Šta je novo?

Dual sim telefoni

Pošto nosim 2 telefona (064 i 069), ovo bi mi dobro došlo (N88 mi se više sviđa od K88). Pitanje je kakav im je kvalitet izrade i trajnost.

Opsti utisak za te kineske telefone da su iznenadjujuce ok za te pare s obzirom na mogucnosti, ali ne mogu da ne primetim jednu VEEELIKU manu. Sta kada vam se taj telefon pokvari? Gde naci delove za njega?

Kineski telefoni. Vec postoji tema. Ovaj N88 kopira Nokiu N72, a K88 ima extra glup raspored tastera. A tek cene...

kakve su cene? Jel jeftino ili skupo u toj prodavnici?

Poslednja izmena:
Klikni na link u prvom postu, pa vidi ;)

Aha, sorry, nisam dobro pogledao na sajtu. Pa nije sada vise ni tako skupo, pre mesec dana su bili cini mi se mnogo skuplji.

Telefoni su skroz ok. Sto se tice kvaliteta izrade dosta su kompaktni, tj. utegnuti. Plastika ne skripi, a ima i dosta metalnih delova. Baterija mi traje izmedju 3-5 dana u zavisnosti od koricenja - inace bas dosta razgovaram, a uvek je tu i rezervna baterija. Ja imam vec 4 meseca i stavrno sam prezadovoljan. Ne bi vise koristio nijedan drugi, tj. druga dva :D.

A koju kombinaciju kartica koristis i da li ti se desava da si nekada nedostupan na momente ili da ne mozes da nazoves?

Kineski telefoni. Vec postoji tema. Ovaj N88 kopira Nokiu N72, a K88 ima extra glup raspored tastera. A tek cene...

Cene su OK,barem po meni,ali za extra glup raspored si u pravu potpuno,verujem da bi se barem 10 puta dnevno za**** i to min x 10 :d

A koju kombinaciju kartica koristis i da li ti se desava da si nekada nedostupan na momente ili da ne mozes da nazoves?

Imam 064 i 061. Koristim ih bez problema istovremeno, znaci biram kada zovem ili liniju 1 ili 2. Kada mi je zauzeta jedna vec nekom pricom, dobijam BIP signal da me neko zove na drugoj kartici - klasicna call and wait funkcija. :wave:

Samo sam jednom qpio mobilni bez ikakvog ovlascenog servisa - Mitsubishi Trium - i pogodite, samo za njega mi je i trebao! Zato se ja drzim proverenog Nokia / SE. Nadam se da ce da vas ovi telefoni lepo sluze, ali se dooobro raspitajte oko garancije. :smoke:

Zvao sam tu firmu i rekli su mi da oni imaju i ovlasceni servis za te telefone i da daju 6 meseci garancije. E to vec bitno menja stvari...

6 месеци код овлашћеног увозника је мало. Као да су оне радње што продају, знате одаклен набављене телефоне.

Po netu sam čitao da obično za ove dual sim telefone daju godinu dana garancije (mada ima i sajtova gdje ne daju nikakvu garanciju na njih, tako da je ovih 6 mjeseci neka sredina).

Zvao sam tu firmu i rekli su mi da oni imaju i ovlasceni servis za te telefone i da daju 6 meseci garancije. E to vec bitno menja stvari...

A na shta vazi garancija? Ako je samo za softver mozesh da se slikash (ako imaju ugradjenu kameru :D)
NOKIA 4EVER :-devil-:

Poslednja izmena:
Imaju GPRS, nemaju 3G.

BTW, ja sam kupio u subotu ovaj N88, za sada radi dobro (treba malo vremena da se odviknem od Symbian-a). Izrada je OK, ima par zanimljivih opcija u telefonu, malo je lakši nego što sam očekivao, radi fino sa obje kartice (064 i 069), ima i par sitnica kojima nisam oduševljen (tipa: samo 5 custom melodija) - sve u svemu, zadovoljan sam.

Za ocekivati je da ima sitnih nedostataka. Javi nam ako otkrijes jos neke nedostatke ili prednosti.

Imaju GPRS, nemaju 3G.

