Šta je novo?

Dual-Sim Android telefoni

Treba mi pomoc. Htc 816 (240 eura) ili Xiaomi Redmi Note(200 eura)? Za sta biste se vi odlucili?

Motorola moto g2 u beloj boji :) mada teže se nalazi ovde kod nas za sada

Ja na kraju reših da uzmem Galaxy S3 Neo Dual i posle 3 godine se vratim TW...
Nisam uspeo da nađem HTC Desire 816 ispod 260 evra, a nije on bolji(ako je on i bolji) za toliku razliku od S3 Neo Duos...

Nema,zvao...
Tek možda sredinom sledeće nedelje [emoji6]

S3 Neo je DUOS, ne Dual (mi shvatamo, ali kad budete ista trazili po netu da ne ocekujete dobre rezultate pretrage ako ne koristite Duos cisto).

Po meni je to best buy dual SIM telefon.

Uzeh danas Galaxy S3 Neo Duos.Odmah da pohvalim SIM management.Stvarno su ga odlično odradili.Možete sve podešavati ali bukvalno sve.Ima i opciju da kad ptičate na jednu karticu primate poziv i na drugu.Prijatno sam se iznenadio baš.Ipak je SIM management jako bitan na Dual sim telefonima.

a86d1e865344366fefd58964c0c4bf3a.jpg

62e95faa424b0d4e03f80bcd2bcbd58e.jpg

38c6434591b5d6a4abe29c7b77bde0c9.jpg

Iskreno ovo je jedan od losijih SIM mannagementa po meni, tj. vidjao sam dosta bolje.
Lenovo recimo ima potpuno poslovno uradjen.

Ovo za primanje poziva je samo malo automatizovano preusmeravanje poziva kada je nedostupna kartica, ali imajte na umu da vam moze potrositi minut ako ugasite fon a ne iskljucite preusmeravanje :) (on ce i dalje preusmeriti na prvu karticu, jer su obe nedostupne)

KOji S4 Duos??? Bas I9502?? Gde si ga nasao i za koju cenu?
Ja sam hteo isto njega, ali osim nekih sasavih cena na EtoTalk nigde ga nisam nasao (mozda je bio kod nas u jednom "online shopu" za isto blesavu cenu).
Preko Ebay - a.
Imaš ih sada za 420 dolara. Bolji telefon za 300e nema.

A s5 dual je u Podgorici 450e u radnjama.

Slazem se, za 300e je to extra telefon.

420 dolara je 340 evra.Ipak i za te pare je dobra kupovina.

Koliko je dolar ojačao :)

Znači za 100e imaš s5 dual.
Razlika je što s5 nije dual sim active koliko pročitah a s4 jeste. Ostale prednosti s5 znamo.

Viđeh da ima u CG i polovan s4 dual sim od 32 GB za 300e odlično očuvan.

Ili su oba full active, ili je samo s5, nema sanse da su s4 uradili a s5 nisu. Pretpostavljam da nijedan nije doduse, vec koristi glupost koju Samsung zove DSAO (Dual SIM Always On) - a to je automatizovana redirekcija poziva kada se jedna kartica koristi i ne moze druga primati pozive :) (nazalost, ovo ne funkcionise za SMS)

Ludak, aj otvori SIM manager, pa pogledaj na dnu bas sta ima od opcija. Kod mene je bas "Dual SIM Always On", i kada se ukljuci radi bas ovo sto sam rekao - sam podesi call forwarding when unavailable izmedju kartica :)

Full active mora imati 2 modema.

Full active mora imati 2 modema.

Tačnije, Dual-Sim Active mora da ima 2 procesora. Jedno mrežno kolo je dovoljno za dve SIM kartice.

Međutim, potrošnja energije je prevelika, a troškovi proizvodnje veći.

Godinama unazad se ne proizvode Dual SIM Active telefoni (prvi kinezi koji su stigli kod nas su bili takvi, ali su ubrzo nestali).

Pretpostavljam da je veci problem prostor, a ne potrosnja i cena. (mislim, ako se ponudi model tipa s5 Duos, nece to odrati 100$ dodatno u proizvodnji, a kupac ce prihvatiti i 50$ vecu cenu)

Imam samsung galaxy grand 2 duos. Interesuje me ako ubacim karticu za internet, bilo kojeg operatera u jedno mesto, a sim karticu u drugo mesto i koristim internet, ako me neko pozove hoću li moći normalno telefonirati, ili će davati zauzeće?
Pitam iz razloga što je povoljnije uzeti samo internet sim karticu, nego karticu i mifi uređaj.

Bićeš uvek dostupan, bez obzira na to da li je uspostavljena internet konekcija.

Hvala na brzom odgovoru, olakšao si mi u izboru. Još samo da se za operatera odlučim, mada su po brzini i količini slični.

Pripazi, kod Galaxy dual SIM telefona postoji opcija za to podesavanje, i mozes da biras da li da budes dostupan na drugoj kartici, tokom 3G konekcije na prvoj.
Kod mene se to zove "Receive incoming calls" u SIM Card Manageru. 3G nema isti odaziv kada je ukljucena ta opcija.

Moze biti ali bitnije je da je odziv mali slabiji. Isprobaj pa ces videti da li ti odgovara. Ne pravi neki problem ali imaj na umu da moze biti dodatni razlog za sporiji net kada je slab signal.

Mislim da te je Alfa bez razloga naplašio. :) Samsung je napravio nauku od tako obične stvari. Ali dobro.

Onda je sigurnije da uzmem i mifi uređaj.

Ma jok, odlicni su kao hotspotovi.
Ja cesto s3 duos koristim kao hotspot, imam cak bolje WiFi brzine nego preko ADSL WiFi rutera :) (mislim na brzine izmedju uredjaja, ne na net naravno :D)

BTW, isprobao sam ono, nije samo misljenje :d

Po spec. odlican telefon.
Uzmi u obzir i Lenovo S860 (ili P780 ako ti je 1GB dovoljno, S860 je malo drugaciji oblik, 1.5GB RAMa, ostalo isto u sustini). Nema boljih baterija od ta dva :)

Jesu to telefoni poskupeli od decembra ili si se preračunao?
Čovek je tražio mob do 250, a ovo je 300 :(

Gledam neki Duos sa 1.5-2GB rama i da je cena do 30.000.
S3 Neo Duos se uklapa i po veličini.

Druga opcija je ACER Liquid E700. On zapravo ima 3 slota, što je možda i malo preterano, ali Acer nikako da povežem sa "telefon". I ovoj temi je pomenut samo tako što je neko pitao "jel ima neko iskustva?".

Nazad
Vrh Dno