Šta je novo?

Dual OS XP/7 - reinstalacija XP-a

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Imam dual OS na kompu XP/Win7.Treba da reinstaliram XP,pozeljno sa formatom iste particije,nesto mi MBR zeza na njoj...
Ako formatiram C: otice i boot manager pa necu moci pokrenuti ni Win 7.
Neki savet?

Hvala uapred

Uzmi easyBCD, instaliras na oba sistema ispodesavas kako zelis i pregazis xp, program je prost za upotrebu snaces se odmah sigurno.

Stvarno odlican programcic i jos free..
Zahvaljujem na preporuci

Skinuo sam EasyBCD ali ne uspevam da dodam XP u listu OS dobijam poruku da program nije uspeo da detektuje ni jednu validnu verziju Windows NT 2003 (u istoj je grupi kao i XP). Probao sam to da uradim i iz XP i Win7 ali ne uspevam. Jedini nacin da dignem drugi sistem koji nije u MBR jeste da iz EasyBCD-a instaliram recimo WIN XP bootloader u MBR i tada posle restarta dize XP ili da isto to uradim sa WIN 7 i tada podize njega. Kako da dobijem meni na pocetku gde mogu da izaberem koji cu sistem?

Ufff,na poslu sam,ali kad dodjem kuci uvece reci cu ti sta sam tacno radio jer je i kod mene bio taj problem,nesto mi je MBR bio zeznut pa ... ne secam se,pogledacu

E sad...kao što rekoh imao sam isti problem i rešio sam ga ovako:

Pokreneš EasyBCD i klikneš na opciju "BCD backup/Repair"
Čekiraš opciju "Reset BCD configuration" i klikneš na "Perform action"
Ni slučajno ne restetuj komp posle ovog dok ne završiš sve jer neće moći da se bootuje.
E onda odes na opciju "Add new entry",izabereš koji win ti treba,drajv i klikneš na "Add entry".
Osle toga odeš na opciju "Edit boot menu" i ako su ti se tamo pojavila oba OS-a imaćeš opcije koji da bootuje,vreme bla bla...i to je to...

Nije pomoglo. Probao sam kako si napisao i nisam resetovao komp dok nisam zavrsio ali je on ipak obrisao sve iz boot liste pa sam morao da reinstaliram sistem. Ne znam gde sam pogresio.

Ili ti je BCD stvarno bio zeznt pa je moguce da nisi nista pogresio...sve su svemu sad si resio...

Nisam resio i dalje imam isti problem :)

Nazad
Vrh Dno