Jesi li podesio GPRS za obe kartice i kako to funkcionise, ima neki switch ili sta? Opera mini jel shljaka? Java aplikacije? Kakav je touch screen i displej generalno? Ovaj K88 ima 3":zgran:
Aj` daj neki review :)

Steta sto kinezi ne ubacise jos i Wi-Fi ili barem 3G pa da bude pravi iphone kiler:D

Podesio sam GPRS i MMS za MTS prema uputstvu na sajtu u FAQ sekciji (probao sam, radi - ali ih ne koristim nešto mnogo, čisto da se nadje). Za 069 broj nisam ni podešavao, ali koliko pročitah na sajtu, trebalo bi da GPRS, MMS i WAP rade samo sa primarne kartice. Telefon nema podršku za Java aplikacije (ni za Operu mini - ali je u browseru od samog telefona moguće je isključiti prikazivanje slika, pa makar nešto).

Touchscreen je dobar, zadovoljan sam kako funkcioniše. Ima opcija da podesiš kada će telefon da se upali ili ugasi (ovo mi se baš svidjelo :D ). Tasteri na tastaturi su čvrsti, nisu nimalo labavi. Zvuk je dobar, naročito za slušanje muzike (ima tzv. 3D Surround). Kameru nisam nešto ni isprobavao, deklarisana je na 2 MP (veoma rijetko koristim kameru na telefonu, kad mi treba nešto da slikam, obično ponesem fotoaparat).

Pošto u telefon može da stane samo 300 imena, on istovremeno prikazuje i imena sa kartica, tako da ih može ukupno biti više (mogućnost kod mene: 300 telefon + 250 jedna kartica + 250 druga kartica). Problem je mala interna memorija telefona (svega 500KB), koja se veoma brzo puni ukoliko se kontaktima dodijele sličice. Takođe, za kontakte se ne može unositi "brdo informacija" kao kod Symbian-a.

Što se tiče Alarm-a, moguće je imati aktivna samo 3 alarma. Moguće je podesiti ih da se ponavljaju i to tačno određenim danima.

Kada sam ga prvi put uzeo u ruke, iznenadio sam se koliko je lagan (u poređenju sa 6630 koju sam imao do tad). Sve u svemu, ja sam zadovoljan, pošto sada nosim samo jedan telefon i mnogo mi je lakša manipulacija kontaktima i slično.

Toliko od mene, nadam se da sam bio od pomoći.

Steta sto kinezi ne ubacise jos i Wi-Fi ili barem 3G pa da bude pravi iphone kiler:D
:laugh:
To je kao da Yugicu stavish alu felne i tvrdish da je brzi od BMW-a :D
Postoji razlog zashto im je cena niza od konkurencije. Naravno da se Nokia/SE/Apple/... dodatno ugradjuju u cenu zbog svog renomea, ali nije sve do imena. Tu su godine i godine iskustva i usavrshavanja, a to fali ovim kineskim telefonima. Ukoliko ste zadovoljni sa njima - odlichno, ali svako direktno poredjenje sa drugim markama je trenutno neopravdano. Za godinu, dve videcemo.

Sta mislite, hoce li neko od ovih jacih brandova poceti proizvoditi telefone za 2 sim kartice?

Ovo je mnogo skupo, T808 bi trebalo da kosta oko 110e a gledajuci cene ovis slabijih modela kod nas ovom bi trebalo da bude preko 250e kod nas a to je previse za kineza. Pretrazite malo net i pogledajte koliko ovo kosta na zapadu i istoku pa mi onda recite da je jeftin ili da ovde neko hoce da nam odere kozu sa nekvalitetnim i jeftinim telefonima :mad: :mad: :mad:

Mogao si postaviti link gde se može kupiti telefon za 110e

Link 1
Link 2
Link 3

Na iBay sam nalazio za 150e, sad uporedi sa nasom cenom kada bude dosao pa mozes da naucis kako se sisaju ovce jer ponovicu on je jaci model od trenutno u prodaji K88 koji kosta celih 16 700 pa ja zakljucujem da ce mu cena biti preko 250e. Jednom recju DRANJE

Poslednja izmena:
ortak nabavio nekog "kineza" nelici mnogo na ove anycool modele, sve sto pise na njemu je: mpeg4 i bluetoth. pod baterijom je sve na kineskom (tako da neznamo koja je marka u pitanju), sve super radi samo mu je mana (zamislite ovo) punjenje baterije, ista se moze puniti samo ako se izvadi iz telefona i stavi na punjac!!!!!!

Nazad
Vrh Dno