Šta je novo?

Dual PSU how to?

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Znam da postoji masa sajtova koji objasnjavaju kako ovo izvesti itd, ali me interesuje da li je neko probao, da li se isplati? Elem, napajanje koje imam je LC Power 550W, a kod kuce mi stoji jedan cooler master od 500w (riknuo fan, koji cu da zamenim), i sad me interesuje kako da ih spojim? LC bih koristio samo za HDD-ove i DVD a cooler master za plocu proc itd... Postoji li nacin da se to izvede ali da se oba napajanja i pale i resetuju na kucistu a ne da se pale odvojeno?

mislim da treba da prespojis jednu zicu da ga aktiviras, ali nisam siguran kako se gasi

prespajash zelenu i crnu a gasi se na power switch na napajanju (ako se dobro secham 14 i 15 pin)
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=108208
psu4.jpg

prvo, stvarno mislim da ti je nepotrebna operacija. i jedno i drugo to napajanje moze da gura to sto imas u kutiji bez problema...

drugo... mislim da neces naci delove sa ovog sajta...

trece, ja, ako bih vec radio tako nesto, spojio bih te pinove na jednom napajanju (onom koje ce napajati hardove) i njega palio gasio na prekidac pozadi (ili najbolje celu skalameriju na prekidac na produznom --- najsigurnije definitivno) i to bih to napajanje uvek palio prvo/gasio poslednje...

to moze da bude i opasno, nemoj nikako da probas npr. oba napajanja na plocu (one dodatne konektore) jer ce nesto verovatno pregoreti.

hvala na savetima. problem je sto u ovu masinu ulece jos 2 harda od po 1.5TB pa nisam siguran da li jedno od ova dva moze to da izgura. Ima li neko da je to uradio "potpuno bezbedno" ?

radi malo search foruma, bila je debela tema upravo o tome gde je sve objasnjeno sta sme a sta ne sme i zasto

hvala na savetima. problem je sto u ovu masinu ulece jos 2 harda od po 1.5TB pa nisam siguran da li jedno od ova dva moze to da izgura. Ima li neko da je to uradio "potpuno bezbedno" ?

Pa brate ta 2 HDD-a ce ti trositi 5-10% od napajanja, a masina ti nije neki potrosac. Sto ne probas sve da stavis na jedno napajanje? 99% ce raditi i nista neces morati da budzis...

Poslednja izmena:
ubacicu pa cu videti, nego ne znam da mi ne rikne ovaj LC, a mrzi me da stavljam sada CM, posto jos nisam namestio ventilator

Nazad
Vrh Dno