Šta je novo?

Dualshock 2 pitanje

Učlanjen(a)
24.12.2009
Poena
169
Pozdrav svima na forumu, pre oko mesec dana crkao mi je ps2 gamepad, prvo je na svakih par dana imao bag da se samo prikaze kao iskljucen pa kad malo prodrmam konektor proradi, sad uopste ne radi. Znaci verujem da je problem u konektoru jer kad se malo jace protrese proradi na par sekundi, inace nema nikakvih ostecenja na oko. Pa moje pitanje je, da li mogu da upotrebim konektor sa Trust gamepada (levo na slici) za duals. gamepad, da prosto prespojim kabl samo da "odstranim" usb deo?

ps: slika je sugava jer je slikano fonom

Prilozi

• IMG_20121201_220303.jpg
    IMG_20121201_220303.jpg
    923 KB · Pregleda: 224
Ako neko ima bilo kakvu ideju neka slobodno kaze, ako vam nije jasno sta je problem pitajte ako mozete da pomognete.

Poslednja izmena:
Kabl je u prekidu 99%, tamo gde ulazi u konektor koji se ubada u konzolu (a moze biti i tamo gde ulazi u dzojstik mada kad vec kazes da ima promena kad pomeras konektor onda je najverovatnije kod konektora). Ako kabl nije skroz mrtav, mozes proveriti na kom je mestu prekid tako sto ces povezati sve kako treba i razvuci kabl od dzojstika, zatim fiksiraj sredinu kabla nekim predmetom i onda pomeraj kabl tamo gde ulazi u dzojstik i gledaj da li ima promena i da li daje znake zivota, onda predji na deo kabla kod konektora koji se ubada u konzolu.

Ako ustanovis da je kabl kod konektora prekinut, probaj da otvoris konektor i ako uspes - skrati kabl i prelemi zice (samo pazi na raspored zica), ali ako je konektor iz jednog dela tj. od livene plastike onda nista od toga.

Verovatno mozes prespojiti deo kabla sa konektorom od tog Trust dzojstika samo treba da pogodis redosled zica, unimerom proveravaj koja zica vodi do kog konektora i spajaj jednu po jednu. Mozes i malom sijalicom i baterijom to da uradis, ako nemas unimer.

Poslednja izmena:
Kabl je u prekidu 99%, tamo gde ulazi u konektor koji se ubada u konzolu (a moze biti i tamo gde ulazi u dzojstik mada kad vec kazes da ima promena kad pomeras konektor onda je najverovatnije kod konektora). Ako kabl nije skroz mrtav, mozes proveriti na kom je mestu prekid tako sto ces povezati sve kako treba i razvuci kabl od dzojstika, zatim fiksiraj sredinu kabla nekim predmetom i onda pomeraj kabl tamo gde ulazi u dzojstik i gledaj da li ima promena i da li daje znake zivota, onda predji na deo kabla kod konektora koji se ubada u konzolu.

Ako ustanovis da je kabl kod konektora prekinut, probaj da otvoris konektor i ako uspes - skrati kabl i prelemi zice (samo pazi na raspored zica), ali ako je konektor iz jednog dela tj. od livene plastike onda nista od toga.

Verovatno mozes prespojiti deo kabla sa konektorom od tog Trust dzojstika samo treba da pogodis redosled zica, unimerom proveravaj koja zica vodi do kog konektora i spajaj jednu po jednu. Mozes i malom sijalicom i baterijom to da uradis, ako nemas unimer.

da, siguran sam da je kod konektora koji je izgleda jednodelan jer sam pokusao da ga otvorim oko sava i nema sanse ni da se makne. Hvala na savetu nikada se ne bih setio za unimer vec bi oprobao srecu po bojama kao umri muski XD

Da ne postavljam novu temu, pitacu ovde. Imam Sony Dualshock 2 i onaj plavi kineski converter. Kako da namestim vibracije u Windows 7? Nemam onaj disk sa drajverom a siguran sam da sam davno jos na Windowsu XP imao vibracije.

Pokusaj na sajtu proizvodjaca pronaci drajvere za Win 7.

Nazad
Vrh Dno