Šta je novo?

Dual-x vs Vapor-x

Reloaded-92

Cenjen
Učlanjen(a)
02.03.2013
Poena
170
Kako tema kaze interesu je me da li je vredno dati nesto vise novca da bi se uzela karta sa Vapor-x hladjenjem? Kazu da malo bolje hladi, e sad koliko je to bolje u odnosu na Dual-x i da li se isplati? Jos jedna stvar koju sam procitao a to je da Vapor-x ima zakljucanu overvolting mogucnost, a Dual-x nema? Da li je to slucaj bio samo kod nekih modela ili uopsteno, posto mi nije logicno da bolje hladjenje ima zakljucanu, a losije otkljucanu mogucnost podizanja voltaze.

Kako tema kaze interesu je me da li je vredno dati nesto vise novca da bi se uzela karta sa Vapor-x hladjenjem? Kazu da malo bolje hladi, e sad koliko je to bolje u odnosu na Dual-x i da li se isplati? Jos jedna stvar koju sam procitao a to je da Vapor-x ima zakljucanu overvolting mogucnost, a Dual-x nema? Da li je to slucaj bio samo kod nekih modela ili uopsteno, posto mi nije logicno da bolje hladjenje ima zakljucanu, a losije otkljucanu mogucnost podizanja voltaze.

Dosta dobro hladi a nije joj zakljucana voltaza,mada zavisi mozes i sa tom dual x verzijom da dodjes na isto na kraju sa oc.Ja inace imam vapor x i sto se tice oc nisam nesto zadovoljan pravo da ti kazem nisam mogao da je naguram ni na 1200 a da stabilno radi

Pricas o 1200 MHz kao da je to nesto najnormalnije. Mnogo ste se razmazili. Niko ti sigurno na forumu nije garantovao da ce karta da radi na tim klokovima, to ti potpisujem. To je bre 350MHz od default-a, vratite se na zemlju ljudi.

Vapor je otkljucan, moze da se kontrolise napon i ima dosta kvalitetnije ventilatore u odnosu na Dual-x. Vredi doplate. Vapor je jedna od boljih karata na trzistu.

Negde sam procitao da su i cak vise hvalili dual-x (mislim da je na overclockers sajt). Mislim na r9 270x, vidim da je 2k skuplji vapor-x pa me zanima za oc da li se isplati ili se dodje na isto. Pomoglo bi u izboru i da je vapor-x tisi ,vidim da jeste samo sto kazu da su bas nijansu u pitanju.

Pricas o 1200 MHz kao da je to nesto najnormalnije. Mnogo ste se razmazili. Niko ti sigurno na forumu nije garantovao da ce karta da radi na tim klokovima, to ti potpisujem. To je bre 350MHz od default-a, vratite se na zemlju ljudi.

Vapor je otkljucan, moze da se kontrolise napon i ima dosta kvalitetnije ventilatore u odnosu na Dual-x. Vredi doplate. Vapor je jedna od boljih karata na trzistu.
+1

350 od default-a? ne bih rekao def je 925-950 tako da 250,hladjenje ima bolje ali dajem svoje misljenje posto sam skoro uzeo vapor x kartica jeste dobra ali da mogu da vratim vreme uzeo bih stock kartu ili gz edition i dogurao na isti klok za manje pare

350 od default-a? ne bih rekao def je 925-950 tako da 250,hladjenje ima bolje ali dajem svoje misljenje posto sam skoro uzeo vapor x kartica jeste dobra ali da mogu da vratim vreme uzeo bih stock kartu ili gz edition i dogurao na isti klok za manje pare

default za 7950 je prvo bio 800Mhz ko se ne seca, sta cemo sa tim?

Nije poenta samo dogurati klok vec ksko ce karta to podneti. Hladjenje je pola karte. Ako rikne nesto najcesce rikne ventilator. Veci hladnjak rasterecuje ventilatore, jos ako su ventilatori odlicni onda imas i odlicno ohladjenu i tihu kartu koja ce dugo raditi bez frke. Nekome je to bitno, nekome ne ali nemoj nikada da ti bude zao sto si uzeo bolju stvar jer razlike ima ;)

Mene zanima ako ima vlasnika kartica sa Vapor-x hladjenjem i jos bolje ko je imao i Dual-x da kaze svoje utiske. Po netu nalazim da je jako mala razlika izmedju njih, moizda svega 2,3 stepene i mala razlika u buci. Pa ako je tako da tih 2k preusmerim na napajanje ako ce i Dual-x da zadovolji.

