mora da prodje pre nego sto mozes ponovo da se boris. U prevodu, otvoris 30 stranica sa 30 razlicitih ljudi i samo picis fight u svakom prozoru. Kolko vremena utrosis to je tvoja stvar Za sat vremena dnevno mozes da odradis prakticno 200 borbi (ako ti dobro radi net i ako ne zeza server) i da se levelujes s lvl1 na level 20 za dva-tri sata otprilike. U praksi treba vise posto se ne boris stalno vec kupuje/prodajes opremu, vijas iteme, oblacis lika itd.

PS. Ne mozes da izdas challenge ljudima 4 nivoa ispod tvog. Mozes do duse da radish skirmish, ali pobeda/poraz od skirmisha ne ulazi u statistiku ali dobijas malo XP-a

Poslednja izmena:
pa ako je balans zaista promenjen toliko da mozes da pobefis lika koji ima emerald crown koji mu daje 500HP i onaj stit koji mu daje jos 500HP itd. kumulativno je za 1000+ HP jaci od tebe, onda super. Ne znam kako to da pobedis sa plavim i po kojim ljubicastim (koji valja)...do sada nije moglo nikako sem sa ekstremnom kolicinom srece, sa naglasom na "ekstremnom" :p

Ovaj lik ne plaća, a prvi je - http://www.duels.com/parmenides "Poor man's top duelist" :) Znači - vrlo je moguće to što je on uspeo.

Sa plavim itemima nema šanse da budeš ok posle 30og nivoa, a ljubičasti nisu neosvojivi. Evo gledaj mog lika - http://www.duels.com/thunderstruck Nakupovao sam se ljubičastih samo tako. Od kada su uveli Core set III, cene su vrtoglavo pale, prosto da ne poveruješ kako su sada jeftini predmeti.

Inače, sa Duels V2 više ne važe stara pravila o građenju osobina. Nema više pumpanja jedne osobine do kraja. Magove su upropastili skroz i više nemam šta da radim sa ovim. Ranije je bio blast neki spas, a sada više nema ni toga. Inače, u V2 nisam uzeo blast jer je totalni shit, već sam uzeo infernal protection da mi se regeneriše HP. Nagradio sam mom staminu i int po 60 i ništa. U svakoj rundi imam ~110hp+ i u borbi protiv magova ima šanse za neko ok tabanje, ali protiv svih ostalih klasa je totalni užas. Ratnika ne mogu da pogodim, a ratnici sa svakim udarcem dobijaju extreme dmg od 200+ poena i još kad se doda shield bash i shield slam... u pet rundi mi skine 2400 HPa, a on na 1000 i ne skinem mu ni 1.

Razmišljam se da batalim :mad:

Poslednja izmena:
da brate ali on ima kraken, ima jos brdo itema koji su bili 30.000 kad sam ja igrao. Imao sam i ja solidnu opremu, znas i sam dao sam ti lika, ali opet...Vidish sad i sam kakav je balans...

Imaju u Core setu 3 sada zeleni štitovi sa +40 i nešto na staminu. Ubacili su ceo jedan novi set oklopa i oružja koji baš dobro budže staminu.

Bash za 2-3h do 20lvl, ne ide... Treba barem duplo vishe..
Zasad sam na 15om nivou a igrao sam samo sinoc i neshto jutros.

Nervira me shto se zabagovao jedan quest, ne mogu da ga odradim...
Shteta shto ih nema vishe. Svega onih 10ak...

I, da, chemu sluze gemovi??

Ja igram 2 dana i tek sam lvl 13 ;) mozda kad bi imao dobre iteme mogao bi za 2h lvl 20 i da pobedis skoro svakog.

Gemovi trenutno ne služe ama baš ničemu. Planiraju da ih jednog dana ubace u igru tako što će sa njima moći da se modifikuju premeti, ali se ne zna kada će to da bude.

Bas kukam da nemam nikakve iteme i dobijem "Can Opener" samo sto nemam 762 power :) vidim da nude za njega 35000 golda.

Srećniče :) Čuvaj to čudo

Huh, ja sam imao srece da dobijem neki 'ljubichasti staff', pa sam ga prodao za 2.500...
Inache, nije bash jasno, koji attrib utiche na 'power' kod lika?
Imam dosta fine opreme ali ne mogu da nosim poshto imam 500 power :(

Sa nivoom lika ti raste i power.

Bash za 2-3h do 20lvl, ne ide... Treba barem duplo vishe..
Zasad sam na 15om nivou a igrao sam samo sinoc i neshto jutros.

Nervira me shto se zabagovao jedan quest, ne mogu da ga odradim...
Shteta shto ih nema vishe. Svega onih 10ak...

I, da, chemu sluze gemovi??

Ma moze bre :) ja sam sa level 15 na level 26 dosao za ~2 sata. Na level 10 dodjes za 10 minuta bre :D Problem je kad je njima server zagusen/spor, pa umesto da odradis 20 borbi za minut to traje i po 10 minuta zbog sporog otvaranja stranica iz baze...

