Šta je novo?

Dual Computers – OTIMAČI IZGUBLJENOG BLAGA!!!

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poruke
5,768
Poena
770
Dotična firma koja se bavi prodajom racunara i racunarske opreme kupcima otima, tj. krade novac za prodatu robu. Konkretno radi se o matičnoj ploči CHAINTECH VNF3-250. Kada sam pozvao firmu, rekli su mi da ploča košta 66EURa i da je to njihova krajna cena prema meni kao kupcu!!! Kada sam stigao tamo dočekao me je hladan tuš. Ploča ne košta 66 već 75EURa sa uračunatim porezom na promet. OK rekhoh sebi, a i njima, i spremih 75EURa(u EVRIMA) i platih ploču. Međutim kada sam potražio FISKALNI RAČUN dobio sam šipak uz obrazloženje da ako hoću isti moram da doplatim još 5EURa na ime poreza na promet što znači da bi me ploča koštala 80EURa.
IZ DOTIČNE ISPOVESTI MOŽETE ZAKLJUČITI DA FIRMA DUAL COMPUTERS SVOJIM MUŠTERIJAMA UTERUJE DUG, OH PARDON POREZ NA PROMET TAKO DA MATIČNA PLOČA SA 66 ODE NA 75 ODNOSNO 80EURa A OD FISKALNOG RAČUNA NI TRAGA!!!

Pušenje ili zdravlje – odlučite tj. proverite sami!!!
 
Nisi valjda pristao na takve ucene?
 
Šta je tu nelogično ?
+20% na 66e izadje ukupno 80e. Što znači da ne plaćaju porez, uglavnom.
Nešto provuku bez poreza, a nešto i prijave, zato je cena 75e.
To naravno sve zajedno nije legalno. Ako misliš da namičeš mak na konac, to zovi inspekciju. Ali, ne vidim svrhu. A 75e je OK cena za tu ploču.
Nije u redu sa njihove strane što su rekli da je cena 66e krajnja. Ako ne prijavljuju deo poreza, onda su ti trebali reći 75 u startu i to je to.
 
Po meni je to svinjarija... kupi plocu, moraju ti dati bar neki papir za garanciju, i onda zovi inspekciju i reci da nisi dobio racun |>
Meni je jedna domaca, jaka firma, istu stvar uradila za al zvucnike...
 
Jasna je meni racunica,ali je neozbiljno da kazes coveku jednu cenu preko oglasa i kad ti on dodje u radnju onda mu kazes da je cena veca.
 
Calibra 4WD je napisao(la):
Jasna je meni racunica,ali je neozbiljno da kazes coveku jednu cenu preko oglasa i kad ti on dodje u radnju onda mu kazes da je cena veca.

apsolutno se slazem...
 
moraju ti dati bar neki papir za garanciju, i onda zovi inspekciju i reci da nisi dobio racun |>

Dali su mi papir(garanciju) na kome pise ime kupca i cena od 5850,00din ali kome da se požali čovek osim SVIMA VAMA sa Bencha jer borba pojedinca sa sistemom i firmama koje egzistiraju u istom je BORBA PROTIV VETRENJAČA iliti po naški KADIJA TE TUŽI, KADIJA TI SUDI, UPOOOMOOOOĆ...
 
A pa onda su te zeznuli,tj naplatili su ti deo poreza koji su verovatno sebi stavili u dzep
 
Pa dobar dan! Ta ploca moze da kosta ili 66 ili 66 x 1.2 i nista izmedju toga! Oni su ti se ugradili i u cenu ploce i izeli ti jos 9 eura ona rekreativno...
Zorz, ti si ta "first-line-of defense" i ti si taj koji treba odmah na licu mesta u tom momentu da reaguje. Uz to ne vidim da neko reaguje na naplatu u eurima. Sto ih lepo nisi pitao "od kad smo mi u EU?"
Da li su ti dali uopste racun, pravi i po zakonu? Ili su ti dali onaj kafanski sa knjigovodstvenim kolenom...verovatno ni jedan ni drugi...tuga jedna.
 
