Šta je novo?

Dual Core Athlon benchmark !!!

Pa po ovom testu dual core ne donosi ama bas nikakav pomak u performansama.
Sto jednostavno ne odustanu od svega i bace se na razvoj neceg sasvim novog i naprednijeg ???
Prosto mi je dosadno vise da posecujem razne kompjuterske sajtove jer nema sta da se vidi tj. pomaci u performansama su bedni...

To je vrlo diskutabilno sto si rekao. Rendering u dvoprocesorskim sistemima donosi najvise ubrzanja. Ono gde dual core ima veliku prednost u odnosu na standardne dvoprocesorske sisteme je interna komunikacija medju jezgrima i njihova cache koherencija.
Najzanimljivije od svega je dosta visok inicijalni takt na kojem radi Athlon64 dual core engeneering sample.

Pa izgleda po vestima sa benchmarka da sam ja pogresio u vezi ovog teksta i da je ubrzanje citavih 87% u doticnom testu. Interesuje me da li ce isto biti i sa kompresijom videa ili renderingom ako vec ne bude ubrzanja u video igrama? Mislim, bar u necemu da bude pomaka...

Moso je napisao(la):
Pa izgleda po vestima sa benchmarka da sam ja pogresio u vezi ovog teksta i da je ubrzanje citavih 87% u doticnom testu. Interesuje me da li ce isto biti i sa kompresijom videa ili renderingom ako vec ne bude ubrzanja u video igrama? Mislim, bar u necemu da bude pomaka...

Za dual sistem ili dual-core sistem postoje samo dva zahteva kako bi se iskoristila snaga..... SMP operacioni sistem (XP Pro pa navise) i aplikacije koje imaju podrsku za isti.

Moze i Win2000 🙂

Mogu i stariji Windows NT, sigurno 4.0 i 3.51, mozda i neki stariji.
Mozda bude problem drajvera, ali jos uvek se svi drajveri prave i za ove sisteme.

Naravno, svi su oni 32bitni kao i svaki Windows OS do sada.

Ili jos brdo Unixolikih OS-ova 🙂

I naravno Win2000-2003 Server 🙂

Ovo neko takmicenje u poznavanju operativnih sistema?

Ne moze, DOS ne podrzava SMP. 😀

bedak, moracu da prelazim na windows :d

Nazad
Vrh Dno