Šta je novo?

dual DDR266 ili single DDR333?

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
825
Treba mi za zezanje na poslu, ploca je Intel 865perl, proc je Celeron 2.4.
Imam 2x256MB DDR266 Infineon (cl2) i 512MB Hynix DDR333. Sta bi bilo bolja varijanta?

Svakako da je bolje 2X 256MB infeneon pc266 i jos kad ukljucis memory interlace mnogo ce bolje da radi od 512mb pc333

Svakako da Bobiko ne zna dobro materiju i da je bolje ono sto je Vuk napisao :)

Pozdrav!

:p Verovatno Bobiko nije dobro uocio da se radi o 865, dakle dual DDR ploci. Na obicnoj ploci bi mozda i moglo da se diskutuje, ali na dual DDR ploci da se ne upotrebljava dual DDR rezim nema nikakvog smisla.
Pazi samo da ne pobrkas slotove... ;)

drapin je napisao(la):
:p Verovatno Bobiko nije dobro uocio da se radi o 865, dakle dual DDR ploci. Na obicnoj ploci bi mozda i moglo da se diskutuje, ali na dual DDR ploci da se ne upotrebljava dual DDR rezim nema nikakvog smisla.
Pazi samo da ne pobrkas slotove... ;)
Jel’ vi to hocete da kazete da na i865 plocama (koje se razlikuju od i845 prvenstveno sto podrzavaju 800MHz bus, i naravno imaju dual channel memorijski kontroler) bolje koristiti single memeoriju nego dual :?: ?

To je sad glavni hit u svetu, na dual plocama koristiti samo jedan memorijski modul, nisi znao? :d:d

DualDDR ce se odraziti najvise u Sandri i ni u jednoj realnoj aplikaciji!
U konkretnom slucaju Bolja je DualDDR266 varijanta, ali iz razloga sto taj Cely radi na 100 MHz FSB-u i ploca nece dozvoliti asinhroni rad na 166 MHz!

Ko nije probao koliko (ni)je dual mod brzi od singla, neka proba pa neka prica. :)

bigfoot1 je napisao(la):
...

Jel’ vi to hocete da kazete da na i865 plocama (koje se razlikuju od i845 prvenstveno sto podrzavaju 800MHz bus, i naravno imaju dual channel memorijski kontroler) bolje koristiti single memeoriju nego dual :?: ?
Ma ja sam lose procitao Sasin post, tj. pobrkao imena i postove, pa se napravila mala zabuna :oops: ...
LM, the point is ako je ploca vec dual DDR ne vidim razlog zasto to ne iskoristiti, koliko god da je razlika mala. Inace tacno je naravno da je u testovima mnogo veca nego u konkretnoj upotrebi...ali ne moze da skodi, a ako ne skodi onda moze da koristi, jel tako ? ;) :p

Stvar je u tome sto je ova memorija 512MB ddr333, a ove od 256 su 266...
meni se dual channel vise svidja, bas zbog ovoga sto je ovaj momak napisao za celeron, tj on radi na 400mhz busu, a ne na 533mhz.
sad, ja imam jos jednu identicnu masinu u koju sam stavio single 512mb ddr333 koji radi na 333 (nije 355), ali realno ja ne uvidjam nikakvu razliku izmedju ova dva....hm....
mozda ce kroz par dana upotrebe nesto i da se pokaze...

poz,
ivan

Vrh Dno