Poslednja izmena:
danijel00 je napisao(la):
Meni je jedna domaca, jaka firma, istu stvar uradila za al zvucnike...

haha... pretpostavljam da je u pitanju PCCentar...
I oni imaju tripove da su im cene preko telefona i u prodavnici ralichite :S:
 
prikane zovi ti lepo inspekciju jedva cekaju takve musterije jer ih cika mladja (koji se koliko juce igrao na novom beogradu a vec mu je 40) goni na take, a ako neces onda progutaj knedlu i sledeci put pamet u glavu.
 
Ako vec mogu da biram, izmedju fisk. racuna i 5 eur u dzepu, svakako cu izabrati 5 eur (barem dok to jos moze). Posle nove godine svakako ce se placati 18% poreza, pa cemo traziti one koji robu mogu prodati bez obracunatog poreza i samim tim, racuna.
Ali, svakako se slazem da je vrlo glupo reci jednu cenu preko telefona, a onda u radnji pomenuti drugu zbog poreza a pri tom ne dati racun... ne razumem ih...
 
Poslednja izmena:
A sada malo i druga strana da se oglasi tj. Dual Computers! Izvinjavam se na zakasnjenju ali isitina uvek mora da izadje na videlo!!!

G-din Zorz se javio telefonom i raspitivao se za cenu Chaintech ploce i A64 2800+ procesora. Pri tome se pozvao na ljude iz Digital-a i posebno naseg voljenog i uvazenog prijatelja Nedju, koga svi dobro poznajete. Posto smo uvek bili i ostali spremni da posebno podrzimo prijatelje nasih prijatelja kao i celu ovu malu Benchmark komunu potrudili smo se da izadjemo u susret sa cenom. Nije tajna da je Zorz dobio cenu za plocu 66€ i 112€ za boxovani procesor. Bilo je vise nego ocigledno da je Zorz bio izuzetno zadovoljan cenom. Zar ne? Potom doticni G-din dolazi u Dual Computers bez prethodne najave i znanja naseg cenjenog vlasnika koji mu je izasao u susret a sto bi svakako bio red u ovakvim situacijama. "Na dobar dan" dolazi kod naseg neiskusnog komercijaliste i dobija odgovor da je ploca 75€ i da ukoliko hoce fiskalni racun mora da ide u maloprodajni objekat, posto je veleprodaja kako po lokaciji tako i po lageru dislocirana od maloprodaje...sasvim normalno i zakonski dopusteno, zar ne? Zasto je G-din Zorz dolazio u veleprodaju kada je ljubazno bio upucen na maloprodajni objekat. Hocete da mi kazete da je imao "ciste" namere? Pa sada neka nam G-din Zorz objasni odakle ovoliki izliv gorcine i neistina na racun Dual Computersa! Nekulturno, neodgovorno i jos posle svega na ovakav nacin da budemo javno blaceni od strane G-dina Zorza koji zasluzuje najcrnje pogrde ali nasa dobra namera i vaspitanje kao i ovaj cenjeni forum to ne zasluzuje! Ovo nas svakako nece pokolebati u nameri da i dalje podrzavamo mlade ljude zeljne znanja i dobrog hardware-a!!!
 
Hm... a otkud vama jedna cena za prijatelje a druga za ostale? Kako drzavi objasnjavate te "prijateljske" cene kada treba da se uplati taj porez?

Ali, u svakom slucaju, zorz ako je dobio takav povlasceni polozaj, nije smeo da izlazi u "javnost" sa takvim osudama. Ja ne znam stvarno koliko kosta ta ploca, ali ako je dobio povlascenu cenu, trebao bi da bude zahvalan zbog toga, i da isprati uputstva koja ste mu dali.
 
