Šta je novo?

Dual-Core ili Quad-Core ?

Xaurfang

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
11.06.2013
Poena
59
Izvinjavam se ako sam postavio glupo pitanje, ali zaista mi je potreban stručan odgovor.

Ne znam dal da uzmem Intel CPU LGA1155 Intel® Core™ i3-3240, 3.40GHz BOX 22nm

ili

Intel CPU LGA1155 Intel® Core™ i5-3470, 3.20GHz/6MB BOX 22nm

Uzmi oba, taman da imas od svake serije po jedan. :d

Sve zavisi od tvojih potreba. Ako planiras procesor u sklopu kompa da koristis za surfovanje netom, gledanje filmova i ponekad igranje neke igrice na ne integrisanoj grafickoj kartici koja nije previse " jaka " da bi ti procesor bio usko grlo onda ti je i3 sasvim dovoljan. Ako planiras neki ozbiljniji rad na kompu i koriscenje tog kompa sa jacom grafickom onda ti je bolje resenje kupovina i5 procesora. Ali u svakom pogledu ti je i5 bolje resenje od i3.

Koji ste vi ludaci, kolektivni :)

Uzmi i za mene jedan, samo pazi da te ne uhvate :D

a sad ozbiljno...i5 je po mom ( i ne samo mom) misljenju procesor sa najboljim odnosom ulozeno/dobijeno. i7 su po 100e skuplji, a nude samo veci kes i HT. i3 sa druge strane, su dual core procesori, i kao takvi, ne bas perspektivni i isplativi. Dakle, i5 je zaista zlatna sredina.

Poslednja izmena:
trol party...

I5 naravno jer 4x3.2GHz je 12.8 :d

Duze ce ti trajati platforma ako uzmes odmah quad.

@ saj
Ma Fx-a treba covjek uzeti, i to fx-8120 8x3.1ghz = 24.8GHz sa sve onom vrsalicom od box coolera :)).

Ako ima i7, uvek moze da uzme Intel Celerona. Mama/Tata/seka/mladji bata. :D

Pa stvarno je postavio glupo pitanje. Normalno da će ljudi da ga zezaju.

Nije rekao ni za šta će da koristi PC,ni kakav mu je budžet, ni da li kupuje samo cpu ili sve delove....

Kao da ja odem na neki poznati sajt za automobile i otvorim temu:
Da li kupiti yugo ili mercedes?

Yugo.

i7 koristim za svoju mašinu, ovo pitanje sam postavio jer mi je trebao neki ono osrednji procesor za jedan drugi komp, međutim, kako je ovo već stara tema, odavno sam kupio i5 za taj drugi komp, tako da može lock, hvala svima na pomoći :)

Pa stvarno je postavio glupo pitanje. Normalno da će ljudi da ga zezaju.

Nije rekao ni za šta će da koristi PC,ni kakav mu je budžet, ni da li kupuje samo cpu ili sve delove....

Kao da ja odem na neki poznati sajt za automobile i otvorim temu:
Da li kupiti yugo ili mercedes?

Thumbs up!

U koje svrhe planiraš da koristiš taj komp. Frozegrew^?

Zar je ovaj cirkus aktivan jos? Ja bih jos i pentium preporucio, nije lepo sto se niko nije setio..

Zar je ovaj cirkus aktivan jos? Ja bih jos i pentium preporucio, nije lepo sto se niko nije setio..

Pa ako kupuje i3 onda moze i Pentium,nema razlike jer su oba dual core osim neki hyperthreading.

A ako će pentium onda može i celeron jer je to isto śto i pentium osim malo niži radni takt.

Manite se vise nekropostovanja, covek je pazario odavno.

Vrh Dno