Fora je samo da ides redom i otvaras prozore u pozadini, recimo u operi ides sa ctrl_klik na svako ima sa challenge liste, kad ih otvoris 15-20, na prvom stavis misha na skirmish i samo stiskas taster "2" na tastaturi i klikces ("2" je next tab), kad dodjes do zadnjeg, "nanisanis" "skip to the end" i onda picis to do prvog taba (taster 1) , svuda odradis back, i ponovo skirmish jos jednom po istom principu. Kad s euhodas, uradices 40 skirmisha za 5-6 minuta, zavisi i od servera kao sto rekoh. Posle toga izazoves sve zive sa challenge liste i gledas kako se puni XP :D

Batalio sam igru i definitivno. Možda je čudno, ali je bolji balans bio u V1.0 :-/ Krivi su oni koji su napravili igru jer je niko ne igra onako kako treba, bar što se tiče najjačih igrača. Kod najjačih praktično da više ne postoje klase da je mag mag, a ratnik - ratnik. Sada magovi umesto starog Blastwave-a koriste Hold Person dva kruga, a za oružje i oklope koriste isključivo ratničku opremu. Posle ta dva kruga je igra gotova (kao i ranije posle Blasta). Totalna glupost.

Ratnici sada u svakom krugu imaju extreme ili critical damage i sada klasični magovi i drudi više skoro ništa ne vrede.

Igra ima potencijala, ali je trenutno totalni smor za igru. Batalio sam, ne vredi smaranja jer je balans totalno otišao u aut.

pa najjacim igracima tamo balans nije ni bitan. Njih interesuje samo trgovina itemima. Cast izuzecima. Ovi ostali samo tuku NPC-ove i slabije od sebe. Ovi malo slabiji samo kukaju kako oce Emerald Crown.

Trenutno sam 35lvl i ide mi na q kada jachima od sebe poshaljem 'action challenge' a oni nece da odvoje ni jedan pishljivi zlatnik da odgovore vec prihvate kao obichan challenge... Krajnje bistro :wall:

Cene opreme su krajnje sulude. Tachnije, sva ona silna oprema je loshe odabrana. Uopshte nema odredjenu minimalnu zahtevnost (sem power), tako da jedan obichan jadnichak ako ubode mega jak item, navuci ce ga i tuci sve ostale (tako da balans zaista ne postoji)... Da su zato stavili da postoji recimo strength, magic i level requirement za svaki item bila bi totalno druga pricha. Znalo bi se ko moze a ko ne da koristi koji item. Klase bi imale bolji smisao...

Takodje, josh jedan razlog zashto je oprema loshe odradjena: iako mnogobroja, izbor je premali - jedino jaki itemi se isplate. Umesto da borca opremish od glave do pete, vishe se isplati da uzmesh jedan jedini jak predmet. Zato su i cene tako naduvane. 90% opreme se moze naci za manje od 100 zlatnika, dok onaj ostatak shto zaista vredi koshta od 4.000 do 400.000. Za to je kriva loshe podeshena power zahtevnost...

I pored svega tpga, igra je extra! Stoga, na stranu smaranje oko konstantnog kliktanja za dvoboje, kao i loshe odradjenu opremu, igra je definitivno najbolja "browser game" na koju sam dosad naleteo...

Poslednja izmena:
Igra ima zaista veliki potencijal, ali posle nekog vremena zaista smori zbog propusta i lošeg balansa. Kada dođeš do 39-og nivoa, biće ti potrebno još tačno toliko iskustva do 40-og nivoa. Do tada je zanimljivo da se igra jer sva ta raznovrsnost opreme i različitih likova čine igru zanimljivom. Igranje na 39-om i 40-om nivou je totalni smor jer se tu ukorenila mafija koja drži sve dobre predmete. Njih nema šanse da dobiješ, a ako si jak da možeš, neće da prihvate izazov jer čuvaju rezultat. Od tih nivoa počinje već eksploatisanje igre i služenje propustima radi pobede (magovi sa narandžastom ratničkom opremom i hold magijom npr).

Poslednja izmena:
Vec 3 dana nemogu da otvorim http://www.duels.com/ probao sam na jos par mesta ni tamo nije htelo. Izazvao sam njih oko 150 u challenge a sad nemogu da uradim cancel posto uglavnom cekaju da budu veci lvl pa onda prihvate.

Ja sam dobio Can Opener pa sam napravio novog lika naucio mace skill lvl 5 smanji 25% powera sto nije lose, i armor skill na lvl 5. Kad imas dobre iteme tesko neko da hoce u challenge izazovem njih gomilu i od njih samo par prihvate.

evo sad sam probao, radi sajt bez problema.

inace, koristi fakeloadout. Stavi losiju opremu, slabije oruzje, ali nemoj da preteras jer ces biti sumnjiv i odma ce da gledaju po tvom inventaru sta imas o opreme :)

Vrh Dno