Šta je novo?

Dual core e1200 overclock

• Začetnik teme Začetnik teme Lazar@
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lazar@

Cenjen
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
159
Da ne bude zabune,imam 2 iste konfiguracije,samo ja na ovu napajanje slabije
Dakle
Celeron Dual core e1200 1.6ghz
2x1gb appacer 800nhz
hdd80gb
ga g31m es2l
9400gt
400w napajanje codegen (vjerovatno kinez)
Uspio sam da na ovome napajanju oc procesor na 2.9ghz pri maloj korekciji voltaze 1.2750v....Ram mnozilac je 2.66 tako da radi na nekih 930mhz(stock 1.8v,sad su 2.2v) uz auto tajminge(stock su 5-5-5-18).Pcie je na 115mhz i ovo radi stabilno....Ali nece preko 2.9ghz....Kad dodje do wecome screena restartuje se....Probao sam i jaci napon na 1.45v ali imam dosta visoke temperature 65c u biosu(a imam cooler sa vecim tijelom,ali je isto stock intelov)....Sta mislite da cu dobiti ako stavim napajanje ANS GT ATX 500W)(VJEROVATNO ISTO KINEZ)?Hocu li moci na makar 3.1ghz?:sceptic:

Nisam neki okoreli kloker :smoke: ali mislim da su ti prevelike voltaze za ram. Ipak je to apacer. I pcie milslim da nema potrebe da klokujes jer nema nekog uticaja na brzinu sistema a mozes da sprzis nesto. Realno ubrzanje od 1.3ghz je odlicno za taj sistem, ukoliko je 100 posto stabilno.
Mislim da te u dodatnom overclocku koci i ploca, a ne samo napajanje.

evo sam sad stavljao ovo napajanje od 500w i komp nece ni da se pokrene sa njim 😛(ne vjerujem da ima 200w pravih)....I da primijetio sam da ram nece preko 1000mhz,za 100%oc mi treba 1066mhz rama(na 2.6 je mnozilac memorije)...Jel postoji nacin da tajminzima smanjim brzinu memorije?(sad su 5-5-5-18)I da,koju voltazu procesora da stavim za 3.2ghz i koje tajminge?P.S ova ploca ima neki limit ,tako da moram da diezem pcie ako predjem 347mhz za...........

Probaj kada udjes u bios da stisnes CTRL+F1 pa vidi jel ce da ti se otvori skriveni meni,i u njemu imas opciju da menjas mnozilac za memoriju i jos neke dodatne opcije...pa ne moras toliko OC-ujes memoriju...Kao drugo zakljucaj PCIE zakljucaj na 100 i to ne diraj...I probaj u laganim koracima da dizes frekvenciju CPU-a,pa kada nece da boot-uje onda je podizi voltazu korak po korak i testiraj stabilnost...Nemoj da dizes napon toliko jer ti mozda ne treba...Sto manji napon,manje ce da se greje...

vec sam mijenjao mnozilac memorije.....Znam za ctr+f1 kada stoji na 4.0(default) ram mnozlilac to je 2000mhz,a kad stavim mnozilac na 2.66(najmanji) to mi dodje 1066mhz.....Sad cu da probam 1.3v za proc, ram na 2.0v,pcie 100mhz.........Pa da vidim oce li na 3.2ghz 😛

Dakle.nema sanse preko 2.9ghz...2.9ghz stabilno,3ghz dodje do welcome screena i ugasi se lampica od hdd i komp zablokira(hdd je ata)....3.1ghz,isto dodje do welcome screena ali dobijem bsod evo slika
Overclock.jpg

maticna.jpg

Ram.jpg

Pa to ti je to...Najverovatnije udaras u FSB wall... Za tu plocu cak mislim da je 363 extra za FSB...Mislim da proc moze jos...ali da ti je slaba ploca za neki ozbiljniji OC...

