Šta je novo?

Dual Core do 38000 din

n_staletovic

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2008
Poena
300
Interesuje me koji je laptop trenutno best buy za ove pare, naravno dual core. Prevashodno cu ga koristiti za programiranje, filmove i slicno.

Poslednja izmena:
Pozdrav, i ja se razmisljam o tako necemu.

gledao sam malo po netu i mislim da je best buy ASUS X59SL-AP195 i koliko vidim na www.laptop-srbija.com kosta 38880 din

2 god. garanice, 1,3 web kamera je sto ga izdvaja od ostalih, plus 3GB rama 250BG HDD, ATI Mobility Radeon HD 3470 sa 256MB , Intel Pentium DualCore T2390 1.86GHz .

sasvim pristojno za jedan lap, cak i FSC budjavi je skuplji.

p.s. ako ga pazaris voleo bi da javis utiske, ja cu morati da se strpim jos 1-2 meseca za kupovinu, ima se moze se

dobar ovaj Asus, bar na papiru, u praksi ne znam, nisam imao iskustva. Msi licno volim, pa sam mozda malo subjektivan :D ``Zanimljiva`` je kombinacija intel i ati na gore navdenom Asus-u?

Nemoj X59SL-AP195. Ima (po tvrđenju nekih usera sa foruma) SiS chipset. Probaj negde na nadješ X53SG-AP195. Cena je oko 40K dinara. Ima Intel PM965 chipset, grafičku GF 9300. Ostalo bi trebalo da bude isto kao na X59SL-AP195. Imao sam priliku da se poigram sa njim par dana. Moj utisak je da ne može bolje za te pare.

Meni se nekako svidja ovaj ex610. Za razliku u ceni izmedju njega i asusa mogu da uzmem jos 2GB RAM-a. Da li laptop srbija mozda ima neko predstavnistvo u NS ili se mora dolaziti do BG-a?

Pa to je onda dzaba. Da sam odem po njega izadje me minimum 600-700 din.

A jel neko ima prilike da proba ACER Aspire 5735Z-322G16Mn? on je u comtrade-u nesto ispod 38 000, a ima full tastaturu pa me interesuje koliko je ostatak tastature promena pretrpeo zbog dodavanja numerickog dela, a i kako se uopste pokazao?

Edit: EX610 je rasprodat :(

Poslednja izmena:
...

Hajde, molim te javi, ako ti je stigao laptop, kakvi su utisci, jer i ja razmisljam da uzmem taj asus...

Bitno mi je da li je sys cipset, ili je intelov PM965

....

Evo, posto niko nije voljan da napise iskustva sa ovim laptopom (ASUS X59SL-AP195) napisacu ja...

Laptop je crne boje, izgleda sasvim ok, spoljna strana poklopca je u crnoj lakiranoj boji, izgleda elegantno, ali je magnet za otiske prstiju, i to bi bila prva mana. Pri radu nije mnogo bucan, ventilator je smesten na zadnjoj strani, posle vise sati rada, levi deo tastature, kao i touchpad se zagreju solidno, nije strasno, ali su topli, desni deo tastature je potpuno hladan.
Raspored tastera je standardan, jedino sto je funkcionalni taster Fn stavljen skroz u levom cosku, a do njega udesno je taster ctrl, ovo je po meni isto mana, ali sve je stvar navike....

Procesor je Intelov (Merom-1M), dualcore 1.86 GHz sa 1 MB kesha
Uglavnom sve sto je napisano u specifikaciji za laptop je tacno, osim chipseta, gde su posteno slagali, nema u njemu nikakav intel p965 chipset, vec je SISov cipset i to je najveca mana, i zapravo tu postaje jasno zasto je ovaj laptop relativno jeftin, s obzirom na SISov cipset, ispada da i nije jeftin, vec koliko para, toliko muzike...

Sa njim dolaze drajveri za vistu, za XP nema drajvera, moraju da se skinu sa Interneta, samo ih treba naci, ja jos nisam nasao sve drajvere.

Prvi problem koji imam je sto je hard stavljen kao drajv E, na drajvu C se nalazi nepostojeci usb uredjaj, ako ga navodno diskonektujem, kada ubacim flash disk, on doda opet drajv C i drajv F na kojem je flash disk, na drajvu C je opet nepostojeci usb uredjaj...

Drugi problem, uslovno receno je da otprilike svaki minut nesto skljocne u njemu, pretpostavljam da skljoca hard, radi sve normalno ovako, ali zasto skljoca to ne znam....

Uglavnom, jos razmisljam da li da vracam laptop, jer su slagali za chipset, a i ovo skljocanje mi bas ne izgleda kao nesto dobro....

Тако је то када се купује лаптоп са SiS чипсетом. Јефтино и много моћно у старту, а после испадне... Класика :whip:.

Nazad
Vrh Dno