Mene zanima ako ima vlasnika kartica sa Vapor-x hladjenjem i jos bolje ko je imao i Dual-x da kaze svoje utiske. Po netu nalazim da je jako mala razlika izmedju njih, moizda svega 2,3 stepene i mala razlika u buci. Pa ako je tako da tih 2k preusmerim na napajanje ako ce i Dual-x da zadovolji.
Ovaj sada dual X ima jako lose ventilatore u odnosu na onaj od pre 3-4 meseca, znam jednog kome su od 8 kartica na 3 crkli ventilatori. Kupi Vapor-X ima znacajno ozbiljniji ventilator. Buka je razlicita na Dual-X i Vapor-X. Dual-X na 60% galami kao Vapor na 48%-50%, medjutim Vapor-X pri tome ostvaruje bolji protok. Vapor-X ima nisko postavljen fan profil, tj. pokusava da odrzi 62-63C, za razliku od Dual-X koja pokusava da odrzi 72-73C pa zato na kraju stvaraju slicnu buku, medjutim, mozes postaviti custom fan profile za Vapor-X i onda je dosta tisi, a da pri tome ima istu temperaturu GPU-a od 70-73C. VaporX dolazi sa stampanom plocom od 7970 dual-X i ima 2x 8pin ako ti ista znaci nekome u prevodu nesto bolji kvalitet.

Ovaj sada dual X ima jako lose ventilatore u odnosu na onaj od pre 3-4 meseca, znam jednog kome su od 8 kartica na 3 crkli ventilatori. Kupi Vapor-X ima znacajno ozbiljniji ventilator. Buka je razlicita na Dual-X i Vapor-X. Dual-X na 60% galami kao Vapor na 48%-50%, medjutim Vapor-X pri tome ostvaruje bolji protok. Vapor-X ima nisko postavljen fan profil, tj. pokusava da odrzi 62-63C, za razliku od Dual-X koja pokusava da odrzi 72-73C pa zato na kraju stvaraju slicnu buku, medjutim, mozes postaviti custom fan profile za Vapor-X i onda je dosta tisi, a da pri tome ima istu temperaturu GPU-a od 70-73C. VaporX dolazi sa stampanom plocom od 7970 dual-X i ima 2x 8pin ako ti ista znaci nekome u prevodu nesto bolji kvalitet.

ja sam mislio da prica o 7970 pa da mora da doplati preko 7-8k ali posto pricamo o doplati od 2k onda se i ja slazem da uzmes vapor x,moja kartica nije izasla kao neki overkloker jer sam uspeo da je doguram na 1160 stabilno pricam o 7970 ali zato pod punim loadom ne prelazi 65c

Cita li iko sta pisem ili sve moram da pisem po nekoliko puta?
Mozda nemam kredibilitet kod novih clanova :D
Uzimaj Vapor i ne razmisljaj. Temp mogu da budu slicne ali to znaci da dual mora dosta brze da se vrti da bi ohladio kartu. Opet kazem da je hladjenje 50% karte i da je Vapor medju najboljim kartama. Tisa je od Dual karti i ventilatori su kvalitetniji. Jedino je Asus bolji od nje ali je i skuplji.

Znaci isplati se, jedino sto mije Dual-x malo lepsi ali sta sad. :D Hvala svimclanovima na pomoci. Diskusija moze da se nastavi oko ovih karata da kupci vide sta im je bolji izbor i sta im vise odgovara.

Ako govorimo o R9 280X grafikama, Vapor X mozda ima i najbolje hladjenje od dual fan nereferentnih modela na trzistu

Treba sacekati pa videti kako ce se pokazati Asus DC2 i Msi Twinfrozr. i sve zavisi kako ce se klokovati ove graficke, tj da li ce se isplatiti uzimanje boljeg hladjenja zarad viseg kloka.

Vrh Dno