Poslednja izmena:
Gospodo draga, clanovi foruma, plemeniti ljudi...
G-din Kaka...(kako mu sam nick kaze) lupa teske gluposti i besmislice. Ne poznajem nikoga u Digitalu a jos manje Nedju.
Kako vam signature govori u vreme postavljanja ovog threada imao sam ASUS K8N-E DL plocu i ATHLON64 3200+PIB tako da mi drugi, a narocito slabiji procesor nije bio potreban.
Po plocu uopste nisam dosao ja(jer zivim u gradu koji je daleko od BGa) vec moj rodjak na koga inace i slovi garancija i on je samo puki izvrsilac mojih molbi.
Procesor koji sada imam i bivsa mbo su kupljeni u firmi u mestu u kome zivim tako da sa BGom nemam direktan kontakt,a narocito ne sa Nedjom, DIGITALOM itd.

Jos jednom ponavljam PUŠENJE ILI ZDRAVLJE, ODLUČITE SAMI!!!
 
Poslednja izmena:
To sa "neiskusnim/novim komercijalistima" postaje toliko naporna stvar da bih vas ja sve pozatvarao!!! :smash: Ko se na koga pozivao, ne znam, ali sam istu pricu cuo a i doziveo nekoliko puta: preko telefona jedna cena, a kad dodjes druga! Konkretno: kada sam kupovao (mozda i pre vise od godinu dana) MX700 i zvao List (jer ga trenutno nisu imali u CL a bilo je hitno), preko telefona su mi rekli da je 75€, a kada sam poslepodne dosao da ga uzmem "neiskusni komercijalista" mi je trazio 80!!! Posle mog zaprepascenja, u pricu se ukljucuje osoba X koja kaze da se cula samnom i da za mene moze 75!!!!! Alo bre, pa nismo on i ja cuvali ovce pa da je "ZA MENE" neka druga cena! Ali zato i postoji "neiskusni komercijalista" pa kome prodje - prodje.
 
Pa ovo je strasno!
:mad:
To sto se Zorz pozvao na mene (apsolutno verujem drugarima iz Duala) je zaprepascujuce! Nemam komentar.
Sta sad, treba da kazem drugarima po domacim firmama da nikome ne izlaze u susret kada se predstave kao moji prijatelji? Nazalost, nema druge, ma koliko to banalno moglo da zvuci.
Takodje nisu mi jasni oni koji brane coveka koji zove magacine domacih firmi i gnjavi magacionere da mu citaju oznake na ambalazi hardvera!?!
Jasno je da postoje "prijateljske cene" i ne vidim razloga da se sad neko pravi "tosha" oko toga!
Takodje, ja i moji prijatelji po velikom broju firmi su se uvek trudili da izadju u susret clanovima ovog foruma koje zbog toga sto pripadam ovoj zajednici smatram u neku ruku i licnim prijateljima... no, vidim da sam mozda bio preterano naivan!
Zorzu je sa tih 66 evra ucinjena usluga, ali njemu licno, a ne nekom njegovom rodjaku illi kolegi! Cena koju je ON dobio je dilerska i on sad nalazi za shodno da blati one koji su mu izasli u susret, ali eto nisu njegovom rodjaku. Pa sta sad citava familija treba da mu dobija hardver po povlascenoj ceni????
Ma , treba bre svima zarezati punu cenu sa porezom, pa niko nece imati problema.... :mad:
Tragicno je da zbog jednog ovakvog lika konsekvence ce snositi noji, zaista, pravi prijatelji, koji su mogli da imaju jeftin vrhunski hardver!
 
Ispravka:
Nedjo oprosti, ali ja neznam ko si ti niti te licno poznajem da bih se pozvao na tebe odnosno tvoje cenjeno imie ili nik. Za cenu ploce sam pitao nekog coveka koji se javio u doticnoj firmi i rekao sam odakle zovem, da ce doci moj rodjak da preuzme plocu jer ja ne zivim u BGu kao i to da li moze da se plati EURima na sta sam dobio potvrdan odgovor. PONAVLJAM:
1. Nisam se pozvao ni na cije ime ili nadimak,
2. Pitao sam da li moze da se plati EURima
3. Receno mi je da ploca kosta 66EURa a naplacena je 75
4. Ne vidim u cemu sam pogresio iznoseci ISTINU O ZAVRTANJU!!!
5. Pitao sam, i plocu kupio za sebe, a ne za svog rodjaka. On ju je samo preuzeo u moje ime...
6. Nisam trazio nikakvu prijateljsu cenu vec onu zvanicnu: KOLIKO VAM KOSTA TA I TA PLOCA ZA KES SA NAGLASKOM DA ZOVEM KAO FIZICKO LICE...
.....