363MHz na G31? :sceptic:

:Klanjanje

363MHz na G31? :sceptic:

:Klanjanje
420mhz novi rekord na ovoj ploci...Trenutno nemam slike ali procesor radi na 3.4ghz :trust: :type: Stavio sam hyper 212 na cpu , na north bridge i south bridge stavio ventilatore i gle cuda,):-devil-::sceptic: Prosto sam iznenadjen kako je dobra ova ploca za tih 40e,i procesor sam platio 25e...Za 65e sam dobio dosta dobre preformanse:banana:

E j#%!$a sad, odradi validaciju preko CPU-Z...

Evega cak 425 mhz to je tacno 3.4ghz,nece ni makac vise...
Celerone1200.png

Samo ne znam koliko ce da izdrzi sa tom voltazom...Ajde baci Linx 75 prolaza sa svom memorijom...Da vidimo kako se drzi malisa...🙂

Da,morao sam na 1.5v ali temperatura ne prelazi 80c u full load/u.Inace nije bas stabilan,u ortosu je izdrzao jedno sat vremena i dobio sam bsod ali je temperatura north bridge/a 80c sa ventilatorom.Tako da cu da mijenjam coolere north bridge/a i south bridge/a.Vjerujem da je do toga problem ali sve jedno ova ploca ubija 😛

Pa koju si voltazu podesio za NB?Nije ni cudo sto si izvukao 425 za FSB ako si mu stavio preko 1.4v...i dobio T preko 80c...To nikako ne valja...Vrati to lepo na neku normalu...ako zelis da ti ploca prezivi...

Sprzices ti tog malisu,vrati ga na 3GHz i neki manji napon.

voltaza cpu/a 1.5v,evo sad gledah temperaturu sa speedfan/om on pokazuje -120c,imam 3 programa,a svaki pokazuje razlicito,ali kad pipnem coolere od ploce oni su topli...Vjerovatno je crkao senzor na plocu...I da necu da ga drzim na 3.4ghz samo sam ispitivao granice ploce i cpu/a.I da,moze i 3.5ghz ali pri tome procesor posle pola sata rada se zakuca,a nemam vise voltaze da mu dam(znam da je i ovo previse ali ploca podrzava samo do 1.5)...Stabilno radi sa 1.4v i 3.3ghz...Tralala-lala-la kako sam ubo dobru plocu 🙂

1.4V je vec ok,ipak je to procesor koji na defu radi na samo 1.6GHz,ipak je 3.3GHz dobitak od preko 50%.. 🙂
Speedfan ne ocitava dobro temperature.

Ide on 120-130%(ali nije bas stabilan) ali ne radi bas puno brze zbog nedostatka cash-a 🙁 .Ajde sad mi fino kazite sa kojim programom da ga istestiram i da vidim koliko sam dobio na preformansama

Ide on 120-130%(ali nije bas stabilan) ali ne radi bas puno brze zbog nedostatka cash-a 🙁 .Ajde sad mi fino kazite sa kojim programom da ga istestiram i da vidim koliko sam dobio na preformansama
????Da uradim 3d mark 06 score?:wave::sceptic:
Usao sam u windows sa 3.7ghz:trust::eyebrows::sceptic: i radio je nekih 2min i ugasio se :wall::crash:
Ali je stabilan sa 3.3ghz

Mali refresh,crkla mi je prethodna ploca(nije crkla nego je neki kondezator iscurio),pa sam je ponio i dali su mi novu GA G31M ES2L revision 2.0 Na moju nesrecu,ova ploca ima fsb zid na 380mhz.Ali sam uspijo da je naguram na 400mhz fsb:-devil-: Morao sam visoko da joj gurnem pcie na 130mhz,...

Prilozi

• easy tune1.webp
    easy tune1.webp
    211.5 KB · Pregleda: 34
au, pobeda sa 1.6 na 3.7
😀
ja ako izvucem na mom 1,2 ghz se sutiram u dupe 😀

Sad sam citao neki review,stock procesor je tu negdje kao pentium d940,a overclockovan na 3.2ghz je kao dual core e6400:sceptic::sceptic::eyebrows:

Ovi sto su ga overclockovali,kazu da procesor nema limita,jedini limit je ploca:-devil-:

Samo je njima voltaza 1.5v,a meni 1.3v😛😀

Nazad
Vrh Dno