....
Evo, posto niko nije voljan da napise iskustva sa ovim laptopom (ASUS X59SL-AP195) napisacu ja...
Laptop je crne boje, izgleda sasvim ok, spoljna strana poklopca je u crnoj lakiranoj boji, izgleda elegantno, ali je magnet za otiske prstiju, i to bi bila prva mana. Pri radu nije mnogo bucan, ventilator je smesten na zadnjoj strani, posle vise sati rada, levi deo tastature, kao i touchpad se zagreju solidno, nije strasno, ali su topli, desni deo tastature je potpuno hladan.
Raspored tastera je standardan, jedino sto je funkcionalni taster Fn stavljen skroz u levom cosku, a do njega udesno je taster ctrl, ovo je po meni isto mana, ali sve je stvar navike....
Procesor je Intelov (Merom-1M), dualcore 1.86 GHz sa 1 MB kesha
Uglavnom sve sto je napisano u specifikaciji za laptop je tacno, osim chipseta, gde su posteno slagali, nema u njemu nikakav intel p965 chipset, vec je SISov cipset i to je najveca mana, i zapravo tu postaje jasno zasto je ovaj laptop relativno jeftin, s obzirom na SISov cipset, ispada da i nije jeftin, vec koliko para, toliko muzike...
Sa njim dolaze drajveri za vistu, za XP nema drajvera, moraju da se skinu sa Interneta, samo ih treba naci, ja jos nisam nasao sve drajvere.
Prvi problem koji imam je sto je hard stavljen kao drajv E, na drajvu C se nalazi nepostojeci usb uredjaj, ako ga navodno diskonektujem, kada ubacim flash disk, on doda opet drajv C i drajv F na kojem je flash disk, na drajvu C je opet nepostojeci usb uredjaj...
Drugi problem, uslovno receno je da otprilike svaki minut nesto skljocne u njemu, pretpostavljam da skljoca hard, radi sve normalno ovako, ali zasto skljoca to ne znam....
Uglavnom, jos razmisljam da li da vracam laptop, jer su slagali za chipset, a i ovo skljocanje mi bas ne izgleda kao nesto dobro....