PRVO SKOCI PA RECI HIP-HOP!!! a bezobrazluk je ono sto ti radis i napadas mene a da te cak ni ne poznajem niti me poznajes. Lepo rekoh KADIJA TE TUZI, KADIJA TI SUDI...
 
Poslednja izmena:
"Istina"

Novi sam na forumu,ali nisam novi u poslu i kao shto neki kazhu naravno da ima cena koje su "prijateljske",tamo gde se uchini usluga prijatelju i da mu se dilerska cena zarade nema,ali osecaj je neponovljiv.Ko je bio u takvoj situaciji zna o chemu govorim.
Dotichni gospodin koji je zapocheo temu izgleda da ne mozhe shvatiti jedno kao i 70 % populacije koja chesto menjas hardware a to je:
Oni kao fizichka lica ne mogu dobiti cenu kao pravna tj. niti imaju firmu a i da zasluzhe dilerski status zbog chega?Zbog "Dobar dan.Ja sam taj i taj....."
E kada mi po firmama pochnemo takve da shkartiramo mozhda ce i nama biti bolje.Jer Bozhe moj,pa oni znaju cene!!!Koliko puta Vam je neko doshao "ko zna koliko to koshta"?
Inache od firme "Dual Computers" upravo ochekujem dve ovakve ploche,placene su po 66 eura uz izjavu, i to zhiralno e sada shto to "obichni" kupci ne kontaju da nama 66 eura nije isto shto njima,to je sada vec neka druga pricha!
Ako nekoga interesuje zhitralni kurs je na danashnji dan u vecini vecih firmi sa kojima radim 78.5 dinara te sledi 66 X 78.5 = 5181,00 dinara !!!
 
Imao bih pitanje za postovanog gospodina iz Dual komputers-a,posto je taj deo preskocio u svom odgovoru:
Da li je neiskusni komercijalista,zaposlen u vasoj firmi naplatio sporni iznos u eurima,i ako je to uradio,kako je mogao da ispostavi dinarski racun?
pozdrav,
Sloba
 
Meni je od cele te TRANGE-FRANGE trgovine vec muka.Prvo pogledas oglase, jedna cena.Zoves ih a onda druga cena.Dodjes kod njih a ono vidi cuda treca cena.Pa one fore svaka radnja steluje kurs eura kako im je volja itd.Da ne spominjem sta rade tj. prodaju ljudima koji se slabije ili uopste nerazumeju u racunare.
Ja da sam bio na mestu tog tvog rodjaka olupao bi im plocu od glavu!!!
 
Ovo je nevidjena zaybancija i neozbiljnost!
Kako je ovo moguce, ljudi?!?!
Pa i ja sam se pozivao na ultra-jake ljude a bilo je i onih koji su se pozivali na mene ali stvar je neverovatno prosta: postoji spisak i kod jednih i kod drugih. Pa u sekundi se zna jel je blef ili je realnost. Moj poziv prethodi pojavljivanju neke osobe koja se poziva na mene isto kao sto mom pojavljianju prehodi telefonski poziv.
Pa cekajte, sta to sada znaci da svako moze da udje u neku jacu firmu i kaze: "dobar dana ja i Peca smo ko nokat i meso daj ovamo da testiram 6800Ultra" i nikad se vise ne pojavi?!

Ja sam skandalizovan zaista.
 
