Šta je novo?

DualBoot WinXP i Win2k

• Začetnik teme Začetnik teme legend
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Da li je moguce instalirati dualboot sistem sa win2k i winXPro i kako?

Trenutno mi radi WinME i Win2k, pa sam mislio da pregazim winme ili pak da radim clean instalaciju.

Hvala.

naravno da mozes.

predpostavljam da imas boot cd winxp.

znaci, turi cd i bootuj instalaciju WinXP-a. Kada te pita za particiju, izaberi tu gde je WinME, klikni format, pa F.

To bi bila cela mudrost

e ebiga, XP koji imam nije bootabilan........

Miroslav je napisao(la):
znaci, turi cd i bootuj instalaciju WinXP-a. Kada te pita za particiju, izaberi tu gde je WinME, klikni format, pa F.
Cekaj bre, to je clean install a ne upgrade ME-a...u ME su mu sada ntloader i ostali fajlovi za dual boot, ako to formatira i pregazi, kako ce da digne 2k ???

Osim toga, iako je teoretski moguce, Microsoft u principu NE preporucuje dual boot dva OS-a istog kernela (ME+98 ili XP+2000).

drapin je napisao(la):
Cekaj bre, to je clean install a ne upgrade ME-a...u ME su mu sada ntloader i ostali fajlovi za dual boot, ako to formatira i pregazi, kako ce da digne 2k ???
nema veze, u principu slicni su boot fajlovi od Win2000 i XP-a, jedan drugog bi sami trebali da prepoznaju. e sad tu ima problem, ljudi kazu da nekada Win2000 NECE da prepozna particiju XP-a, a meni uvek prepozna, nisam provalio u cemu je fora

legend je napisao(la):
e ebiga, XP koji imam nije bootabilan........
nista, onda tezim putem. uzmi 4 flopi diskete pa napravi boot diskete i tako pokreni instalaciju

Miroslav je napisao(la):
nista, onda tezim putem. uzmi 4 flopi diskete pa napravi boot diskete i tako pokreni instalaciju
Nije 4 nego 6 a i mora ih skinuti sa neta jer ne dolaze uz XP
A sto ne bi pokrenuo instalaciju iz nekog DOSa?
cdrom:\i386\winnt.exe
Vazi i za 2k i za xp

Ja imam na jednoj particiji me a na drugoj xp i 2k i sve radi. U chemu je problem?

Filo je napisao(la):
Nije 4 nego 6 a i mora ih skinuti sa neta jer ne dolaze uz XP
jeste 6 disketa, ali ne mora ih skidati sa neta kad se nalaze na xp cd-u

a da, moze i da napravi win me startup disk i odatle pokrene instalaciju, pod uslovom da je prva particija fat

...ok javicu ti se...

Nazad
Vrh Dno