Dogod ja mogu da kupim bez pp, ja se ne zalim... naravno pazim gde kupujem...
btw ono za porez jeste bio pccentar, a bezobrazluk je veci time sto sam nedavno saznao da na zvucnike ni ne ide pp |[
 
Koja prica :)

Nedjo, nadam se da imas pertle na patikama, sta god da je istina ti si se toliko ucepio da samo one mogu da nam pomognu da te izvucemo nazad. ;)

A ko je u pravu.. mozda je Zorz, ali je ipak nelogicno da ako mu prvo kazu 66 pa kad dodje 75/80 on na kraju obavi kupovinu. Znam da ja ne bi sigurno.
A Kakroth i "neiskusni prodavac, preporuka i prijateljska cena"....ako je ova prica i tacna, nije razumna. Ako nekoga neko preporuci, zna se tacno ko je to, zasto i na koji nacin dobija spec cenu. Inace bi ovo "e, poslao me Peca Bench, moj do jaja ortak, dajte jedan Centrino na test" sto kaze Broz bilo moguce, a znamo svi da nije :)

Pozdrav!
 
Poslednja izmena:
Vidim da je doslo do vrlo neprijatne situacije. Da ne bude dileme, Zorza licno poznajem i ne verujem da bi kaljao svoj obraz i za sacicu EUR-a digao prasinu u kojoj bi se izvesno ugusio da je istina ovo sto kolega iz Dual computers-a navodi. Opste poznata stvar je da forum posecuju i vlasnici/zaposleni u svim domacim IT firmama. Da je prica onakva kakvom je ljudi iz Dual-a predstavljaju, tj. zasta coveka optuzuju, po meni ne bi ni mogla da izgleda ovako. Koji bi se k**ten javio nekoj firmi sa pricom kako poznaje coveka iz Digital-a, izgovorio njegovo ime (pritom ga licno ne poznaje, a zna!!! da je pozivanje na njegovo ime "upliv" u VP cene) i jos ostavio svoje ime (da laze, slagao bi i svoje ime jer zna da ce vlasnik ili ko vec Nedju reci kako je zavrsen posao sa njegovim prijateljem iz Krusevca na obostrano zadovoljstvo). Ovakvu varijantu moze napraviti samo insider firme, tj. neko ko zna u kakvim su odnosima Nedjo i vlasnik doticne firme. Znam da komade hardvera u BG ne preuzima zorz vec drugi kolega sa foruma, sto je najverovatnije bilo i u ovom slucaju. Nakon sto je covek pazario plocu, ne verujem da bi se off-irao na ovako glup nacin postavivsi temu sa ovako bombasticnim naslovom - svasta.
Na sve to prica o zelenom komercijalisti :trust: . Covek koji ovako besomucno laze je trebao da ga ukori i kaze "Alo bre, gde je ovde gazda, mene je poslao taj i taj i za mene vaze druge cene, sta ti tu meni...".
Ispadam drveni advokat, ali neki put zazalim sto nisam pravi. Morao sam da reagujem na situaciju u kojoj se bljutava prica montira postenom coveku.
Nedjo, mislim da si stavljen u zabludu i nije u redu da bez materijalnih dokaza srozavas ugled coveka tako sto ga stavljas u potpis u najnegativnijem mogucem kontekstu.
 
Poslednja izmena:
ma da strasno sta se radi kod nas... LOPOVLUK!!!

AJDE DA OVDE OTVORIMO TEMU SA LISTOM "NEPOZELJNIH" FIRMI DA SE NEKO NE ZEZNE UBUDUCE. CAK I ZA OSTALE TEHNIKALIJE KAO STO SU MOBILNI TELEFONI.
ISKORENIMO FIRME KOJE SE OPHODE PREMA KUPCIMA KAO PREMA STOCI!!!
 
Love Hunter je napisao(la):
ma da strasno sta se radi kod nas... LOPOVLUK!!!

AJDE DA OVDE OTVORIMO TEMU SA LISTOM "NEPOZELJNIH" FIRMI DA SE NEKO NE ZEZNE UBUDUCE. CAK I ZA OSTALE TEHNIKALIJE KAO STO SU MOBILNI TELEFONI.
ISKORENIMO FIRME KOJE SE OPHODE PREMA KUPCIMA KAO PREMA STOCI!!!

O tome sam i ja razmisljao,i mislim da je ideja odlicna....
Definitivno spada pod domace trziste i STICKY...
"Crna lista Srpskih hardware prodavnica".... :wave:
 
Nazad
Vrh Dno